عوامل بیرونی رونق بازار سرمایه
به سرانجام رسیدن FAFT بر کلیت نمادها به خصوص مبادلات ارزی کشور تاثیرگذار خواهد بود. قاعدتا شروع مجدد مذاکرات و مذاکره با کشورهای همسایه میتواند برای بازار سرمایه به شدت انرژیزا باشد و بازار سرمایه را از رکود عمیق خارج کند.
به گزارش بورس امروز، در بررسی ریسکهای وارده به بورس باید گفت: طی یک سال گذشته بازار سرمایه با ریسکهای عدیدهای مواجه بود که بخش اعظمی از این ریسکها هم ریسکهای سیستماتیک ارزیابی میشدند. بازار سرمایه در برابر بازارهای رقیب به خاطر ذات آن، از هر کدام از بازارها همیشه آسیب پذیرتر است و عملاً بازنده رقابت با سایر بازارها همین بازار سهام خواهد بود.
چه اقداماتی انرژی بازار را افزایش میدهد
توجه به نکات زیر میتواند به تعامل بیشتر و رونق تجارت شرکتهای تولیدی منجر شود. یکی از این اقدامات بحث FATF است که از چهار بندی که وجود دارد، دو بند آن همچنان به تصویب و توافق نهادهای مرتبط داخلی نرسیده است. البته گفته میشود که این بندها نیز توسط مشاوران و وزرای دکتر پزشکیان و مجمع تشخیص مصلحت نظام و سایر عناصر موثر در حال انجام است و در آینده نزدیک به سرانجام خواهد رسید. به سرانجام رسیدن FAFT بر کلیت نمادها به خصوص مبادلات ارزی کشور تاثیرگذار خواهد بود.
از طرف دیگر ما تجربه خوبی را در بازار سرمایه نسبت به مذاکرات برجام در دولت آقای روحانی داشتیم. قاعدتا شروع مجدد مذاکرات و مذاکره با کشورهای همسایه میتواند برای بازار سرمایه به شدت انرژیزا باشد و بازار سرمایه را از رکود عمیق خارج کند.
افزایش ارزش معاملات یکی از نشانههای آن است. انتظار می رود افزایش دامنه نوسان هم همراه با این مذاکرات انجام و عملیاتی شود تا شرایط بهتر در بازار سرمایه رقم بخورد.
منبع: حسن حسین نیا – کارشناس بازار سرمایه