پیشتازی در سودآوری:
غولهای سرمایهگذاری و صنعتی ایران در صدر توزیع سود سهام!
گروه توسعه مالی مهرآیندگان در ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۳ موفق به کسب سود ۲۴,۷۵۰ میلیارد ریالی از محل سود نقدی شده است که به ترتیب شرکتهای سرمایهگذاری غدیر، سیمان فارس و خوزستان و معدنی و صنعتی گل گهر بیشترین سهم در میان شرکتهای موجود در پرتفوی “ومهان” را دارند.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت گروه توسعه مالی مهر آیندگان، در ۶ ماهه نخست سال جاری همچون سالهای گذشته با بهرهگیری از سبد متنوع سرمایهگذاریها، سود قابل توجهی را از محل سودهای تقسیمی بدست آورد. «ومهان» با تنوع بخشی به سبد سرمایهگذاری خود در بخشهای مختلف اقتصادی از جمله صنعت، معدن، انرژی، بانکداری و بیمه به استراتژیهای کاهش ریسک و افزایش سوددهی موفق دست یافت. این استراتژیها با تأکید بر انتخاب شرکتهای با پتانسیل رشد و توزیع سود مناسب همراه بوده است.
از جمله استراتژیهای سرمایهگذاری و مدیریتی «ومهان» میتوان به استراتژی ارزیابی سود و تقسیم سود (با استفاده از تحلیل شرکتهای سودده)، تحلیل بازار، مدیریت ریسک، تمرکز بر سرمایهگذاریهای پربازده، سرمایهگذاریهای پایدار و بلندمدت، سرمایهگذاری در بخشهای جدید و نوآور و افزایش بازدهی سهامداران اشاره کرد.
این شرکت با استفاده از استراتژی سرمایهگذاری پایدار و بلندمدت به رشد پایدار و سودآوری بلندمدت نیز توجه دارد؛ بهطوری که به منظور افزایش مداوم کیفیت و پایداری سود خالص، به خروج تدریجی از سهام شرکتهای کم بازده و سرمایهگذاری در سهام شرکتهای با بازده بالاتر میپردازد.
گروه توسعه مالی مهرآیندگان در ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۳ موفق به کسب سود ۲۴,۷۵۰ میلیارد ریالی از محل سود نقدی شده است که به ترتیب شرکتهای سرمایهگذاری غدیر، سیمان فارس و خوزستان و معدنی و صنعتی گل گهر بیشترین سهم در میان شرکتهای موجود در پرتفوی ومهان را دارند.
در نمودار فوق ۲۰ شرکت با بیشترین سود تقسیمی در سال ۱۴۰۲ به تصویر کشیده شدهاند که در این بین، بیشترین تقسیم سود شرکتهای زیرمجموعه به شرکت سرمایهگذاری غدیر و شرکت معدنی و صنعتی گلگهر به ترتیب به میزان ۵,۹۶۲,۳۱۸ میلیون ریال و ۳,۲۸۱,۷۰۴ میلیون ریال اختصاص داشت؛ به این ترتیب دو شرکت مذکور در رتبههای اول و دوم در بین ۲۰ شرکت با بیشترین سود تقسیمی قرار میگیرند.
در نمودار فوق شرکتهای سرمایهپذیر حاضر در سبد سرمایهگذاری «ومهان» که مالکیت بیش از ۱ درصد سهامشان را در اختیار دارد به تصویر کشیده شده است. در بین آنها، شرکت سرمایهگذاری غدیر و شرکت معدنی و صنعتی گلگهر نیز که بیشترین میزان سود تقسیمی را در سال ۱۴۰۲ داشتند نیز حضور دارند. «ومهان» با استراتژی سرمایهگذاری جهت کسب سود تقسیمی بیشتر توانسته است، در صنایع و بخش های متنوعی ورود کرده که شامل بخشهای کلیدی اقتصادی میشوند و از این طریق به کاهش ریسک کلی و بهبود بازدهی سرمایهگذاریهای خود بپردازد. علاوهبراین، استراتژی مذکور به مدیریت مالی هوشمندانه سبد سرمایهگذاری کمک میکند و با بهرهگیری از ابزارهای نوین مالی، شرکت نقدینگی و سوددهی خود را به طور مؤثری مدیریت نماید. از سوی دیگر، استراتژی «ومهان» به توسعه پایدار شرکت منجر میشود و براساس رویکردهای بلندمدت، به توسعه پایدار و مسئولیت پذیری اجتماعی تأکید کرده و جایگاه خود را در بازار رقابتی تقویت کند.
شرکتهای غیربورسی زیرمجموعه «ومهان» در بخشهای مختلف اقتصادی از جمله صنعت نفت، خدمات مالی و بیمه فعالیت میکنند. تنوع فعالیتهای این شرکتها به گروه توسعه مالی مهر آیندگان این امکان را میدهد تا ریسک سرمایهگذاریهای خود را کاهش داده و بازدهی مالی قابل توجهی را بدست آورد. در سال ۱۴۰۲، شرکتهای غیربورسی زیرمجموعه گروه توسعه مالی مهر آیندگان موفق به تقسیم سودهای قابل توجهی شدهاند که از مهمترین آنها میتوان به کسب سود سهام ۴۵۸,۷۹۹ میلیون ریالی توسط تامین سرمایهسپهر، ۶،۰۰۰ میلیون ریال از شرکت واسپاری صنعت نفت آیندگان و سود ۳۰۰،۰۰۰ میلیون ریالی از شرکت خدمات صبا تجارت یاس که نشاندهنده حضور قدرتمند شرکت در بخش خدمات تجاری است، اشاره نمود.
تنوع در صنعت و بخشهای فعالیتی این شرکت موجب کاهش ریسک کلی گروه توسعه مالی مهر آیندگان شده است و حضور پررنگ تعداد شرکتها در بخشهای جدید و نوظهوری همچون خدمات مالی و فناوری اطلاعات، از دیگر اقداماتی است که موقعیت رقابتی «ومهان» را تقویت میکند. شرکتهایی همچون تأمین سرمایه سپهر و کارگزاری خبرگان سهام نمایانگر این استراتژی «ومهان» میباشند.
در ۶ ماهه نخست سال جاری، این شرکت از محل سود سهام موفق به کسب درآمد ۲۵،۵۶۸،۰۶۳ میلیون ریال شده است که بیانگر بالندگی و سودآوری سرمایهگذاریهای مستقیم در بخشهای مختلف اقتصادی است. علاوهبراین، درآمد تضمینی حاصل از سرمایهگذاری نیز به ارزش ۸۸،۷۷۰ میلیون ریال و سود فروش سرمایهگذاریها نیز به ارزش ۸،۰۱۳،۰۴۰ میلیون ریال بود که در این بین سهم سود سهام بیشتر از سایرین بوده است.
منبع خبر: شماره ۹۹ نشریه بورس امروز- مهرماه ۱۴۰۳