کارشناس بازار سرمایه
کندی تامین مالی در بازار سرمایه در پی تعارض منافع نهادهای مالی با بانک ها
با توجه به تعارض منافع نهادهای مالی در بازار سرمایه با بانک ها، درصورت عدم مدیریت این تعارض، افزایش سهم بازار سرمایه در تامین مالی کند خواهد شد.
مجید شجاعی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز اظهارداشت: برای توازن بین بازارپول و بازارسرمایه باید سهم تامینمالی بنگاههای اقتصادی در بورس افزایش یابد، و این امر نیز مستلزم رونق بازار ثانویه است.
وی ادامه داد: برای برقراری توازن بین بازار پول و بازار سرمایه در کشور، باید سهم بازارسرمایه در تامینمالی بنگاههای اقتصادی اعم از انتشار اوراق بدهی و عرضه سهام در بازار اولیه افزایش یابد.
وی توسعه بازاراولیه را نیازمند الزاماتی دانست و مهمترین آن را رونق بازارثانویه عنوان کرد که نقدشوندگی، شفافیت، کارایی، مدیریت و کاهش ریسک را به همراه دارد.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه؛ برخی قوانین و فرآیندهای طولانی، تامینمالی بنگاههای اقتصادی از بازارسرمایه را با مشکل مواجه کرده است. از طرفی با افزایش توجه به نقش نهادهای مالی در توسعه بازارسرمایه، تعارض منافع آنها با بانک ها را مدیریت کرد.
وی افزود: نهادهای مالی بویژه خصوصیها در سالهای اخیر نقش پررنگی در عمق بخشی به بازارسرمایه و جذب سرمایهگذاران بلندمدت داشتند. این موضوع به بازاراولیه هم کمک کرده است.
وی به عنوان مثال به صندوقهای درآمدثابت اشاره کرد که امروز بیش از ۶۱۰ همت دارایی تحت مدیریت دارند که عمده منابع آنها در اوراق تامینمالی است.
شجاعی با اشاره به حضور تامین سرمایهها، کارگزاریها و شرکتهای سبدگردان و در نهایت بانکها به عنوان سهامداران عمده بسیاری از نهادهای مالی بازارسرمایه، تصریح کرد: اگر این تعارض منافع مدیریت نشود، افزایش سهم بازارسرمایه در تامینمالی کند خواهد بود.