بررسی تاثیر افزایش قیمت ارز بر سهام شرکت ها
به گزارش روند بورس امروز، فاطمه رنجبر مدیر معاملات کارگزاری بانک اقتصاد نوین در خصوص روند گردش نقدینگی از ابتدای سال تا به امروز گفت: یکی از دلایلی که برای بررسی رشد یا کاهش بازار به آن استناد میشود، نقدینگی موجود در بازار سرمایه است. در حال حاضر میانگین نقدینگی موجود بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ […]
به گزارش روند بورس امروز، فاطمه رنجبر مدیر معاملات کارگزاری بانک اقتصاد نوین در خصوص روند گردش نقدینگی از ابتدای سال تا به امروز گفت: یکی از دلایلی که برای بررسی رشد یا کاهش بازار به آن استناد میشود، نقدینگی موجود در بازار سرمایه است. در حال حاضر میانگین نقدینگی موجود بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیارد تومان هست. نشانههایی برای کاهش نقدینگی وجود ندارد. روند صعود موجود در بازار نشان نمیدهد که نقدینگی در حال خروج از بازار سرمایه است. ورود نقدینگی به بازار ادامه دارد. با توجه به ثبات بازارهای موازی مثل بازار ارز و طلا هنوز امید به رشد بازار سرمایه وجود دارد.
مدیر معاملات کارگزاری بانک اقتصاد نوین اظهار داشت: نرخ ارز نسبت به سال ۱۳۹۷ تقریباً رشد ۲۰۰ درصدی داشت. دلار از محدوده ۴۰۰۰ تومان به ۱۱۰۰۰ تومان رسیده است. رشد ۳ تا ۴ برابری داشته است. بر این اساس میتوان انتظار داشت که رشد مشابه را تجربه کند. این موضوع دور از انتظار نیست. از این نقطه به بعد رشد زیادی نداشته است. انتظار ریزش بازار یا سقوط شاخص هم نداریم. نسبت p/e بازار حدود ۶ تا ۷ است. اینیک نسبت منطقی است.
رنجبر تأکید کرد: سهم بازار سرمایه در تأمین مالی شرکتها زیر ۲۰ درصد است. با توجه به زیرساختهای فعلی جای رشدی وجود ندارد. اگر بخواهیم از تأمین مالی سهم بیشتری داشته باشم، نیاز به توسعه بازار داریم. با وجود رکود در بازارهای دیگر مثل ارز و مسکن بازار سرمایه پر رونق است، چند دلیل برای رشد بازار سرمایه وجود دارد، دلیل اول افزایش نرخ ارز است که از دو جنبه بر شرکتهای بورسی تأثیر میگذارد. دلیل دوم افزایش درآمد شرکتها است. در نتیجه سودآوری شرکتها رشد میکند. این سودآوری روی قیمت سهمها نیز تأثیر گذاشته است. افزایش نرخ ارز موجب افزایش ارزش جایگزینی داراییهای شرکت شده است.
وی افزود: تأثیر افزایش دارایی شرکت در قیمت سهمها مثبت بوده است. نرخ ارز از دو جنبه روی شرکتهای بورسی تأثیر گذاشته است. یکی تأثیر بر درآمد است و تأثیر دیگری بر داراییهای شرکت اثر گذاشته است. هر دو، تأثیر مثبت روی قیمت سهم و افزایش آن داشتهاند. علت دیگر رکود بازارهای موازی و ورود حجم قابلتوجه نقدینگی به بازار است. به این علت که بازارهای دیگر راکد شدهاند و امید به رشد بازار سرمایه وجود داشت، نقدینگی زیادی به این بازار ورود کرد.
مدیر معاملات کارگزاری بانک اقتصاد نوین با اشاره به متغیرهای مؤثر بر بازار سرمایه گفت: این متغیرها در سه دسته سیاسی، اقتصادی و متغیرهای متأثر در هر شرکت قرار دارد. متغیرهای سیاسی مثلاً انتخابات امریکا و اتفاقات مشابه در کشورهای اروپایی است. رابطه بین امریکا و چین است. متغیرهای اقتصادی مثل وضعیت فروش نفت، کسری بودجه دولت است. همینطور فاصله گرفتن ارز و نرخ بهره و بازارهای موازی است. متغیرهای مؤثر بر هر شرکت را هم از طریق بررسی شرکت ازنظر بنیادی میتوانیم، بررسی کنیم.
رنجبر خاطرنشان کرد: انتشار عملکرد ششماهه شرکتها میتواند پتانسیل مثبتی باشد که در برخی شرکتها وجود دارد. البته گزارش ششماهههای منفی مانع رشد آنها خواهد شد. با توجه به احتمال کاهش نرخ ارز صنایع صادراتی در نیمه دوم سال جاری وضعیت چندان مطلوبی نداشتهاند. در خصوص احتمال خروج نقدینگی این احتمال خیلی کم است. در خصوص آمار بانک مرکزی در نخستین فصل سال جاری بعد از سه فصل رشد منفی وارد رشد مثبت شدیم. مهمترین عامل کاهش رشد اقتصادی نا به سامانی بازارها به خصوص بازار ارز و افت شدید سرمایه گزاری خصوصاً در بخشهای خصوصی بود.
مدیر معاملات کارگزاری بانک اقتصاد نوین در نهایت عنوان کرد: زمانی که سرمایهگذاری به روال طبیعی برگردد. از دو محل به رشد اقتصادی کمک میکند. موضوع اول رشد سرمایه گزاری است و دوم محصولات تولیدی ناشی از این سرمایه گزاری است. برای تداوم رشد اقتصادی بهار باید سرمایه گزاری های را افزایش دهیم و در شرایط فعلی بخش خصوصی توان این کار را ندارد. در نتیجه باید دولت این موضوع را جبران کند.