لزوم حمایت همه جانبه از سهام؛
به نحوه تزریق منابع مالی صندوق توسعه بازار توجه شود
در صورت تزریق منابع صندوق توسعه بازار به منظور حمایت از صنایع مختلف حاضر در بازار سرمایه، میتوان انتظار بهبود بازار سرمایه را داشت. اما درصورت تزریق منابع تنها به صنایع شاخص ساز، شاهد اثرات حمایتی محدودی بر بازار خواهیم بود و این اقدام بازار سرمایه را بهبود چندانی همراه نخواهد کرد.
سید هادی ابطحی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز؛ در خصوص میزان جذابیت بازار سرمایه برای ورود پول حقیقی ها، گفت: افت ارزندگی سهام به دلیل گزارشات فصلی نامطلوب، نبود دورنمای اقتصادی و سیاسی شفاف باعث تردید سرمایه گذاران خرد برای ورود به بازار سرمایه شده است.
وی در این میان در خصوص فعالیت حقوقی ها در بازار سرمایه نیز به عدم برخورداری صندوق های بازنشستگی از نقدینگی کافی جهت حمایت از بازار سرمایه اشاره کرد و اظهارداشت: در این میان هلدینگ های سرمایه گذاری از پرتفوی بزرگ برخوردارند اما امکان ورود به معاملات روزانه سهام را ندارند؛ بر این اساس در دوره هایی که هیجان بر بازار سرمایه غالب نمی توان از انها انتظار داشت که در معاملات روزانه سهام وارد شوند.
ابطحی با اشاره به مشخص شدن کابینه اقتصادی دولت، ادامه داد: در این میان با تعیین رییس سازمان بورس، می توان انتظار داشت بخشی از ابهامات پیش آمده در بازار سرمایه برطرف شود؛ اما در حال حاضر برنامه دولت برای متغیرهای اثرگذار بر بازار سرمایه همچون قیمت های دستوری مشخص نیست.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری پیش بینی آینده بازار سرمایه را منوط به مشخص شدن برنامه دولت برای رفع کسری بودجه و مالیات عنوان کرد و گفت: تمامی سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی نیازمند رفع ابهاماتی از این دست هستند تا قادر به برآورد زمان مناسب برای ورود به بازار سرمایه باشند.
وی در این میان حمایت های اخیر از بازار سرمایه را مورد اشاره قرار داد که منجر به ورود پول به بازار سرمایه شد اما در نهایت به دلیل زیان های رخ داده، شاهد خروج پول از بازار سرمایه بودیم.
بر این اساس ابطحی تصریح کرد: ورود سرمایه گذاران به بازار سرمایه با مشخص شدن پارامترهای اثرگذار بر ریسک آنها صورت خواهد گرفت.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در خصوص حمایت های صندوق توسعه از بازار سرمایه، به نحوه تزریق منابع این صندوق اشاره کرد و گفت: در صورت تزریق منابع به منظور حمایت از صنایع مختلف حاضر در بازار سرمایه، میتوان انتظار بهبود بازار سرمایه را داشت. اما تزریق منابع تنها به صنایع شاخص ساز، از اثرات حمایتی محدودی برخوردار خواهد بود و بازار سرمایه را بهبود چندانی همراه نخواهد کرد.
این کارشناس بازارسرمایه در ادامه اظهارات خود صندوق های اهرمی را مورد اشاره قرار داد که با کسب روند مثبت اخیر با ریسک کاهش NAV رو به رو شدند، اما با این حال احتمال مواجه با مشکل برای این صندوق ها همواره وجود دارد.
وی به قرار گرفتن صندوق های اهرمی در واچ لیست سرمایه گذاران بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: در صورت تزریق نقدینگی به بازار سرمایه، صندوق های اهرمی می توانند مورد توجه قرار گیرند. با بهبود وضعیت صندوق ها و کاهش ریسک آنها، این صندوق ها می توانند به رشد بازار سرمایه کمک کنند.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به تمرکز بازار جهانی بر بازار کالاهایی همچون طلا اشاره کرد که این امر منجر به مواجه بازار سرمایه کشور با مشکل خواهد شد.
ابطحی اضافه کرد: در کنار بازار جهانی، سیاست گذاری های داخلی نیز بر روند بازار سرمایه اثرگذار است؛ لذا تا زمان مشخص نشدن نرخ رز ارز و سیاست گذاری هایی همچون نرخ دستوری خوراک نمیتوان پیش بینی دقیقی از روند بازار سرمایه داشت.