آخرین ماه تابستان با افزایش قیمت دارو
طبق ابلاغیه کمسیون قیمت گذاری سازمان غذا دارو مبنی بر افزایش نرخ دارو، شرکت های البرز دارو، داروسازی اکسیر، ایران دارو، سبحان دارو، لابراتوارهای سینا دارو و الحاوی از آخرین تاثیر این افزایش نرخ در فروش خود خبر دادند.
به گزارش بورس امروز؛ طبق ابلاغیه کمسیون قیمت گذاری سازمان غذا دارو مبنی بر افزایش نرخ دارو، شرکت های البرز دارو، داروسازی اکسیر، ایران دارو، سبحان دارو، لابراتوارهای سینا دارو و الحاوی از آخرین تاثیر این افزایش نرخ در فروش خود خبر دادند.
دستور افزایش نرخ از سوی کمسیون قیمت گذاری سازمان غذا دارو عموما جهت پوشش هزینه های ناشی از افزایش قیمت مواد اولیه، دستمزدها، اقلام بسته بندی و سربار عنوان شده است.
البرز دارو
شرکت البرز دارو با نماد دالبر طی دو افشاییه در پنجم و ۱۷ شهریورماه ۱۴۰۳، افزایش نرخ های خود خود را اعلام کرد.
در این اطلاعیه اولیه سید جلال موسوی عضو هئیت مدیره و معاون مالی و اقتصادی شرکت البرز دارو به افزایش نرخ پنج محصول این شرکت با عنوان اقلام سه گانه داروئی این شرکت اشاره کرد.
افزایش نرخ اقلام سه گانه داروئی دالبر شامل؛ قرص نالیدیکسیک اسید، قرص پیراستام ۸۰۰، قرص پنتروکاردین ۲.۶، قرص نیتروکاردین ۶.۴ و کپسول مفنامیک اسید ۲۵۰ بود.
شرکت البرز دارو تاثیر افزایش نرخ در فروش را کمتراز دو درصد در بودجه فروش شش ماه آتی خود اعلام نمود.
شرکت داروسازی اکسیر
لازم به ذکر است که در پنجم شهریور ۱۴۰۳ تعداد ۳۲ قلم از محصولات شرکت داروسازی اکسیر مشمول افزایش قیمت شد.
تعداد ۱۰۳ قلم از محصولات این شرکت مشمول افزایش قیمت شد. افزایش نرخ بر روی ۱۰۳ محصول دلر به طور میانگین ۱۷.۴ درصد بوده که تاثیر آن بر فروش کل سال قبل ۵.۹۱ درصد عنوان شده است.
فروش محصولات فوق نسبت به کل دارای ها در سال مالی ۱۴۰۲ معادل ۳۲.۱۳ درصد اعلام شد.
فروش تعداد ۱۰۳ قلم کالای داروئی مذکور نسبت به سهم محصولات مشمول افزایش نرخ از کل فروش ۱۴۰۲ ، ۳۷.۷۹ درصد بیان شد.
همچنین مبلغ کل فروش سال ۱۴۰۲ شرکت داروسازی اکسیر از ۱۰۳ قلم محصولات داروی ۳۷ هزار و ۷۰۳ میلیارد و ۸۸۲ میلیون ریال بوده است.
ایران دارو
شرکت ایران دارو با نماد دیران اولین افزایش نرخ خود را در ۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۳ اعلام نمود که اصلاحیه آن در سوم شهریورماه ۱۴۰۳ مجدد انتشار یافت.
دومین افزایش نرخ محصولات دیران مربوط به ششم شهریورماه ۱۴۰۳ بود.
در سوم شهریور ماه ۱۴۰۳، ۴۸ محصول شرکت ایران دارودارای افزایش نرخ شد که سهم افزایش نرخ از کل فروش سال ۱۴۰۲ این ۴۸ محصول ۳۸ درصد اعلام گردید. تاثیر افزایش نرخ بر کل فروش و دارایی سال ۱۴۰۲، ۹.۸ درصد و ۷.۴۹ درصد بوده است.
دیران بر اساس مجوزهای سازمان غذا و دارو دلیل افزایش نرخ خود را پوشش هزینه های ناشی از افزایش قیمت مواد اولیه اعلام کرد.
شرکت ایران دارو در ششم شهریور ۱۴۰۳، ۲۸ محصول مشمول افزایش نرخ را به لیست خود اضافه نمود. همچنین این محصولات ۱۱ درصد از کل فروش سال ۱۴۰۲ هستند.
تاثیرافزایش نرخ بر کل فروش و دارایی سال قبل ۲.۲۱ درصد و ۱.۶۹ درصد ذکر شده است که ۱.۶۹ درصد نسبت کل دارایی ها در سال مالی ۱۴۰۲ و۲.۲۱ درصد نسبت کل درآمد فروش در سال مالی قبل در نظر گرفته شده است.
لابراتوارهای سینادارو
شرکت لابراتوارهای سینا دارو با نماد “دسینا” بر اساس مجوزاز سازمان غذا و دارو در یکم شهریور ۱۴۰۳ افزایش نرخ خود را اعمال و در هفتم شهریور ۱۴۰۳ آن را منتشر گردانید.
طبق اطلاعیه انتشار یافته در هفتم شهریورماه ۱۴۰۳ از سامانه کدال تعداد ۶۸ قلم از محصولات قطره های چشمی و گوشی و پماد چشمی و کرم موضعی دسینا دارای افزایش نرخ شد.
بر اساس این گزارش نرخ اولیه این اقلام دارویی ۱۵۸ هزار و ۳۷۸ ریال عنوان که به ۱۹۷ هزار و ۷۹۶ ریال تغییر یافته است.
لازم به ذکر است در سال مالی ۱۴۰۲ این ۶۸ قلم محصول دارویی درآمدی معادل ۱۷ هزار و ۳۴۲ میلیارد و ۳۶۳ میلیون ریال بیان شد که شامل ۱۴ درصد ازارائه خدمت به کل درآمد شرکت در سال مالی ۱۴۰۲ بود.
طبق دومین گزارش منتشره از سامانه کدال در ۱۳ شهریورماه ۱۴۰۳ شرکت لابراتوارهای سینا دارو با ۲۰ درصد افزایش نرخ نسبت به سال مالی ۱۴۰۲، هفت قلم دیگر از محصولات این شرکت با افزایش نرخ همراه شد.
در لیست تغییر قیمت هفت محصول دسینا نسبت کل دارایی ها و کل فروش به سال مالی قبلی شش درصد بود که بر اساس همان لیست جمع کل فروش ۱۴۰۲، ۱۷ هزار و ۳۴۲ میلیارد و ۳۶۳ میلیون ریال عنوان شد.
الحاوی
شرکت الحاوی با نماد “دحاوی” طبق مجوز سازمان غذا و دارو و سندیکای تولیدکنندگان مکمل های رژیمی غذایی ایران در ۱۸ مرداد ماه ۱۴۰۳ اولین افزایش نرخ خود را اعمال و گزارش آن را در هفتم شهریورماه ۱۴۰۳ منتشر نمود.
بر اساس این گزارش منتشر شده از سامانه کدال افزایش نرخ شرکت الحاوی مشمول ۳۸ قلم دارو و مکمل از محصولات آن شد با قیمت اولیه ۱۴۶ هزار و ۲۲ ریال که با نرخ جدید ۱۷۳ هزار و ۵۵ ریال عرضه خواهد شد.
بر اساس لیست منتشره از ۳۸ قلم محصولات دارویی و مکمل های “دحاوی” نرخ فروش کل سال ۱۴۰۲، ۱۲ هزار و ۷۴۷ میلیارد و ۵۰۳ میلیون ریال بوده که در نتیجه آن سهم محصولات مشمول افزایش نرخ از کل فروش سال ۱۴۰۲، ۲۹.۲۶ درصد درج گردیده است.
سبحان دارو
شرکت سبحان دارو با نماد سبحان در سوم شهریورماه ۱۴۰۳ طبق مجوز سازمان غذا و دارو به به جهت پوشش هزینه های ناشی از افزایش قیمت مواد اولیه خود برخی از محصولات آن از افزایش نرخ برخوردار شد.
این اعمال تغییرات در ۱۷ شهریورماه ۱۴۰۳ در سامانه کدال درج گردید. لازم به ذکر است که میانگین افزایش قیمت سبحان ۱۲ درصد لحاظ شد که این شرکت انتظار دارد درآمد های عملیاتی شرکت و سود عملیاتی نسبت به دوره سه ماهه ابتدای سال جاری افزایش یابد.
منبع: اطلاعیه کدال