روند افزودن سود در “قچار” پس از ورود به بازار اول فرابورس
در اولین سال ورود شرکت فرآورده های غذایی و قند چهارمحال به بازار دوم فرابورس بهمن ۱۳۹۱، سود انباشته آن معادل با ۳۹ میلیارد و ۷۵۲ میلیون ریال بود. سود انباشته این شرکت در دومین سال ورود آن به بازار سرمایه به ۱۴ میلیارد و ۲۲۷ میلیون ریال کاهش یافت. روند انباشت نمودن سود این شرکت تا آخر سال ۱۳۹۵ همچنان روندی کاهشی بود تا سرانجام این شرکت چهار سال بعد از ورود خود به بازار سرمایه توانست به یکی از شرکت های سودآور این بازار تبدیل گردد.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت فرآورده های غذایی و قند چهارمحال در سال ۱۳۷۰ با سرمایه یک میلیون ریالی فعالیت خود را آغاز کرد و نهایتا در اواخر سال ۱۳۹۱ وارد بازار سرمایه شد.
در اولین سال ورود شرکت فرآورده های غذایی و قند چهارمحال به بازار دوم فرابورس( بهمن ۱۳۹۱) سود انباشته آن معادل با ۳۹ میلیارد و ۷۵۲ میلیون ریال بود.
سود انباشته این شرکت در دومین سال ورود آن به بازار سرمایه به ۱۴ میلیارد و ۲۲۷ میلیون ریال کاهش یافت. روند انباشت نمودن سود این شرکت تا آخر سال ۱۳۹۵ همچنان روندی کاهشی بود تا سرانجام این شرکت چهار سال بعد از ورود خود به بازار سرمایه توانست به یکی از شرکت های سودآور این بازار تبدیل گردد.
روند سودآوری “قچار” از سال ۱۳۹۶(پنج سال پس از ورود این شرکت به بازار سرمایه) تاکنون را می توان در نمودار شماره (۱) مشاهده نمود.
روند افزایش سرمایه شرکت پس از ورود به بازار سرمایه
همانطور که در جدول شماره (۲) مشخص است، این شرکت تا قبل از ورود به بازار سرمایه، سرمایه خود را از محل های تجدید ارزیابی دارایی ها، اندوخته قانونی و آورده نقدی سازمان صنایع ملی ۱ هزار و ۱۳۸ میلیارد ریال افزایش داد. بر این اساس سرمایه “قچار” که در بدو تاسیس آن ۱ میلیون ریال بود، در سال ۱۳۹۰ به ۱۴۰ میلیارد ریال افزایش یافت.
شرکت فرآورده های غذایی و قند چهارمحال پس از ورود به بازار اول فرابورس سرمایه خود را ۴ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال افزایش داد و آن را به ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال رساند.
از مجموع افزایش سرمایه هایی که این شرکت پس از ورود خود به بازار اول فرابورس انجام داده است، ۵۷ درصد آن از محل سود انباشته بوده است.
این شرکت در سال ۱۳۹۹ از محل سود انباشته سرمایه خود را ۳۰۰ درصد افزایش داد و این افزایش سرمایه سبب شد تا سرمایه این شرکت به ۵۶۰ میلیارد ریال افزایش یابد.
افزایش سرمایه دوم این شرکت پس از ورود آن به بازار سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها انجام گرفت.
نهایتا این شرکت در سال ۱۴۰۱، ۴۲.۵ درصد و در سال ۱۴۰۲، ۲۹ درصد از محل سود انباشته سرمایه خود را افزایش داد و به سرمایه کنونی رساند.
منبع: شماره ۹۸ نشریه بورس امروز-شهریورماه ۱۴۰۳