برنامه تکمیل واحد احیا شرکت صنعت فولاد شادگان در ۱۴۰۴
شرکت صنعت فولاد شادگان که در سال ۱۳۹۳ طراحی و مراحل احداث واحدهای تولیدی خود را آغاز کرد برنامه تکمیل ظرفیت واحد احیا خود را برای ۱۴۰۴ برآورد نموده است. در این گزارش به مراحل طی شده این شرکت تا رسیدن به نقطه شروع فعالیت را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت صنعت فولاد شادگان که در سال ۱۳۹۳ به صورت شرکت سهامی خاص تأسیس شد در حال حاضر یکی از واحدهای تجاری فرعی شرکت «گروه توسعه فراگیر فولاد خوزستان» و واحد نهایی «گروه شرکت فولاد خوزستان» می باشد. این شرکت که یکی از هشت طرح فولادی دولت بوده است، با داشتن ۲ هزار میلیارد ریال سرمایه، دارای ۵ سهامدار است که به ترتیب درصد مالکیت شامل «شرکت گروه توسعه فراگیر فولاد خوزستان» با ۶۴.۹۹۹۸ درصد سهم، «سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران» با ۳۴.۹۹۹۹۵ درصد سهم، شرکت «ایده پردازان صنعت فولاد» با ۰.۰۰۰۱ درصد سهم، شرکت «فولاد خوزستان» با ۰.۰۰۰۱ درصد سهم و شرکت «ملی فولاد ایران» با ۰.۰۰۰۰۵ درصد سهم است.
باتوجه به قراردادهای احداث کارخانه فولاد شادگان، این شرکت به منظور تولید محصولات آهن اسفنجی و شمش فولادی در ۲ فاز طراحی شد که تا پایان سال ۱۴۰۲، بخش تجهیزات واحد احیا ۱۰۰ درصد تکمیل و ظرفیت احیا به ۵ درصد افزایش یافت. طبق پیش بینی شرکت ظرفیت احیا تا سال ۱۴۰۴ تکمیل خواهد شد.
شرکت صنعت فولاد شادگان موفق شد تجهیزات و ماشین آلات واحد فولاد سازی خود را تا میزان ۸۰ درصد تکمیل نماید تا در ادامه به تولید شمش فولادی بپردازد. در این بین، فاز ۲ واحد فولاد سازی را نیز آغاز نمود که تا پایان اسفند ۱۴۰۲ تنها ۳ درصد تکمیل گردید. سایر بخش های مربوط به شرکت همچون محوطه سازی و فضای سبز تقریبا بیش از ۹۵ درصد تکمیل شده اند اما بخش تأسیسات این شرکت در قسمت هایی همچون پست برق، انتقال پساب و نیروگاه برق کمتر از ۵۰ درصد تکمیل شده است.
شرکت صنعت فولاد شادگان به منظور تکمیل واحدهای تولیدی خود تا پایان سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۵ هزار و ۱۲۲ میلیارد و ۴۳۲ میلیون ریال هزینه کرد. در تصویر زیر بخش های تولیدی و وابسته شرکت به تصویر کشیده شده است تا درصد تکمیل آن ها را به نمایش بگذارد.
به طور خلاصه، شرکت صنعت فولاد شادگان تا پایان سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۰۰ درصد در ناحیه انباشت و برداشت و احیا مستقیم تکمیل گردید و در ناحیه فولاد سازی و ریخته گری به میزان ۹۱.۶۳ درصد تکمیل شد. ناحیه جانبی و پشتیبانی نیز در پایان ۱۴۰۲ به میزان ۷۸.۳۲ درصد پیشرفت کرد.
از میان ۱۵ هزار و ۱۲۲ میلیارد و ۴۳۲ میلیون ریال سرمایه گذاری انجام شده سهم واحد احیا مستقیم ۳۹۹ میلیارد و ۸۷۸ میلیون ریال سرمایه گذاری را تا پایان سال ۱۴۰۲ بود، درحالی که سرمایه گذاری برنامه ریزی شده به میزان ۱۸ هزار و ۸۵۱ میلیون ریال می باشد. این درحالی است که شرکت به منظور تکمیل این واحد هزینه ۱ هزار و ۲۳۸ میلیارد و ۱۵ میلیون ریالی را برآورد کرده است. شرکت صنعت فولاد شادگان هزینه قرارداد واحد احیا مستقیم را براساس فهرست بهای سال ۱۳۸۵ و براساس نرخ تسعیر ۱۳۸۶ برآورد گردیده بود را تعدیل نمود که موجب افزایش قابل توجه باقی مانده مخارج شد.
واحد فولاد سازی نیز از ۷۵ هزار و ۱۴۴ میلیارد و ۹۸۳ میلیون ریال سرمایه گذاری برنامه ریزی شده بر اساس قرارداد، تا کنون شرکت ۳ هزار و ۱۰۶ میلیارد و ۳۳۵ میلیون ریال سرمایه گذاری صورت گرفته است و برای تکمیل آن هزینه ۱۷ هزار و ۱۲۹ میلیارد و ۹۵۲ میلیون ریال باقی مانده است. شرکت صنعت فولاد شادگان از ۳۴۷ هزار و ۵۹۸ میلیارد و ۵۵۹ میلیون ریال سرمایه گذاری برنامه ریزی شده تا پایان اسفند ۱۴۰۲ هزینه ۱۵ هزار و ۱۲۲ میلیارد و ۴۳۲ میلیون ریالی را انجام داده است و پیش بینی نموده است برای تکمیل دو خط تولید و بخش های مکمل نیاز به انجام ۲۷۵ هزار و ۸۲۲ میلیارد و ۳۵۹ میلیون ریال دارد تا در ادامه به تولید آهن اسفنجی با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال، بریکت سرد به میزان ۸۰ هزار تن در سال و بلوم و بیلت (شمش فولادی) به میزن ۸۰۰ هزار تن در سال بپردازد.