کاهش ۱۲ درصدی سود شرکت های بازار سرمایه طی ۲۹ ماه گذشته
از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان مرداد ۱۴۰۳ حاشیه سود خالص شرکت های پذیرفته شده در بازارسرمایه ۱۲ درصد افت داشت.
وحید محمدی پلارتی کارشناس سرمایه گذاری سبدگردان امید نهایت نگر در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز به نقش سیاست گذاری دولت ها در جهت بهبود و رونق کسب و کار اشاره کرد که بر این اساس اقدامات آنها در روند بازارها به ویژه بازار سرمایه قابل مشاهده است.
وی اظهارداشت: در سالهای گذشته با قیمت گذاری های دستوری و اختلاف قیمت نرخ ارز بازار آزاد با سامانه نیما در میزان رشد درآمد و هزینه شرکت ها تعادل از بین رفته و منجر به کاهش سودآوری گردید.
پلارتی یادآور شد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان مرداد ۱۴۰۳ حاشیه سود خالص شرکت های پذیرفته شده در بازارسرمایه ۱۲ درصد افت داشت. در همین بازه زمانی ارزش دلاری بازار ۴۸% افت را تجربه کرد؛ این در حالی است که در این بازه زمانی شرکتهای بسیاری به مجموعه بازار سرمایه اضافه شده اند.
وی تصریح کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ اختلاف دلار آزاد با دلار نیما که به بیش از ۵۰% رسیده بود به کمتر از ۳۰ % رسیده است.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین از دیگر مولفه های موثر بر عملکرد و سودآوری بنگاه های اقتصادی را پایین بودن هزینه تامین مالی نام برد. در حال حاضر هزینه های بالای تامین مالی نیز کمی در حال بهبود است.
وی با تاکید بر تاثیر غیرقابل انکار بازار جهانی بر اقتصاد کشور، اضافه کرد: بهبود روابط با دنیا می تواند منجر به سهولت سرمایه گذاری در دارایی های مولد با تکنولوژی به روزتر شود که در نتیجه آن می توان شاهد کاهش بهای تمام شده در تولید بود.
به گفته وی؛ در صورت وجود اراده بهبود وضع اقتصادی در دولت ها، می بایست وضعیت کسب و کار از سوی دولت ها بهبود یابد که نمای آن در بازار سرمایه بروز یابد.
پلارتی تصریح کرد: بهبود بازار سرمایه صرفا از مسیر بهبود وضع اقتصادی کسب و کار و رفع موانع تولید و ارئه خدمات خواهد گذشت.