در انتخاب سهام سیمانی به چه نکاتی توجه کنیم؟
سهامداران در انتخاب شرکت های سیمانی به استمرار افزایش نرخ فروش سیمانی و حجم تولید و فروش سال جاری این شرکت ها باید توجه کنند.
به گزارش بورس امروز؛ متوسط نرخ معاملات شرکت های سیمانی از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا انتهای تیرماه، حدود ۱.۱ میلیون تومان بوده که نسبت به سال قبل ۲۰درصد رشد یافته است. این میزان رشد با فرض ثبات حجم تولید و فروش مشابه سال قبل، توانایی پوشش رشد بهای تولید را نخواهد داشت؛ لذا برای تکرار سودسازی مشابه سال قبل نیاز است تا شاهد رشد بیشتر نرخ فروش در ماههای آتی باشیم.
تناسب نرخ سیمان در بورس کالا با بازار
روند افزایش نرخ سیمان از ابتدای سال جاری تاکنون توانسته رضایت نسبی فعالان را کسب نماید اما در این میان توجه به دو نکته ضروری است؛ نخست اینکه روند افزایش نرخ ۴ ماه ابتدایی تا انتهای سال ادامه یابد و دیگر اینکه شرکتها قادر به بهبود حجم تولید و فروش سال جاری خود باشند و یا حداقل به میزان سال گذشته حفظ نمایند.
علت اقبال بازار به صنعت سیمان
صنعت سیمان جذابیتهای گوناگونی برای سرمایهگذاران دارد، اما در حال حاضر مهمترین دلیلی که سبب اقبال سهامداران شده بحث رشد نرخ فروش است. این صنعت جزء معدود صنایعی است که توانسته متوسط نرخ فروش نسبت به سال گذشته را رشد دهد و سهامداران را امیدوار به بهبود سودآوری نماید.
مجمع سالیانه شرکت های سیمانی
شرکتهای سیمانی امسال در حالی به مجمع رفتند که سود خالص آنها بهطور متوسط نسبت به سال مالی قبل حدود ۴۰درصد رشد یافته بود. شرکت های حاضر در این صنعت توانسته بودند رضایت سهامداران را کسب نمایند.
مهمترین دغدغه شرکتهای سیمانی در مجامع اخیر موضوعاتی همچون افزایش نرخ سیمان در بورس کالا بهمنظور پوشش هزینههای تولید و همچنین ابهام در نرخ قطعی حاملهای انرژی و نیز قطعی انرژی بود.
در ۴ ماهه نخست سال جاری شاهد تغییر محسوسی در تولید و فروش شرکتها نبودیم و عمدتا فعالیتی مشابه سال قبل داشنتد.
افزایش سرمایه در شرکت های سیمانی
افزایش سرمایه شرکتهای سیمانی در سنوات اخیر عمدتا از محل تجدید ارزیابی داراییها و آورده نقدی انجام شده است. به طور سنتی موضوع افزایش سرمایه همواره باعث جذابیت سهام در میان سهامداران بوده و همچنان نیز ادامه دارد؛ شرکتهای سیمانی نیز از این مقوله مستثنی نیستند و شاهد تحرکات مثبت در قیمت نمادهایی هستیم که دست به انتشار رسمی خبر میزنند. اگرچه از منظر بنیادی افزایش سرمایه از محل آورده نقدی با این فرض که منابع حاصل صرف بهبود عملیات شرکت شود، نسبت به سایر روشهای افزایش سرمایه اثربخشی بیشتری دارد.
شرکت های سیمانی سود آور
بهمنظور مقایسه شرکتهای سیمانی پارامترهای گوناگونی همچون مقدار تولید و فروش، محل کارخانه، نرخ فروش، نسبت قیمت به سود و … را میتوان لحاظ نمود. چنانچه صرفا نسبت قیمت به سود آیندهنگر را معیار قرار دهیم؛ شرکتهایی نظیر سیمان خاش، سیمان بوشهر و سیمان شاهرود، نسبت P/E forward 4 واحد دارند که در مقایسه با متوسط صنعت حدود ۳ واحد کمتر بوده و وضعیت بهتری را نسبت به سایرین دارند.