لزوم محدودیت فعالیت صندوق توسعه بازار و تثبیت در بازار سرمایه
مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه گذاری هدف حافظ به منظور رفع چالش های بازار سرمایه بر لزوم محدود و معیین شدن اقدامات صندوقهای تثبیت و توسعه بازار به منظور ثبات در شرایط بحرانی و عدم دخالت روزانه در معاملات بازار تاکید کرد.
هادی قره باغی مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه گذاری هدف حافظ در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، از ثبات سیاستهای اقتصادی و عدم دخالت دولت به عنوان یکی از بهترین گزینه های حمایت از بازار نام برد.
وی اظهار داشت: دولت باید سیاستهای اقتصادی پایدار و قابل پیشبینی را اتخاذ و از دخالت هر روزه در اقتصاد و بازار اجتناب کند تا به این و اسطه اعتماد سرمایهگذاران به این بازار جلب گردد.
وی همچنین افزود: افزایش شفافیت در مقررات و دستورالعمل های ابلاغی و همچنین افشای عملکرد شرکتها و اطلاعات مالی آنها میتواند به افزایش اعتماد سرمایهگذاران و بهبود شفافیت بازار کمک نماید.
قره باغی در راستای حمایت از بازار بر لزوم تقویت جایگاه سازمان بورس در نظام اقتصادی کشور و افزایش قدرت نظارتی آن تاکید کرد.
وی گفت: هماهنگی این نهاد ناظر بازار سرمایه با نظام اقتصادی کشور در اخذ تصمیمات اقتصادی مهم و تقویت نهادهای نظارتی برای جلوگیری از تخلفات و دستکاری در بازار بسیار حائز اهمیت است؛ از سوی دیگر ارائه برنامههای آموزشی برای افزایش دانش مالی سرمایهگذاران نیز باید مورد توجه قرار گیرد. معرفی ابزارهای مالی جدید برای گسترش گزینههای سرمایهگذاری نیز باید مورد توجه مسئولین و اهالی بازار باشد.
مدیرعامل مشاور سرمایه گذاری هدف حافظ به محدود کردن دامنه نوسان، افزایش حجم مبنا و ابطال معاملات به عنوان راهکارهای موجود و حاکم بر بازار سرمایه برای کنترل هیجانات در مواقع بحرانی اشاره کرد و گفت: محدود کردن دامنه نوسان میتواند در کوتاه مدت از نوسانات شدید جلوگیری کند، اما در بلندمدت ممکن است مانع کشف قیمت واقعی سهام شود.
وی ادامه داد: همچنین در افزایش حجم مبنا نیز این اقدام میتواند با کاهش نقدشوندگی، سهامداران خرد را با مشکل مواجه سازد.
وی ابطال معاملات را توام با احتیاط و فقط در موارد مشخص تخلف ضروری دانست تا منجر به کاهش اعتماد بازار نشود.
قره باغی در پیشنهاد به حل چالش های موجود بازار ، بر تقویت زیرساختهای فنی و بهبود مکانیزمهای کنترل نوسان بازار سرمایه برای افزایش کارایی و امنیت معاملات تاکید کرد.
به گفته وی؛ ایجاد مشوقهای مالیاتی برای سرمایهگذاری بلندمدت در بازار سهام، تسهیل ورود شرکتهای جدید به بورس برای افزایش تنوع و جذابیت بازار، بهبود قوانین و مقررات بازار سرمایه برای حمایت بهتر از حقوق سهامداران می تواند اعتماد را به بازار سرمایه بازگرداند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اقدامات صندوقهای تثبیت و توسعه بازار به منظور ثبات در شرایط بحرانی و عدم دخالت روزانه در معاملات بازار باید معین و محدود شود.
وی اضافه کرد: همچنین ارتباط بین بازار سرمایه و بخش واقعی اقتصاد برای افزایش کارایی تخصیص منابع تقویت شود.
وی در آخر تاکید کرد: بهترین رویکرد، ترکیبی از اقدامات بلندمدت برای تقویت بنیادهای بازار و اقدامات کوتاهمدت برای مدیریت بحرانهای احتمالی است. هر گونه مداخله در مکانیسمهای بازار باید با دقت و با در نظر گرفتن پیامدهای بلندمدت آن انجام گردد.