هزینه هایی که به حمل و نقل ریلی تحمیل می شود
در حالی صنعت حمل و نقل ریلی سالانه دوبار با افزایش حق (هزینه) دسترسی با ریل مواجه می شود که با کمبود و استهلاک لوکوموتیو ها و نرخ دستوری مواجه است.
محمدرضا معروفی مدیرمالی و اداری شرکت حمل و نقل ریلی پارسیان در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز در بررسی چالش های صنعت حمل و نقل ریلی، از کمبود و استهلاک لوکوموتیو ها، نرخ دستوری و افزایش نرخ حق (هزینه) دسترسی به راه آهن توسط شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران به عنوان سه چالش عمده صنعت حمل و نقل ریلی نام برد.
به گفته وی؛ لوکوموتیو های فعال در حال حاضر از طول عمر بالا و سرعت حرکت بسیار پایینی برخوردارند.
به گفته معروفی؛ با در نظر گرفتن کمبود و ظرفیت پایین واگن ها، ظرفیت اسمی حمل و نقل ریلی تنها یک میلیارد و پانصد میلیون تن کیلومتر است که به دلیل کمبود سیر و حرکت به کمتر از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن کیلومتر خواهد رسید.
وی اولویت حمل و نقل ریلی را جابجایی مسافرین نسبت داد که در دوره ی کرونا به دلیل کاهش سفرهای بین شهری، رکورد حمل و نقل ریلی به یک میلیارد و چهارصد میلیون تن نزدیک شد.
مدیرمالی و اداری شرکت حمل و نقل ریلی پارسیان تصریح کرد: در یک نمای کلی، به دلیل کمبود لوکوموتیو جدید به خطوط ریلی حپارسا، ظرفیت حمل بار از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن فراتر نخواهد رفت.
وی همچنین تعیین نرخ حمل ریلی به صورت دستوری را مورد اشاره قرار داد که با توجه به شرایط اقتصادی موجود، افزایش نرخ حمل بار ۳۰ درصدی هر ساله اجرا می گردد.
معروفی با بیان اینکه برای سال جاری افزایش حمل جاده ای و ریلی یکسان خواهد بود، در اشاره به کرایه حمل ریلی مازوت و گازوییل، یادآور شد: نرخ حمل ریلی این فرآورده ها از سوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به عنوان یک شرکت دولتی مشخص می شود و شرکت های فعال در صنعت حمل و نقل ریلی موظف به اجرای آن هستند.
وی اضافه کرد: با توجه به سیاست های دولت قیمت حمل هرساله توسط شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تعیین و به شرکت ها ابلاغ خواهد شد.
این مقام مسوول در “حپارسا” با اشاره به افزایش سالانه حق (هزینه) دسترسی به ریل از سوی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: در حال حاضر این صنعت سالانه دوبار با افزایش حق (هزینه) دسترسی به ریل مواجه می شود.