چالش های اهرم ها در بازار سرمایه
عدم رعایت سرمایه گذاری کامل صندوق های اهرمی در سهام یک ایراد به فلسفه وجودی این نوع صندوق است که با رشد نامتناسب آنها در شرایط فعلی بازار آسیب زا بوده است.
مهدی رضایتی معاون سرمایه گذاری سبدگردان ثروت پویا در گفتگو با خبرنگار بورس امروز، به صندوق های اهرمی به عنوان ابزارهای جدید بازار سرمایه اشاره کرد که نهاد ناظر بر بازار سرمایه هنوز اشراف کافی بر فعالیت این ابزار جدید مالی ندارد.
وی اظهار داشت: در صورت رفع اشکالات صندوق های اهرمی، سازمان بورس می تواند به فراخوان بازار واکنش متناسب تری نشان دهد.
به گفته رضایتی؛ عدم رعایت سرمایه گذاری کامل این صندوق ها در سهام یک ایراد به فلسفه وجودی این نوع صندوق است که با رشد نامتناسب آنها در شرایط فعلی بازار آسیب زا بوده است.
رضایتی تصریح کرد: نظارت بر تامین مالی مانع از رشد افسار گسیخته نرخ یونیت های عادی خواهد شد، همچنین جلوگیری از ورود سهام صندوق اهرمی به ابزار بادرآمد ثابت یا سپرده بانکی به دلیل محدودیتی که سازمان بر نرخ صندوق ها داشته است، از اقدامات تحت کنترل سازمان بورس است.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص اختصاص منابع صندوق های اهرمی به اوراق و رقابت صندوق های اهرمی با صندوق های با درآمد ثابت، ایراد موجود در شکل گیری چنین فعالیتی را افزایش نرخ در بازار مالی و تثبیت افزایش سود بازار سهام ذکر کرد.
به گفته رضایتی؛ با وجود چالش هایی که این صندوق ها ایجاد کرده اند اما با توجه به نیاز بازار سرمایه به یک ابزار جدید جهت تامین مالی، این صندوق ها از توانایی جذب منابع زیاد با ایجاد رقابت برخوردارند.
رضایتی بر لزوم برقراری ارتباط و تعامل نزدیک بانک مرکزی و سازمان بورس به منظور برای بهبود وضعیت اوراق اخزا تاکید و اضافه کرد: خرید اوراق اخزا از سوی بانک مرکزی تبدیل به پایه پولی و رشد نقدینگی خواهد شد. در این میان با توجه به عدم وجود راحل ساده برای حل این موضوع، می توان با مسدود کردن عرضه یا خرید اوراق اخزا از سوی بانک مرکزی اندکی شرایط را بهبود بخشید.
رضایتی یاد آورشد: در حال حاضر نیاز تامین مالی دولت از ظرفیت اوراق خزانه تامین شده است، اما به سبب خروج نقدینگی توانایی تامین مالی در بازار سرمایه کاهش یافته است.