تمرکز «نوری» بر پروژه های با ارزش افزوده
شرکت پتروشیمی نوری با در دست داشتن طرح های توسعه چند ساله از پیش از ورود به بازار سرمایه، قصد دارد گامی بزرگ در توسعه واحدهای تولیدی و ایجاد محصول با ارزش افزوده بالاتر بردارد.باتوجه به سود انباشته ۱۳۰ هزار و ۵۳۲ میلیارد و ۸۷۷ میلیون ریالی این شرکت، “نوری” زمینه تأمین منابع لازم جهت تسریع در تکمیل بخش فیزیکی پروژه های خود را دارد لذا تصمیمات شرکت با داشتن منابع در دست میتواند برنامه های این شرکت را در ریل توسعه حرکت دهد.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت پتروشیمی نوری با در دست داشتن طرح های توسعه چند ساله از پیش از ورود به بازار سرمایه، قصد دارد گامی بزرگ در توسعه واحدهای تولیدی و ایجاد محصول با ارزش افزوده بالاتر بردارد. در ادامه برنامه این شرکت را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
شرکت پتروشیمی نوری یکی از شرکت های زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس بوده که در تولید محصولات آروماتیک طراحی شده و فعالیت می کند. این شرکت که به تولید محصولات بنزن، پارازایلین و ارتوزایلین فعالیت می کند دو طرح توسعه شیرین سازی برش سنگین و بازیابی گاز فلر را در دستور کار قرار داده است که اثرات قابل توجهی بر ادامه فعالیت این شرکت خواهند داشت.
با وجود آنکه این شرکت از سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را در بازار سرمایه آغاز نمود، تنها یک بار اقدام به افزایش سرمایه کرد تا مخارج انجام شده جهت خرید ۹۹.۳۱ درصد سهام پتروشیمی هنگام را جبران نماید. این افزایش سرمایه که به میزان ۲۹،۲۰۱،۳۵۸ میلیون ریال از محل سود انباشته صورت گرفته است، تنها افزایش سرمایه این شرکت از سال ورود به بازار سرمایه بوده است.
در حال حاضر شرکت دارای ظرفیت اسمی ۴ میلیون و ۴۵۸ هزار تن در سال است که میزان سهم تولید محصولات سنگین ۱ میلیون و ۹۸۰ هزار تن از کل ظرفیت واحدهای فعال شرکت پتروشیمی نوری بوده است. همان طور که در شکل زیر مشاهده می شود، شرکت قصد دارد واحد ۲۷۰ خود را که از تیر ماه سال ۱۳۹۹ آغاز نموده است در نیمه نخست سال جاری به مرحله بهره برداری برساند.
طرح شیرین سازی برش سنگین نقش مهمی در تداوم برنامه های توسعه شرکت پتروشیمی نوری دارد چراکه محصول برش سنگین عمدتاً در بازار خارجی عرضه می شود و نرخ محصول بر اساس میزان گوگردهای حاضر تعیین می گردد. شرکت قصد دارد در طرح حاضر میزان گوگرد را به سطح 10ppm کاهش داده و زمینه قیمت گذاری بالاتر در بازار فروش را فراهم نماید.
علاوه بر این، تولید محصول با ارزش افزوده بالاتر برش سنگین امکان تبدیل به محصولات پایین دستی همچون نرمال پارافین با ظرفیت ۱۱۸،۰۰۰ تن برای نرمال پارافین سبک و ۱۲۸،۰۰۰ تن برای محصول نرمال پارافین سنگین را فراهم می کند. این شرکت پس از اجرای طرح مذکور میتواند برنامه تولید نرمال پارافین را در دستور کار قرار دهد و در ادامه محصولات جانبی همچون سوخت جت، حلال سبک و Heavy Cut را نیز تولید نماید.
باتوجه به ظرفیت برنامه ریزی شده برای طرح شیرین سازی برش سنگین، شرکت پتروشیمی نوری هزینه یورویی و ریالی خود را به میزان ۴۳ میلیون یورو و ۲،۸۳۹ میلیارد ریال براورد نموده است که تا پایان سال ۱۴۰۲ به میزان ۷۹ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
از دیگر طرح های در دستور کار شرکت پتروشیمی مربوط به بازیابی گاز فلر و تولید کود سولفات آمونیوم است که به واحد ۲۸۰ معروف است. این طرح با استفاده از گازهای منتشر شده علاوه بر کاهش آلایندگی و کنترل فشار در شرایط پایا، با تولید محصول جدید به صنعت زراعت نیز کمک می کند تا بازسازی خاکهای قلیایی بپردازد. به عبارت دیگر ضمن کاهش مضرات انتشار گازهای آلاینده، محصولی با ارزش افزوده را تولید کرده و به بازار عرضه می کند.
شرکت پتروشیمی نوری در طرح مذکور که از سال ۱۳۹۹ آغاز شده است، برای نیمه نخست سال ۱۴۰۳ برنامه ریزی بهره برداری کرده است در حالی که تا پایان سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و به میزان ۲۶ میلیون یورو و ۳،۴۷۸ میلیارد ریال هزینه برآوردی نیاز دارد. باتوجه به منابع در دست شرکت پتروشیمی نوری که به میزان ۱۳۰ هزار و ۵۳۲ میلیارد و ۸۷۷ میلیون ریال سود انباشته در پایان سال ۱۴۰۲ داشته است، این شرکت زمینه تأمین منابع لازم جهت تسریع در تکمیل بخش فیزیکی پروژه های خود را دارد لذا تصمیمات شرکت با داشتن منابع در دست میتواند برنامه های این شرکت را در ریل توسعه حرکت دهد.
منبع: شماره ۹۷ نشریه بورس امروز- مرداد ماه ۱۴۰۳