مدیرعامل کارگزاری بانک صنعت و معدن خواستار شد:
با توسعه آپشن ها، رونق را به بازار سرمایه بازگردانیم
در صورتی که بازار سرمایه از بازارهای آپشن و مشتقه توسعه یافته تری برخوردار شود به طور قطع استقبال عمومی از بازار سرمایه افزایش خواهد یافت.
رامین ملماسی مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، عدم همخوانی کارمزد پرداختی صنعت کارگزاری به صندوق توسعه بازار سرمایه با درآمدهای این صنعت را مورد تاکید قرار داد.
رامین ملماسی شرح داد: با استناد بر اینکه بحران ها در بازار سرمایه معمولا شش تا هفت ماه به طول می انجامد تاکنون سه سال از پرداخت کارمزد از سوی صنعت کارگزاری به صندوق توسعه بازار سرمایه برای حمایت از بازار و شرایط بحرانی آن گذشته است؛ در حال حاضر نیز این کارمزدهای پرداختی پاسخگوی تامین مالی شرایط بازار نیست.
وی که مبلغ موجود در صنعت کارگزاری را تنها برطرف کننده نیاز یا بحران این صنعت عنوان می کرد، منابع ورودی به صندوق توسعه بازار سرمایه از محل کارمزدهای شرکت های کارگزاری را قابل توجه ندانست.
ملماسی اشاره کرد: سازوکار شرکتها برای ترغیب سهامداران و صنعت کارگزاری برای سرمایه گذاری در صندوق توسعه بازار کارآمد نبوده است. ضمن آنکه بلوکه شدن منابع صنعت کارگزاری توسط ساختار فعلی، مانع از سرمایه گذاری مطلوب شرکتها خواهد بود.
به گفته ملماسی؛ حمایت های صندوق توسعه بازار در جهت توسعه بازار انجام شده است؛ در معاملات صندوق توسعه بازار سرمایه، این صندوق پرداخت کارمزدی به صنعت کارگزاری نداشته و معاملات انجام شده بازار در این صندوق درهیچ کارگزاری توزیع نشده است.
وی خاطر نشان کرد: حمایت های صندوق توسعه از بازار بعد از گذشت سه سال بی معنی شده است؛ به جای بهبود شرایط بنیادی شرکت ها و کاهش ریسک سیستماتیک، منابع سرمایه گذاری شده از سوی این صندوق در شرکت ها کم یا بی ارزش شده است؛ شرایط این روزهای بازار اثبات کننده این ادعاست.
ملماسی با تاکید بر عدم کارآمدی حمایت های صندوق توسعه بازار، افزود: استقبال سرمایه گذاران از بازار سرمایه مورد تهدید واقع شده است؛ به گونه ای که شاهد عدم تمایل سرمایه گذاری عمومی در بازار سرمایه هستیم و تلاش های صنعت کارگزاری در زمینه آموزش یا تحلیل نیز نتیجه ای در بر نداشته است.
وی معتقد است: در صورتی که بازار سرمایه از بازارهای آپشن و مشتقه توسعه یافته تری برخوردار شود به طور قطع استقبال عمومی از بازار سرمایه افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل کارگزاری بانک صنعت و معدن خاطرنشان کرد: نهادهای توزیع محصول طی سالهای گذشته نتوانسته محصول جدیدی و متنوعی را به بازار عرضه نماید.
ملماسی با بیان اینکه ساختار صنعت کارگزاری دچار آسیب شده است، تصریح کرد: در صورت ایجاد تنوع در محصولات صنعت کارگزاری، به تبع آن سازوکار این صنعت نیز شکل خواهد گرفت. با توجه به اینکه هر محصول ریسک خاص خود را دارد، با توسعه آن مدیریت ریسک آن هم ایجاد خواهد شد.