درخواست سازمان بورس از دولت چهاردهم؛
اقتصاد را با ارائه فرمول های بلندمدت و عدم دستکاری در قمیت ها پیش بینی پذیر کنید
سازمان بورس از تمام دولتها، خواستهای مشخص و مبرهن داشته است که شامل پیشبینی پذیر کردن اقتصاد از طریق ارائه فرمولهای بلندمدت و عدم دستکاری و تغییر این فرمولها بدون اطلاع رسانی قبلی و هماهنگی با صنایع و ذینفعان می شود. این موضوع در دولت سیزدهم بارها انجام شد. این اقدام بعد از معرفی کابینه و تشکیل دولت در دولت چهاردهم هم به صورت مستمر انجام خواهد شد.
قادر معصومی خانقاه، مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت و گو با بورس امروز؛ ضمن تشریح عملیات صندوقهای حمایتی از ابتدای سال ۱۴۰۳ به برخی از سوالات این روزهای فعالین بازار پاسخ داد.
معصومی خانقاه اظهار داشت: از سوی صندوقهای حمایتی در مجموع ۱۵/۷ همت خرید خرد صورت گرفته است که حدود ۹ همت آن توسط صندوق تثبیت و مابقی توسط صندوق توسعه بازار انجام شد. همچنین این دو صندوق در مجموع ۸۰۰ میلیارد تومان فروش خرد در بازار سرمایه داشتهاند.
وی رویدادها و موضوعات پیش آمده طی فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیرماه امسال در بازار سرمایه را دلیل حضور مداوم و خرید بیشتر صندوق تثبیت نسبت به صندوق توسعه بازار عنوان نمود و خاطرنشان ساخت: تامین مالی خریدهای مذکور از طریق ابطال سپردههای بانکی، فروش صندوقهای بادرآمد ثابت، فروش بلوکی سهام و دریافت منابع از صندوق توسعه ملی صورت گرفته است.
مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین تسویه حدود ۵ همت بابت عمل به تعهدات اوراق تبعی (تامین مالی و بیمهای) منتشر شده توسط صندوق توسعه طی تابستان سال گذشته که در اردیبهشت و تیرماه سال جاری انجام شد، را از اقدامات مهم این صندوق عنوان نمود.
وی در خصوص نظارت در پرتفوی صندوقهای اهرمی گفت: صندوقهای اهرمی طبق قواعد و شرایط خاص خود فعالیت میکنند و نصاب هر نوع دارایی که طبق امیدنامه مجاز به سرمایهگذاری در آنها هستند، توسط مرکز نظارت بر صندوقهای سرمایهگذاری اعلام میشود و رعایت آن توسط صندوقها الزامی است.
وی اضافه کرد: همچنین باتوجه به شرایط بازار، مدیر صندوق اقدام به تغییر در ترکیب داراییهای صندوق در چارچوب فوقالاشاره میکند. در این میان نکته مهم قابل ملاحظه و تفاوت اساسی این صندوقها با صندوق های بادرآمد ثابت در این است که مدیر صندوق علاوه بر مدیریت بازدهی کلی صندوق، باید بازدهی ثابت دارندگان واحدهای عادی را نیز مدنظر داشته باشد.
معصومی خانقاه تصریح کرد: البته عدم انتقال منافع و مدیریت تضاد منافع موجود بین این دو گروه بسیار حائز اهمیت است. موضوع دیگر مدیریت درخواست ابطال یا فروش هر کدام از انواع واحدهای سرمایهگذاری است که توسط مدیر صندوق باید انجام شود.
وی ادامه داد: لذا ابهامات طرح شده توسط فعالان بازار، باید توسط مدیران این صندوقها توضیح داده شود و با تنویر افکار عمومی بسیاری از موارد طرح شده قابلیت حل و فصل دارد.
وی خاطر نشان ساخت: البته سازمان بورس چه از بعد شرایط و مقررات حاکم بر بازار به صورت کلی و چه از بعد مقررات حاکم بر فعالیت این صندوقها به صورت مستمر بر فعالیت این صندوقها نظارت میکند.
مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص لزوم هماهنگی سازمان بورس با بانک مرکزی در سامان بخشی به نرخهای اخزای منتشره در بازار سرمایه گفت: حل این موضوع نیازمند هماهنگی کامل تیم اقتصادی دولت و حضور پرقدرت بانک مرکزی در این بازار است. سازمان بورس برای مدیریت بهینه این بازار در همه ابعاد نیازمند همراهی و همکاری سایر سازمانها و نهادهای دولتی است.
وی در خصوص برخورداری نهاد ناظر بازار سرمایه از ثبات رویه در برخورد و مواجه با تخلفات حقوقی و حقیقیها، تاکید کرد: در این زمینه هیچ گونه تفاوت و تمایزی بین اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی وجود ندارد و ثبات رویه در این خصوص از قبل برقرار بوده و با قدرت ادامه خواهد داشت.
وی در خصوص برنامه های سازمان بورس با دولت در کاهش ریسک های ناشی %A