عبور «فولاد» از چالش های ۱۴۰۲
شرکت فولاد مبارکه اصفهان در مجمع سالانه روز ۳۰ تیر ماه خود خبر از عبور شرکت از دو چالش هزینه مالی و انرژی خبر داد که در نهایت با رفع محدودیت های مذکور سودآوری ۳ هزار و ۸۰۰ همتی شرکت محقق شد.
به گزارش بورس امروز؛ فولاد مبارکه اصفهان که در ۱۸ تیر ماه طی اطلاعیه ای از سهامداران، وکلا و قائم مقام سهامداران و حسابرس و بازرس قانونی خود جهت تشکیل مجمع عمومی سالانه برای سال منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ دعوت بعمل آورده بود، مجمع عمومی سالانه خود را در ساعت ۱۰ صبح آخرین روز تیر ماه (۳۰ تیر ۱۴۰۳) در سالن اجتماعات نگین نقش جهان واقع در شهر اصفهان با حضور ۶۹.۲۸ درصد سهامداران تشکیل داد که به مدت ۴ ساعت به طول انجامید.
از جمله حاضرین مجمع می توان به شرکت های سرمایه گذاری استانی با درصد مالکیت ۱۵.۶۷ درصدی، شرکت بهسازان انرژی تدبیر زنگان با درصد مالکیت ۱.۸۹ درصد، شرکت سرمایه گذاری انرژی صدر تأمین با درصد مالکیت ۲.۴۱ درصدی، بانک تجارت با درصد مالکیت ۲.۴۹ درصدی، صندوق بازنشستگی کارکنان وظیفه از کار افتادگی و پس انداز کارکنان بانکها با سهم مالکیت ۲.۵۶ درصدی و شرکت توسعه سرمایه رفاه با درصد مالیکت ۱۰.۵ درصد اشاره نمود.
طبق گزارش هیئت مدیره شرکت فولاد مبارکه اصفهان که در مجمع روز ۳۰ تیر به سمع سهامداران و سایر حاضرین در مجمع رسید، این شرکت در یک سال منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ موفق به فعالیت با ۱۰۰ درصد ظرفیت خود گردید؛ درحالی که سایر شرکت های حاضر در صنعت تنها از ۶۴ درصد ظرفیت تولید خود استفاده نمودند.
محمدیاسر طیب نیا با اشاره به استراتژی فولاد مبارکه در بهره برداری حداکثری و اقتصادی ظرفیت های تولیدی، تمرکز «فولاد» را بر تولید محصولات ویژه گذاشت که از تولید ۱۲ محصول جدید درآمد ۱۸ همتی «فولاد» حاصل شد. این شرکت در سال مالی ۱۴۰۲ موفق به فروش ۴۰۰ هزار تن محصول در بازار صادراتی به صورت مستقیم شد و جایگاه اول صادرات محصولات غیرنفتی را به خود اختصاص داد. علاوه بر این، سود ۹۲ همتی محقق شده «فولاد» در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال مالی ۱۴۰۱ به میزان ۳۶ درصد رشد یافت؛ درحالی که متوسط صنعت که به میزان ۱۸ درصد است، شرکت فولاد مبارکه اصفهان نسبت سود خود را به بیش از ۲ برابر رساند.
طیب نیا با اشاره به رشد تولید محصولاتی همچون آهن اسفنجی به میزان ۰.۴ درصد، رشد ۲ درصدی تولید تختال، رشد ۱ درصدی تولید کلاف گرم، رشد ۴۰ درصدی کلاف گالوانیزه و رشد ۰.۴ درصدی کلاف سرد، از بهره برداری ۹۰ تا ۱۰۱ درصدی ظرفیت اسمی واحدهای خود خبر داد.
در روز یکشنبه ۳۰ تیر ماه، سهامداران از رشد ۷۶ درصدی طرح توسعه نیروگاه سیکل ترکیبی شرکت فولاد مبارکه مطلع شدند و مدیرعامل مجموعه از زمان بندی بهره برداری فاز نخست و فاز دوم طرح مذکور خبر داد که به ترتیب در مهر ماه سال ۱۴۰۲ و خرداد سال جاری صورت گرفت. طبق گفته طیب نیا، شرکت فولاد مبارکه اصفهان با انجام افزایش سرمایه و تأمین ورق جهت اجرای پروژه انتقال آب، سعی در تحقق فاز نخست آن با ظرفیت ۷۰ میلیون متر مکعب آب به اصفهان دارد که برنامه اجرا و بهره برداری از فاز نخست برای ماه مرداد ماه سال جاری طرح ریزی شده است.
این شرکت که ورق های پروژه انتقال آب را با نرخ کشف شده در بورس تأمین کرد تا این پروژه تا پایان سال جاری به انجام رسیده و چالش پیش روی شرکت هایی همچون فولاد مبارکه برداشته شود. با وجود آنکه برخی شرکت ها سهم خود را در این پروژه پرداخت نکردند، مدیرعامل فولاد مبارکه استراتژی شرکت را در اجرای آن و کاهش سهم آنها بیان کرد تا خللی در اجرای طرح مذکور وارد نشود.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان در خصوص پروژه نورد گرم ۲ در پاسخ به علت پایین بودن درصد پیشرفت این پروژه اعلام کرد پروژه پیشرفت نورد گرم ۲ که یک ابر پروژه در شرایط کنونی است که به دلیل تحریم ها متوقف شده بود و موانع ناشی از شیوع کرونا نیز بر پیشبرد آن اثر داشت. شرکت فولاد مبارکه اصفهان با یک سال تأخیر ناشی از رخدادهای مذکور، بهره برداری این طرح را برای ۳۶ ماه برنامه ریزی کرد تا ظرف ۴۶ ماه به بهره برداری برسد.
در گزارش هیئت مدیره، این شرکت از پروژه آهن سازی خود نیز برنامه تأمین مالی ۷ تا ۸ همتی را بیان شد تا به این ترتیب به بهبود اتوماسیون واحد پرداخته و بهره وری را افزایش دهد. طیب نیا در خصوص این پروژه اعلام کرد شرکت نرخ آهن اسفنجی (محصول پروژه مذکور) برای ۲ سال آتی و ظرفیت های تولید را بررسی نموده است.
با وجود محدودیت های پیش روی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، طیب نیا از برنامه خودتأمینی شرکت فولاد در خصوص انرژی خبر داد. باتوجه به چالش تأمین انرژی در سال گذشته، شرکت فولاد مبارکه اصفهان ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سود خالص را از دست داد. علاوه بر این، «فولاد» طی سال گذشته با هزینه مالی بالایی روبرو شد که هم زمان با درخواست سهامداران جهت تقسیم سود همراه بود.
اگرچه چالش هزیئه مالی بر شرکت حاکم بود اما ضمن تقسیم سود بالای «فولاد»، شرکت فولاد مبارکه هزینه ۴۰ همتی تأمین مالی انجام داد که نسبت به سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۳۵ درصد افزایش یافت. در این مجمع، پس از استماع گزارش هیئت مدیره و بازرس قانونی، صورت های مالی سالانه منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ تصویب گردید.
این شرکت در ادامه مجمع، به انتخاب حسابرس، بازرس قانونی، روزنامه کثیر الانتشار پرداخت و در نهایت حق حضور اعضای غیرموظف هیئت مدیره و پاداش هیئت مدیره را تعیین نمود. در خصوص سود تصویب شده طی مجمع فولاد مبارکه اصفهان در ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۳، چانه زنی های بسیاری صورت گرفت که در نهایت به تصویب تقسیم ۵۱ درصد سود خالص شرکت به ارزش ۴۰۰ ریال برای هر سهم انجامید.