خودروسازان از حذف زه خودرو به فیلتر جاذب دوده رسیدند
به گزارش روند بورس امروز، تعداد بسیار زیاد شرکتهای زیرمجموعه خودروسازان به دلیل عملکرد ضعیف تقریبا هر سال زیان تولید میکنند. عدم بهرهوری و وجود نیروهای مازاد و ساختار اقتصادی معیوب در این شرکتها دیده میشود. شرکتهایی که باید به فکر کاهش هزینههای تولید و افزایش بهرهوری به منظور رسیدن به سود یا حداقل کاهش […]
به گزارش روند بورس امروز، تعداد بسیار زیاد شرکتهای زیرمجموعه خودروسازان به دلیل عملکرد ضعیف تقریبا هر سال زیان تولید میکنند. عدم بهرهوری و وجود نیروهای مازاد و ساختار اقتصادی معیوب در این شرکتها دیده میشود. شرکتهایی که باید به فکر کاهش هزینههای تولید و افزایش بهرهوری به منظور رسیدن به سود یا حداقل کاهش زیان باشند هر روز در فکر حذف قطعهای از خودرو هستند.
در جدیدترین مورد در صنعت خودرو، گفته میشود که یکی از شرکتهای خودروساز درخواست کرده تا الزام نصب فیلتر دوده روی خودروهای دیزلی برداشته شود. مورد عجیبی که در تنها در صنعت خودرو کشورمان رخ میدهد. خودروسازان به جای اینکه با افزایش کیفیت محصولات خود، بحث ایمنی و محیط زیستی خودروهای خود را افزایش دهند در فکر حذف قطعاتی از خودرو به منظور پایین آوردن هزینههای تولید هستند.
از این مورد عجیبتر این است که ظاهرا دولت نیز با این مورد موافقت کرده است. دولتی که در سال ۹۳ نصب فیلتر جاذب دوده را به منظور کاهش آلودگی الزامی کرده بود، حال چگونه ممکن است با بهانه تحریم بودن و گران تمام شدن این قطعه الزام استفاده از آن را بردارد؟ این در حالی است که همان زمان نیز خودروسازان مخالف اجرای این طرح بودند. حتی زمانی که تحریمها هم برداشته شده بود خودروسازان به بهانه قیمت بالای این قطعه مخالف نصب آن بودند.
مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه میگوید: نمیدانم تا چه زمانی قرار است از خودروسازانی که هیچ سودی برای مردم نداشتهاند، حمایت صد در صدی کنیم. خودروسازان قبل از تحریمها هم زیر بار اجرای نصب فیلتر دوده روی خودروهای دیزلی نمیرفتند و به دنبال فرار از این مصوبه بودند. حالا هم تحریم را بهانه میکنند.
وی تاکید میکند: خودروسازان باید برای مردم روشن کنند که دقیقا تحریم چه تاثیری روی فیلتر دوده دارد؟ آنها سعی میکنند به بهانه تحریمها قوانین را زیر پا بگذارند و راحتترین راه را برای خود انتخاب کنند.
خودروسازان در حالی به بحث اقتصاد مقاومتی و حمایت از اشتغال و کار اشاره میکنند و بقای اشتغال را به نصب قطعاتی مانند فیلتر جاذب دوده مرتبط میکنند که بررسی وضعیت مالی شرکتهای آنها نشان میدهد که چیزی جز زیان و بدهی طی این سالها کسب نکردهاند.
طبق آخرین صورتهای مالی شرکت ایرانخودرو دیزل متوجه زیان عجیب این شرکت و شرکتهای زیرمجموعه آن میشویم.در گزارش سازمان حسابرسی از آخرین صورتهای مالی تلفیقی سال ۹۷ شرکت ایرانخودرو دیزل آمده است که طبق بررسیهای انجام شده، زیان انباشته شرکتهای فرعی توسعه خودکار، تاپ سرویس، تولید موتورهای دیزل ایران (ایدم)، مهندسی و تامین قطعات ایرانخودرو دیزل (اپکو)، تاپ خودرو و تولید قطعات خاور جمعا به ۱.۸۱۵ میلیارد ریال بوده و شرکتهای مذکور دارای ابهام در تداوم فعالیت هستند.
بررسی ترازنامه تلفیقی شرکت ایرانخودرو دیزل نشان میدهد که این شرکت تا پایان اسفند ۹۷ در مجموع ۲۵.۳۹۰ میلیارد ریال دارایی داشته و در مقابل مجموع بدهیهای این شرکت ۶۳.۴۱۹ میلیارد ریال بوده است. یعنی چیزی بین ۲.۵ تا ۳ برابر دارایی، این شرکت بدهی داشته است. جمع حقوق صاحبان سهام این شرکت هم منفی بوده است.
همچنین در پایان سال مالی منتهی به اسفند ۹۷ این شرکت به زیان خالص ۱۴.۵۷۵ میلیارد ریالی رسیده است. همچنین زیان انباشته این شرکت ۴۶.۲۷۱ میلیارد ریال بوده است.
به نظر میرسد مردم قرار است هزینه سوء مدیریت در شرکتهای خودروسازی را پرداخت کنند. هر روز شاهد حذف بخشی از قطعات خودروها هستیم. خودروسازان از حذف زه خودرو شروع کرده و در آخرین تغییرات به حذف فیلتر جاذب دوده رسیدهاند.