مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به 29 اسفند 1402
به زودی شاهد تحقق برنامه راهبردی ۵ ساله سوم “همراه” خواهیم بود
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت ارتباطات سیار ایران برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ با حضور ۹۱.۸۳ درصد از سهامداران در ۳۰ تیر ۱۴۰۳ برگزار گردید.
به گزارش بورس امروز؛ علی بقائی رئیس شرکت ارتباطات سیار ایران، مجمع “همراه” را اینگونه آغاز کرد: سالی که گذشت توأم بود با تحریم های ظالمانه و چه بسا تنگ تر شدن حلقه محدودیت ها و البته همه این تنگ نظری ها و مکر استکبار جهانی موجب توقف یا کندی روند پیشرفت و پویایی همراه اول در سال ۱۴۰۲ نگردید. این شرکت با اتکای بیشتر به دانش و مهارت کارکنان پرتلاش خود و با بهره گیری حداکثری از توان داخلی به موازات ارائه خدمت به هموطنان گرامی، ارائه سرویس های نوین را پیگیری و عملیاتی نمود.
وی افزود: همراه اول با بهره مندی از آخرین یافته های جدید علمی در صنعت ارتباطات و همچنین فناوری اطلاعات در حوزه های هوش مصنوعی، فین تک و در مجموع توسعه اقتصاد دیجیتال موفق شد به تجارب جدیدی دست یابد که نمونه ای از این رویکردهای فناورانه در نمایشگاه الکامپ که در ماه جاری برگزار گردید با شعار اتصال به آینده هوشمند به نمایش گذاشته شد و نتایج آن بر اساس جدیدترین دستاوردهای فنی و سرویس های دیجیتال با محوریت فناوری 5G در معرض دید عمومی قرار گرفت. انشالا در سالی که مقام معظم رهبری آن را سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری فرمودند، انگیزه ما برای بومی سازی دانش و مهارت با بهره مندی از مشارکت نخبگان و متخصصان دو چندان خواهد شد.
وی ادامه داد: با شتاب بخشیدن به روند فعالیت های پژوهش محور مرکز تحقیق و توسعه همراه اول اراده اتکای حداکثری ظرفیت های داخلی با هدف خدمت رسانی مطلوبتر و خلق دستاوردهای جدید بیش از پیش عینیت خواهد یافت.
بقایی افزود: در سال جاری برآنیم که برنامه راهبردی ۵ ساله سوم همراه اول را آغاز کنیم. مقدمات تدوین این برنامه از سال گذشته شروع شده و مراحل مطالعات علمی، ترازیابی جهانی، ارزیابی های داخلی و تعیین چشم انداز، ماموریت ها و هدفگذاری های آتی انجام پذیرفته است و هم اکنون در مراحل پایانی و نهایی برنامه ۵ ساله هستیم. به امید خدا در سال جاری برنامه راهبرد همراه اول در افق ۵ ساله آغاز خواهد شد و نوید بخش تحولی پویا و پیشران در کسب و کار همراه اول در بخش اقتصاد دیجیتال، پرداخت، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و دیگر حوزه های نوآورانه خواهد بود.
– عملکرد “همراه” در سالی که گذشت
مهدی اخوان بهابادی مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران گفت: در سالی که گذشت بیش از ۹ میلیون مشترک جدید جذب شد.
وی عنوان کرد: در سال ۱۴۰۲ مجموعا ۷ هزار و ۲۶۴ بتا بایت دیتا توسط مشترکین همراه اول مصرف شده است و رکورد ترافیک روزانه ما در سال ۱۴۰۲، ۲۳.۹ بتا بایت بوده که در سه ماهه اول سال جاری این عدد به ۲۶ بتا بایت رسیده است.
وی افزود: ۲۴ درصد ترافیک دیتای ما در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشته است.
مدیرعامل “همراه” بیان کرد: ما در حوزه خدمات سازمانی، کلان پروژه هایی را در همراه اول داریم. در حال حاضر ما اپراتور همراه انرژی هستیم، همچنین اولین اپراتور ملی سلامت کشور به حساب می آییم.
وی در ادامه گفت: ما سامانه کشاورزی هوشمند را محقق کرده و بالا آوردیم، همچنین در حوزه های لجستیک و خودروهای متصل، credit و بحث هوشمندسازی زنجیره تامین تا توزیع فعالیت های مختلفی را انجام دادیم.
وی در خصوص توسعه شبکه و زیر ساخت ها گفت: در بخش توسعه شبکه و زیرساخت ها اتفاقات مختلفی در حال وقوع است. در حوزه عملیات و نگهداری شبکه اتفاقات زیادی را داریم. سعی می کنیم کیفیت شبکه و سرویس را دائما بهبود دهیم.
وی گفت: در بحث انتقال نیز هم توسعه و هم بهبود کیفیت داشتیم. در شبکه های زیرساختی توسعه قابل توجهی را ایجاد کردیم و همچنین در شبکه های RAN و CORE هم موارد مختلفی محقق گردیده است.
اخوان بهابادی شرح داد: نیازهای فناورانه همراه اول را شناسایی کرده و آنها را اولویت بندی کردیم تا بر اساس آن ها مرکز تحقیق و توسعه فعالیت نماید.
وی بیان کرد: در حوزه آزمایشگاه های تخصصی مرجع نیز، تعدادی آزمایشگاه را راه اندازی و تجهیز کردیم.
وی ادامه داد: درآمد عملیاتی شرکت اصلی ارتباطات سیار ایران در سال مالی ۱۴۰۲ معادل با ۵۱ هزار و ۴۲۱ میلیارد تومان و درآمد عملیاتی تلفیقی گروه نیز ۵۵ هزار و ۶۵۹ میلیارد تومان بود. این درآمدها منجر شد که در شرکت اصلی ۶ هزار و ۱۴۰ میلیارد تومان و در تلفیقی گروه ۸ هزار و ۱۱۸ میلیارد تومان سود خالص محقق گردد.
مدیرعامل این شرکت افزود: نزدیک ۵۰ درصد درآمد به طرق مختلفی به حساب دولت واریز می گردد و اگر دولت با حوزه ما همراهی داشته باشد شاید وضعیت آی سی در کشور کاملا متفاوت می شد و اگر این اعدادی که به حساب دولت واریز می گردند، در حوزه سرمایه گذاری هزینه می شد چه بسا وضعیت اپراتورها بسیار متفاوت تر بود.
وی عنوان کرد: در هلدینگ همراه اول سه حوزه اصلی دیده شده که یکی از این حوزه ها، حوزه فعالیت های مخابراتی، دیگری در حوزه تکنولوژی های دیجیتال و دیگری در حوزه سرمایه گذاری که هر کدام از این حوزه ها زیرشاخه های مختلفی را دارند و در هر حوزه هر کدام از اینها با جزئیات تدوین شده که با تصویب هیئت مدیره این ابلاغ عملیاتی خواهد شد.
وی در خصوص اثرات فیلترینگ ها در همراه اول گفت: اثرگذاری فیلترینگ در حال حاضر نسبت به زمانی که به علت شرایط امنیتی کشور ایجاد شد کاملا متفاوت است. وی ادامه داد: تا چند ماه اول این ماجرا در بین اپراتورها قابل درک بود و هنوز در ماه های اولیه اثرات جانبی فیلترینگ ها فراگیر نشده بود. اما بعد از آن، فیلترینگ ها بر روی سیستم ها اثراتی را گذاشتند. این فیلترینگ ها بر کیفیت سرویس اینترنت همه اپراتورها اثر گذاشته است. یکی دیگر از اثرات فیلترینگ ها، بحث فراگیر شدن فیلترشکن هاست که قریب به دو سوم مشترکین از این فیلترشکن ها استفاده می کنند. لازم به ذکر است که استفاده از فیلترشکن ها امنیت شبکه های ما رو با مشکل مواجه و مانند حمله سایبری عمل می کنند و هزینه های بسیار بالایی را از منظر امنیتی به اپراتورها تحمیل می کنند.
وی ادامه داد: برنده قائله این فیلترشکن ها تنها و تنها افرادی هستند که این فیلترشکن ها را می فروشند و معتقد هستیم بسیار بالاتر از درآمد دیتایی که وارد اپراتورها می گردد، برای این فیلترشکن ها صرف می گردند. امیدواریم در این خصوص تدابیری لحاظ شود تا اثر منفی بر اپراتورها نداشته باشد.
در مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲، نوربخش معاون مالی و تدارکاتی نیز گفت: تجدید ارزیابی ها در دوره های ۳ و ۵ ساله انجام می شوند. در سال ۱۴۰۰، تجدید ارزیابی را انجام داده بودیم اما چون بر اساس نظریه کمیته فنی سازمان حسابرسی افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی در ارزش منصفانه دارایی های تجدید ارزیابی شده داشتیم. سازمان تشخیص داد که باید حتما به صورت مجدد تجدید ارزیابی داشته باشیم و انشالا در سال ۱۴۰۳ مجددا این تجدید ارزیابی انجام خواهد شد.
– تقسیم سود ۸۰ درصدی “همراه”
در مجمع عمومی عادی سال مالی ۱۴۰۲ “همراه” مصوب گردید که ۸۰ درصد سود تحقق یافته تقسیم گردد و بر این اساس به هر سهم از سهام این شرکت ۵۳۷ ریال سود اختصاص یافت.
– انتخاب اعضای هیئت مدیره شرکت ارتباطات سیار ایران
پس از مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده شرکت ارتباطات سیار ایران با دستور جلسه انتخاب اعضای هیئت مدیره برگزار گردید.
شرکت های مخابرات ایران، شرکت گسترش الکترونیک تدبیر ایرانیان، شرکت سرمایه گذاری مهر اقتصاد مبین، شرکت گسترش خدمات ارتباطات کاراشاپ و شرکت مدیریت سامان سازه غدیر به عنوان اعضای هیئت مدیره این شرکت انتخاب گردیدند.