شبریز یک هزار و 680 ریال سود تقسیم کرد؛
بهره مندی شبریز از بخشودگی های مالیاتی
در مجمع عادی سالیانه شرکت پالایش نفت تبریز اعلام شد این شرکت از سال ۱۴۰۱ تا کنون از بخشودگی های مالیاتی برخوردار شده است و امر در سال ۱۴۰۳ نیز پیگیری می شود.
به گزارش بورس امروز؛ مجمع عمومی عادی سالیانه سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ شرکت پالایشگاه نفت تبریز به منظور تصویب صورت های مالی سال ۱۴۰۲ در ۲۸ تیر ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۸۵ درصد از سهامداران آن برگزار گردید.
غلامرضا باقری مدیرعامل شرکت پالایشگاه نفت تبریز ارائه صورت های مالی دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ این شرکت را با قرائت پیامی از مقام معظم رهبری آغاز کرد و گفت: امیدواریم شعار جهش تولید با مشارکت مردم به بهترین وجه تحقق یابد و برنامه ریزان کشور، برنامه ریزی کنند، صاحبنظران همکاری فکری کنند و فعالان اقتصادی به عملی نمودن برنامه ریزی ها و همفکری ها در راستای تحقق این شعار کمک نمایند.
وی بیان کرد: شرکت پالایش نفت تبریز در زمینی به وسعت ۲۰۰ هکتاری در جنوب غربی تبریز احداث شده و ۳۰۰ کیلومتر از ۴ کشور همسایه فاصله دارد که سبب می شود که این شرکت به رغم ظرفیت متوسط خود از لحاظ جغرافیایی نیز نسبت به سایر پالایشگاه ها از مزیت رقابتی برخوردار باشد.
وی ادامه داد: ظرفیت طراحی اولیه این پالایشگاه ۸۰ هزار بشکه در روز بود ولی بعد از دفاع مقدس پروژه هایی که در این شرکت تعریف شد سبب گردید که ظرفیت این مجموعه تا ۱۱۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
باقری افزود: شرکت پالایشگاه نفت تبریز از بین ۹ پالایشگاهی که در کشور نفت خام تسویه می کنند و پالایشگاه ستاره خلیج فارس که میعانات گازی را تسویه می کند ۷ درصد ظرفیت پالایشی کشور را برعهده دارد که در حال حاضر می توان گفت بخشی از سوخت اصلی مانند: بنزین و گازوئیل منطقه را تأمین می نماید.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز عنوان کرد: در عرض ۱۰ سال گذشته مدل برنامه ریزی های این شرکت به صورت استراتژیک و از نوع آمیف و مامیف بوده است و بر این اساس نیز آرمانی که برای این شرکت تعریف شده است، قرار گرفتن در بین ۱۰ شرکت پتروپالایشی برتر آسیا با اعتبار جهانی است.
وی گفت: ماموریت ما تامین خوراک، تولید و عرضه فرآورده های پتروپالایشی مورد نیاز مشتریان با استانداردهای کیفی روز است؛ بدین معنا که هم خواستار فرآورده های پتروپالایشی هستیم و هم کیفیت محصولات خود را ارتقا دهیم و هم به نیاز مشتریان توجه ویژه ای را داشته باشیم و همچنین خود را با استانداردهای روز مطابقت دهیم.
وی ادامه داد: برای رسیدن به اهداف این ماموریت، استراتژی ما استراتژی توسعه پایدار و سیستمی کسب و کار از طریق مدیریت زنجیره تامین، معماری برند و ارتقا کیفی محصولات با تاکید بر توانمندی ها و پتانسیل های داخلی است.
اهداف شرکت پالایش نفت تبریز
قربانی گفت: اهداف کلی ما، توسعه و تداوم کسب و کار با تأکید بر بازده اقتصاد بدین معناست که کسب و کاری که بازده اقتصادی ندارد مورد تأیید مجموعه ما و سهامداران نخواهد بود.
وی ادامه داد: از دیگر اهداف ما، ارتقا و توسعه مستمر سطح رضایتمندی ذینفعان که شامل کارکنان، جامعه و سهامداران خواهد بود. همچنین توسعه زنجیره تولید و بهبود مداوم کمی و کیفی از دیگر اهداف این شرکت است.
از دیگر اهداف می توان به بهبود مداوم کمی و کیفی محصولات پتروپالایشی با بهره گیری از فناوری های نوین و در نهایت تحول و تعالی سازمان با تأکید بر مدیریت علمی اشاره کرد.
عملکرد سال مالی ۱۴۰۲ “شبریز”
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز گفت: ما هر سه سال یکبار باید تعمیرات اساسی ای را در کارخانه انجام دهیم که ۲ الی ۳ ماه زمان خواهد برد.
وی افزود: اردیبهشت ۱۴۰۲ زمان تعمیرات اساسی این کارخانه بود که سبب شد ظرفیت روزانه ما از لحاظ بودجه ای به ۱۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد، اما با یاری تمامی دوستان موفق شدیم که کل این اورهال و طرح ها و پروژه هایی که در دل آن قرار دارد را طی ۳۵ الی ۳۷ روز به اتمام رسانیم.
وی بیان کرد: برنامه ما برای سال ۱۴۰۲ روزانه ۱۰۰ هزار بشکه بود که خوشبختانه موفق شدیم ۹۹ هزار و ۳۳۳ بشکه را در روز محقق نماییم و این هم به این دلیل بود که ۳۰ روز برنامه اورهال داشتیم.
وی ادامه داد: برای طرح ها باید در این دوره تجهیزاتی توسط سازندگان به دست ما می رسید، اما این تجهیزات دقیقه نود به دست ما رسید و دلیل آن هم وجود تحریم ها بود.
قربانی متذکر شد: ما به صورت ۱۰۰ درصدی بنزین یورو ۵ تولید می کنیم مگر اینکه با شرایط خاصی اعم از shot down، اورهال و یا قطعی برق مواجه شویم که مسلما تلاش خواهیم کرد کمبود بوجود آمده را در ماه های آتی جبران نماییم.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز گفت: تلاش های روزافزون ما سبب شد تا ما به روزترین و شفاف ترین پرونده مالیاتی را داشته باشیم و بزرگترین مؤدی مالیاتی استان شویم.
وی ادامه داد: بر این اساس ما از تخفیفات و بخشودگی های مالیاتی سازمان بهره مند گشتیم؛ به گونه ای که در سال ۱۴۰۱، ۴۳ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰ نیز ۳۶ هزار میلیارد تومان تخفیف و بخشودگی مالیاتی شامل حال ما گردید.
وی عنوان کرد: ما بنزین سازی، قیرسازی و گرانول سازی را کامل کردیم و برای اولین بار استحصال گازهای ارسالی به مشهد را بازیافت و استفاده کردیم.
وی گفت: ما این طرح را با دلار ۸۰۰ تومانی به اتمام رساندیم در حالیکه اگر الان می خواستیم این طرح را تکمیل کنیم باید با دلار ۶۰ هزار تومانی آن را تکمیل می کردیم.
توضیحات در خصوص صورتهای مالی شرکت
جواد محمد باقرزاده مدیر مالی این شرکت نیز در ادامه گفت: اعتبار مالیاتی پالایشگاه ها به این دلیل که ۵ فرآورده ای است که به دولت داده می شود، حدود ۹۰ درصد آن یارانه پذیر است بدین معنا که دولت بابت یارانه به ما ارزش افزوده ای نمی دهد و در موعد رسیدگی از میزان اعتبار شناسایی شده برای ما برای فرآورده اصلی نسبت می گیرد و می گوید ۹۰ درصد آن مبلغ را چون ارزش افزوده نداده لذا این اعتبار شما را قبول نمی کنم. لازم به ذکر است که قانون ارزش افزوده به صورت موقت است که ما اقدامات لازم را در این خصوص انجام دادیم که آیین نامه اجرایی که اخیرا نیز اجرا شده، سبب گردید که خوشبختانه از سال ۱۴۰۲ اعتبارات ما را قبول کنند و مشکلات قبل را نداشتیم؛ همچنین سنوات ۱۴۰۱ را نیز از طریق نامه ای که نوشتیم پیگیری می کنیم که باز گردانده شود.
با توجه به سود ۲ هزار و ۷۶۴ ریالی این شرکت به ازای هر سهم در پایان دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۲، در نهایت در این مجمع مصوب گردید که از این میزان سود محقق شده، به ازای هر سهم از سهام این شرکت یک هزار و ۶۸۰ ریال سود تقسیم شود.
انتخاب اعضای هیئت مدیره و تقسیم سود
در ادامه این مجمع، مجمع عمومی فوق العاده به منظور انتخاب اعضای هیات مدیره برگزار شد. در این مجمع شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت استان زنجان، شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان، شرکت بازرگانی و تجارت هامون سپاهان، شرکت سرمایه گذاری هامون سپاهان و شرکت خدمات مدیریت هامون سپاهان به عنوان اعضای اصلی حقوقی هیئت مدیره این شرکت انتخاب شدند.