تقسیم سود ۷۲۰ میلیارد ریالی در مجمع “قچار”
در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فرآورده های غذایی و قند چهارمحال مبلغ ۷۲۰ میلیارد ریال سود بین سهامداران تقسیم و اعلام گردید که نماد این شرکت درسال ۱۴۰۳ از بازار فرابورس به بازار بورس انتقال خواهد یافت.
به گزارش خبرنگار بورس امروز؛ شنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳ مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فرآورده های غذایی و قندچهارمحال برای سال (دوره) مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد.
در این مجمع تقسیم سود دوره مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ به مبلغ ۷۲۰ میلیارد ریال تصویب و مدیریت “قچار ” از خبر خوش انتقال این شرکت از بازار فرابورس به بازار بورس در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
مهندس قربانی مدیرعامل “قچار ” اظهار داشت: شرکت فرآورده های غذائی و قند چهارمحال در ۱۳۶۲به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس شده و در سال ۱۳۷۱به شرکت سهامی عام تبدیل شده است.
مهندس قربانی به فعالیت “قچار” در صنعت تولید شکر از چغندر و تصفیه شکر خام و محصولات تولیدی شرکت شامل شکر سفید، تفاله خشک و ملاس اشاره کرد.
وی با اشاره به تعیین قیمت فروش شکر سفید با توافق انجمن صنفی کارخانه های قند و شکر و سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان، یادآور شد: آخرین قیمت مصوب برای هر کیلو شکر سفید تولیدی شرکت در تاریخ تهیه این گزارش مبلغ ۳۸۵,۰۰۰ ریال همراه با ۱۰ درصد ارزش افزوده برای سال ۱۴۰۳ می باشد. همچنین در سال مالی ۱۴۰۲ مبلغ آن ۲۵۵,۰۰۰ ریال همراه با یک درصد ارزش افزوده بوده است.
به گفته وی؛ درآمدهای عملیاتی منتهی به سال ۱۴۰۲، ۱۵ هزار و ۷۰۳ میلیارد و ۹۴۳ میلیون ریال است و سود خالص شرکت ۳ هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال محاسبه شده است.
لازم به ذکر است، قیمت فروش تفاله خشک و ملاس متاثر از میزان عرضه توسط کارخانجات و تقاضا از سوی بازار مصرف کنندگان میباشد.
وی به افزایش سرمایه شرکت در سال گذشته از محل سود انباشته اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت فرآورده های غذایی و قند چهارمحال با اشاره به برنامه های توسعه کسب و کار شرکت گفت: شرکت موضوع افزایش ظرفیت تولید شکر را بر اساس مصرف روزانه چغندر قند از ۱۵۰۰ تن به ۳۰۰۰ تن مورد بررسی قرار داده است. هیات مدیره نیز طرح توسعه را پذیرفته و به مدیران اجرایی شرکت دستور اقدام داده است.
با توجه به فروش نقدی محصولات، نیاز شرکت به اخذ تسهیلات مالی کاهش یافته و صرفاً به صورت مقطعی و به میزان بسیار محدود نسبت به اخذ تسهیلات اقدام شده است. همچنین جهت اجرای طرح توسعه، ظرفیت مصرف روزانه چغندر قند از ۱,۵۰۰ تن به ۳,۰۰۰ تن صرفا از محل منابع داخلی شرکت استفاده شده است.
وی بیان داشت: طرح مذکور در حال انجام است و تاکنون حدود ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی و ۸۰ درصد پیشرفت ریالی داشته است.
همچنین قربانی در جواب به حاضران مجمع علت کندی اجرای طرح را مربوط به مشکلات خرید ماشین آلات و تجهیزات از کشورهای اروپایی ذکر کرد که بدلیل تحریم های اقتصادی حاکم بر کشور، با کندی پیش میرود.
وی ادامه داد: شرکت در سالهای گذشته اقدام به خرید و واردات قسمتی از ماشین آلات و تجهیزات موردنیاز نموده است که خریداری و نصب ریفریژرانت عمودی، آپاراتهای طباخی و صافیهای دکانتور و توربین برق از آن جمله است.
ماشین آلات موصوف علی رغم تلاش های همه جانبه با تاخیر زیادی وارد کارخانه شدند که اغلب آنها نصب و راه اندازی شده است.
مدیر عامل “قچار” از تأمین حداکثری مواد اولیه شامل چغندر قند و شکر خام جهت رسیدن به ظرفیت پیش بینی شده، برنامه ریزی جهت افزایش سهم چغندر مناطق داخل استان و مجاور آن جهت کاهش هزینه خرید مواد اولیه (چغندر)، انجام اقدامات لازم جهت بهبود کارایی ماشین آلات، اصلاح فرآیند تولید به منظور افزایش راندمان و کاهش قیمت تمام شده محصولات تولیدی و نیز ارتقا کیفیت محصول به عنوان برنامه های آینده شرکت نام برد.
وی ادامه داد: در حال حاضر چغندر کاشت پاییزه در فصل بهار از مزارع جنوب کشور و چغندر کاشت بهاره در فصل پاییز هر سال از چند استان از جمله چهار محال و بختیاری و برخی از مناطق کرمانشاه همدان، مرکزی و لرستان و دامنه اصفهان برداشت و به کارخانه تحویل میگردد.
موضوع بعدی واردات شکر خام است نظر به اینکه در حال حاضر شکر سفید تولید شده در داخل جوابگوی میزان نیاز کشور نبوده لذا از طریق واردات شکر خام و تصفیه آن توسط کارخانجات قند و شکر کسری نیاز کشور تامین میگردد.
خرید یک دستگاه تراش با امکانات بالا جهت کاهش ارجاع کارهای تراشکاری به بیرون از کارخانه و پایین آوردن هزینه تعمیرات.
ساخت سیستم تصفیه فاضلاب برای ظرفیت مصرف ۴۰۰۰ تن چغندر در شبانه روز که تاکنون حدود ۵۰ درصد پیشرفت کار داشته است.
نصب سطح سنج شربت در بدنه اواپراسیون جهت بهبود کیفیت محصول شکر سفید تولیدی کارخانه
نصب خلاء شکن اتومات جهت جلوگیری از آسیب رسانی خلاء به لوله ها و آپارات های طباخی و اواپراسیون. اصلاح سیستم باز و بسته شدن درب زنگی کوره آهک جهت افزایش درصد گاز co۲ تولیدی کوره آهک در نقش مستقیمی در بهبود کیفیت محصول دارد.
ساخت انبار به ظرفیت ۶۰۰۰ تن جهت نگهداری شکر سفید و امکان فروش آنها در زمان مناسب.
خریداری یک دستگاه آسیاب خلال با ظرفیت ۱۸۰۰ تن در شبانه روز جهت جایگزینی آسیاب خلال قدیمی و فرسوده کارخانه.
خرید یک دستگاه بویلر فایر تیوب جهت تامین بخار مورد نیاز جهت افزایش ظرفیت کارخانه در دستور کار این شرکت است.
در پایان مجمع، تقسیم سود به مبلغ ۷۲۰ میلیارد ریال توسط هیئت مدیره را به تصویب رساند.
مهندس قربانی در جواب به خواستار مصرف کننده گان شکر قند چهار محال در خصوص افزایش فروش به این مصرف کنندگان عمده به دلیل کیفیت بسیار بالای محصولات قند چهارمحال و محبوبیت آن بین تولید کننده گان نبات در کشور گفت: با پیشبرد طرح توسعه ظرفیت کارخانه قند چهارمحال بختیاری و افزایش تولید محصول شکر باکیفیت با صف های طولانی خریداران مواجه نشده و بتوانیم پاسخگوی انتظارات آنها باشیم.