پیشتازی «فولاد» برنامه توسعه پایدار کشور
شرکت فولاد مبارکه اصفهان از سال ۱۴۰۱ در زمینه همراستایی تولید با محیط زیست و کاهش آلایندگی گامهای مؤثری برداشته است. این شرکت ۱۷ پروژه توسعهای خود را در راستای ارتقای ظرفیت تولید و تأمین انرژی بنا نهاد تا در ادامه با پیشتازان جهانی فولاد سبز به رقابت بپردازد.
به گزارش بورس امروز؛ صنعت فولاد به عنوان صنایع مادر فولاد مورد نیاز صنایعی همچون خودروسازی، ساختمان، لوازم خانگی، نفت و پتروشیمی را تأمین میکند. در شرایطی که مسئله محیط زیست و هوای پاک در جهان مطرح است، توجه به تولید با کمترین میزان آلایندگی برای صنایع مختلف لازم و کلیدی است که در صنعت فولاد به دلیل نقش در آلایندگی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان از سال ۱۴۰۱ در زمینه همراستایی تولید با محیط زیست و کاهش آلایندگی گامهای مؤثری برداشته است. این شرکت ۱۷ پروژه توسعهای خود را در راستای ارتقای ظرفیت تولید و تأمین انرژی بنا نهاد تا در ادامه با پیشتازان جهانی فولاد سبز به رقابت بپردازد.
باتوجه به اینکه شرکت فولاد مبارکه برخلاف شرکتهای فولادی در سطح جهان که از تکنولوژی کوره بلند برای تولید فولاد استفاده میکنند، از تکنولوژی کوره قوس الکتریکی و احیا مستقیم استفاده میکند تا میزان کربن دی اکسید کمتری را منتشر کند که حدود ۵۰ درصد تکنولوژی کوره بلند است.
همان طور که میدانیم به منظور کاهش تولید Co2 و استفاده بیشتر از روشهای جایگزین، به سرمایهگذاریهای سنگین در حوزه تجهیزات و جایگزینی تکنولوژی و همچنین تکنولوژیهای تجدیدپذیر در حوزه انرژی نیاز است. شرکت فولاد مبارکه اصفهان به منظور تحقق این چشم انداز اقدام به تخصیص جایگاه به استراتژی فولاد سبز در میان ۵ استراژی خود نمود.
باتوجه به رویکرد فولاد سبز فولاد مبارکه اصفهان، این شرکت با پیش برد برنامههای خود چند قدم از برنامههای توسعه کشوری نیز جلوتر است؛ چراکه برای تحقق فولاد سبز به ۱۰ سال زمان نیاز است و شرکت فولاد مبارکه با تسریع برنامههای خود سعی در تحقق هرچه سریعتر این چشمانداز دارد.
آنچه برای تحقق برنامه فولاد سبز لازم است، همراستایی فرهنگ سازمانی با برنامه فولاد سبز و استفاده از راهکارهای اساسی جهت رسیدن به تولید فولاد سبز است که نیازمند همراهی کارکنان و حضور کارکنان ماهر در این زمینه است. از جمله اقدامات شرکت فولاد مبارکه اصفهان در راستای تحقق فولاد سبز سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی این شرکت در شرکت های دانش بنیان است. «فولاد» در حوزه محیط زیست بالغ بر ۲۲۰ پروژه را از آذر ماه سال گذشته برای خود تعریف نمود که بیشترین حمایت را از شرکت های دانش بنیان داشته است تا در ادامه به توسعه کیفی و تولید محصولات ویژه در گروه خود بپردازد.
همان طور که در تصویر زیر مشاهده می شود، شرکت فولاد مبارکه اصفهان ۷ گام مهم در راستای تحقق برنامه فولاد سبز را تدوین نموده است تا به این ترتیب ضمن به حداقل رساندن رد پای محیط زیستی خود، راهبردهای پنج گانه مدیریتی را عملیاتی نماید.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان نقش مهم و تعیین کنندهای در حوزه فولاد کشور دارد. باوجود اینکه در سمپوزیوم سال گذشته شاه کلید مباحث فولاد سبز زده شد اما فولاد مبارکه اصفهان قبلتر از آن اقدامات خود را در راستای تحقق این برنامه آغاز نمود. این شرکت در برنامه اخیر خود سند راهبری تولید فولاد سبز را تدوین نموده است تا در فرایندهای مختلف تولید از جمله احیا سنگ آهن، به حذف کربن پرداخته و انرژیهای تجدید پذیر را جایگزین نماید.