افزایش سرمایه۷.۳برابری هلدینگ”سرچشمه”ازبدو پذیرش دربازار دوم فرابورس
سرمایه شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه از زمان پذیرش در بازار دوم فرابورس در ۱۸ اسفند ۱۳۹۵تاکنون، % ۶۲۸ افزایش یافته است و این شرکت توانسته است در این بازه زمانی سرمایه خود را از ۱۶۰۰ میلیارد ریال به ۱۱.۶۵۰ میلیارد ریال برساند.
به گزارش بورس امروز؛ سرمایه شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه از زمان پذیرش در بازار دوم فرابورس در ۱۸ اسفند ۱۳۹۵تاکنون، % ۶۲۸ افزایش یافته است و این شرکت توانسته است در این بازه زمانی سرمایه خود را از ۱۶۰۰ میلیارد ریال به ۱۱.۶۵۰ میلیارد ریال برساند.
پس از پذیرش شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه در بازار دوم فرابورس، نماد این شرکت در ۱۹فروردین ۱۳۹۶از بازار پایه فرابورس به بازار دوم فرابورس انتقال یافت و درنهایت سهام این شرکت در۲۸ خرداد۱۳۹۶برای اولین بار در بازار دوم فرابورس مورد معامله قرار گرفت. مطابق اطلاعات کدال، پس از ورود شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه به بازار دوم فرابورس، این شرکت۳ افزایش سرمایه از محل سود انباشته و ۳ افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران داشته است و در مجموع این۶ افزایش سرمایه، سرمایه شرکت ۱۰ هزار و ۵۰ میلیارد ریال افزایش یافته است. همچنین به علل مختلف این شرکت تاکنون افزایش سرمایه ای از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها نداشته و این پتانسیل را برای استفاده در زمان مناسب نزد خود محفوظ داشته است.
مطابق نمودار زیر، پس از پذیرش شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه در بازار دوم فرابورس، ۲۹ درصد یا۲۹۰۰ میلیارد ریال از افزایش سرمایه های شرکت از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران و۷۱ درصد یا۷۱۵۰ میلیارد ریال از محل سود انباشته بوده است.
این۶ مرحله افزایش سرمایه که پس از ورود شرکت به بازار دوم فرابورس صورت گرفت، به تفصیل در زیرآورده شده است:
۱.اولین افزایش سرمایه شرکت به صورت موازی با فرآیند پذیرش شرکت در بازاردوم فرابورس در سال۱۳۹۶
انجام شد. این افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران بود و محل مصارف آن نیز جبران مخارج بابت سرمایه گذاری های در دست اقدام، جبران مخارج مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایه پذیر و جبران مخارج بابت خرید دارایی های ثابت ذکر شد. طی این افزایش سرمایه، سرمایه شرکت ۲۵ درصد افزایش یافت و از۱۶۰۰میلیارد ریال به۲۰۰۰ میلیارد ریال رسید.
- ۲. دومین افزایش سرمایه شرکت یک سال بعد در اوایل سال۱۳۹۷انجام شد. این افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران بوده و مصارف آن نیز جبران وجه نقد پرداختی جهت مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایه پذیر و اصلاح ساختار مالی ذکر شد. طی این افزایش سرمایه، سرمایه شرکت ۴۰درصد افزایش یافت و از۲۰۰۰ میلیارد ریال به ۲۸۰۰ میلیارد ریال رسید.
۳.سومین افزایش سرمایه شرکت مجددا یک سال بعد دراوایل سال۱۳۹۸ انجام شد. این افزایش سرمایه از محل سود انباشته بود و مصارف آن نیز اصلاح ساختار مالی ذکر شد. طی این افزایش سرمایه، سرمایه شرکت۲۱درصد افزایش یافت و از۲۸۰۰میلیارد ریال به ۳۴۰۰ میلیارد ریال رسید.
۴.چهارمین افزایش سرمایه شرکت در مدت زمانی کمتر از یکسال ودر همان سال ۱۳۹۸ انجام شد. این افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران بود و مصارف آن نیز اصلاح ساختار مالی ذکر شد. طی این افزایش سرمایه، سرمایه شرکت۵۰ درصد افزایش یافت و به۵۱۰۰ میلیارد ریال رسید.
۵.پنجمین افزایش سرمایه شرکت حدود دوسال بعد در اواخر سال۱۴۰۰انجام شد. این افزایش سرمایه از محل سود انباشته بود و مصارف آن نیز افزایش ارزش پرتفوی کوتاه مدت شرکت و سرمایه در گردش مورد نیاز جهت اجرای فلوتاسیون سرباره مس خاتون آباد ذکر شد. طی این افزایش سرمایه، سرمایه شرکت۵۰ درصد افزایش یافت و به۷۶۵۰میلیارد ریال رسید.
۶.ششمین افزایش سرمایه شرکت حدود دو سال بعد در انتهای سال۱۴۰۲انجام شد. این افزایش سرمایه از محل سود انباشته بود و مصارف آن نیز اصلاح ساختار مالی، کاهش ریسک و تقویت پرتفوی بورسی و جلوگیری از خروج وجه نقد و حفظ و تداوم سودآوری شرکت ذکر شد. طی این افزایش سرمایه، سرمایه شرکت۵۲% افزایش یافت و به۱۱۶۵۰میلیارد ریال رسید. مراحل افزایش سرمایه های شرکت در نمودار زیر نمایش داده شده است:
منبع: شماره ۹۶ نشریه بورس امروز– تیرماه ۱۴۰۳