موفقیت بانک صادرات با تدوین برنامه های استراتژیک
بانک صادرات ایران در سال ۱۴۰۲ با کسب موفقیت در رشد منابع سپرده ای و تسهیلات اعطایی جایگاه قابل توجهی در میان رقبای استراتژیک خود کسب نمود. در ادامه روند کسب موفقیت این بانک و علت رشدهای محقق شده را بررسی خواهیم کرد.
به گزارش بورس امروز؛ بانک صادرات ایران یکی از بانک های حاضر در بازار سرمایه است که با ایجاد سوپرمارکت مالی به افزایش سودآوری و جذب منابع پایدار گام برداشته است. این بانک با استفاده از پتانسیل شرکت های زیرمجموعه شامل شرکت تأمین سرمایه سپهر، صرافی سپهر صادرات، بیمه سرمد، کارگزاری بانک صادرات ایران، واسپاری (لیزینگ) سپهر صادرات و همچنین شرکت های فعال در حوزه IT این سبد خدماتی را فراهم نموده است.
بانک صادرات در سال ۱۴۰۲ موفق کسب منابع سپرده ای ۷۰۷۳ هزار میلیارد ریالی با رشد ۳۱ درصدی نسبت به سال مالی ۱۴۰۱ شد تا به این ترتیب مصارف تسهیلاتی خود را در سال ۱۴۰۲ با افزایش ۳۷ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ به رقم ۵۷۶۴ هزار میلیارد ریالی رساند. در این بین، اعتبارات اسنادی و ضمانت نامه های بانک صادرات ایران نیز در سال ۱۴۰۲ به ترتیب با رشد ۶۲ درصدی و ۶۳ درصدی نسبت به سال مالی ۱۴۰۱، به رقم ۵۴۸ هزار میلیارد ریال و ۹۷۵ هزار میلیارد ریال رسید.
بانک صادرات ایران در میان بانک های برتر کشور طی سال ۱۴۰۲ موفق شد با افزایش ۳۱ درصدی منابع سپرده ای خود در جایگاه نخست با بیشترین درصد رشد سپرده های بانکی قرار گیرد. این درحالی است که شبکه بانکی ۲۶ درصد رشد را در منابع سپرده ای تجربه نمود و سپرده بانک های ملی، سپه و تجارت به ترتیب میزان ۲۵ درصدی، ۲۳ درصدی و ۲۲ درصد رشد یافتند.
بانک صادرات در میان بانک های بزرگ و فعال در زمینه تسهیلات و رشد تسهیلات اعطایی نیز در سال ۱۴۰۲ سرامد بود. همان طور که در نمودار زیر مشاهده می کنید، در میان بانک های تجارت، ملی، سپه، ملت و شبکه بانکی رتبه مشترک اول را با بانک تجارت به خود اختصاص داد. این بانک با رشد ۳۷ درصدی در میزان تسهیلات اعطایی خود در بخش مصارف نیز جایگاه قابل توجهی در میان رقبای استراتژیک خود داشته است.
علت موفقیت بانک صادرات در رشد منابع سپرده ای و تسهیلات، تنوع سازی خدمات و همچنین پیشگامی در محصول چکنو با صدور بیش از ۴ میلیون برگه چک امن دیجیتال، سامانه توثیق الکترونیکی دارایی و محصولات نوین تسهیلاتی است. این بانک با ارائه طرح های مختلفی همچون طرح سپهر دانش، طرح گنجینه سپهر، طرح فرزانگان سپهر و طرح کارت تجاری به جذب منابع سپرده ای پرداخت. ارائه طرح هایی همچون موارد مذکور موجب شده است علاوه بر کسب منابع زمینه ارائه تسهیلات با ارزان قیمت را برای مشتریان فراهم نماید. این بانک با بهره گیری از دانش مشاوران کارامد و نیازسنجی، برنامه ریزی مناسبی جهت جذب منابع و ارائه تسهیلات متناسب با نیاز مشتریان را طرح ریزی نموده است که نتیجه آن در موفقیت های کسب شده در سال ۱۴۰۲ قابل مشاهده است.