کانون کارگزاران از سازمان بورس درخواست کرد؛
کارمزد پرداختی کارگزاران به صندوق توسعه بازار سرمایه کاهش یابد
کانون کارگزاران از سازمان بورس خواست تا با توجه به اوضاع نابسامان درآمدی صنعت کارگزاری و تک محصولی بودن آن، کارمزد پرداختی کارگزاران به صندوق توسعه بازار سرمایه کاهش یابد تا صنعت کارگزاری رمقی برای ادامه مسیر داشته باشد.
حمیدرضا دانش کاظمی رییس کارگروه مدیریت ریسک صنعت کارگزاری در کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز به بیان نقش کارگروه ریسک در کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار پرداخت.
وی از کارگروه ریسک به عنوان اولین کارگروه در کانون کارگزاران نام برد که تا به امروز به طور تقریبی بیش از ۸۰ درصد از اعضای این کارگروه در ادوار مختلف از میان مدیران عامل و هیئت مدیره شرکت های کارگزاری انتخاب شده اند.
به گفته دانش کاظمی؛ این کارگروه جزو کارگروه های بین بخشی است که در شرایط پرنوسان بازار سرمایه و تلاطم صنعت کارگزاری، متناسب با وضعیت بازار به تجزیه و تحلیل ریسک های صنعت اعم از ریسک های سیستماتیک و غیرسیستماتیک می پردازد.
وی به همراهی و همگامی کارگروه ریسک در خصوص تهیه دستور العمل های خرید اعتباری و کفایت سرمایه با سازمان بورس و کانون کارگزاران در سنوات مختلف اشاره کرد.
رییس کارگروه مدیریت ریسک کانون کارگزاران یاد آور شد: با پیشنهاد کانون کارگزاران، رتبه بندی کارگزاران انجام و توسط سازمان بورس ابلاغ گردید.
وی تصریح کرد: وجوه افتراق این رتبه بندی، استفاده از کارگروه های دیگر مانند کارگروه مطالعات تطبیقی و کارگروه حقوقی است. در این میان سعی شده است که کارگزاران با یک فرایند دقیق و پویا مورد ارزیابی قرار گیرند. در واقع تنها مطالب مربوط به معاملات، اندازه و سایز دفتر، مبنای ارزیابی صنعت کارگزاری نباشد.
وی از دیگر اقدامات اخیرا این کارگروه را ارزیابی مصادیق دستکاری قیمت اعلام کرد که توسط سازمان بورس جهت تصویب به شورای عالی بورس ارائه شده است.
دانش کاظمی به تغییر دستور العمل تاسیس کارگزاری در کمیته تدوین مقررات با ابلاغیه هیئت مدیره کانون کارگزاران اشاره کرد که این کارگروه نقاط نظر کارشناسی و کاربردی خود را جهت تامین و اصلاح در دستور العمل تقدیم کمیته تدوین مقررات سازمان بورس کرده است.
وی افزایش نرخ تسهیلات نرخ ابلاغی بزرگ ترین بانک طرف قرارداد با صنعت کارگزاری در اواخر سال ۱۴۰۲ را مورد اشاره قرار داد که با مذاکره و مداخله ی مستقیم این کارگروه، نرخ تسهیلات به نرخ پیشین بازگردانده شد.
وی به ارائه گزارشات این کارگروه در خصوص ریسک های ناشی از تک محصولی بودن کارگزاران در اوضاع نابسامان درآمدی اشاره کرد که وضعیت برداشت از درآمدهای صنعت در بدو تولید درآمد به عنوان کارمزد توسط صندوق توسعه بازار به عنوان یکی از مصادیق ریسک های موجود در برابر کارگزار نام برد.
رییس کارگروه ریسک صنعت کارگزاری کانون کارگزاران، مکاتبه این کارگروه با سازمان بورس جهت کاهش این کارمزد صندوق توسعه بازار را مورد تاکید قرار داد تا رمقی به بدن نحیف کارگزاری بازگردد.