یک خبر خوب برای سهامداران تاصیکو؛
ظرفیت تولید طلا در تاصیکو افزایش می یابد
پس از بهره برداری از پروژه تاسیس کارخانه استحصال شمش طلا در تاصیکو در سال گذشته، امسال تولید شمش طلا تا یک تن افزایش خواهد داشت و این طرح توسعه در ۱۴۰۳ قابلیت اجرا دارد .
امیر حسین نادری مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری صدرتامین (تاصیکو) در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، از افزایش سرمایه جدید در شرکت ذوب آهن اصفهان خبر داد.
وی اظهار داشت: سرمایه شرکت ذوب اهن اصفهان نسبت به سایر رقبا در وضعیت نامناسبی قرار دارد و در یک دهه گذشته دو افزایش سرمایه در این شرکت از محل سود انباشته صورت پذیرفته است. در این میان از محل آورده های نقدی تزریق نقدینگی در این شرکت رخ نداده است.
شایان ذکر است؛ سال گذشته به منظور خروج این شرکت از شمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت، افزایش سرمایه ذوب آهن اصفهان از محل تجدید ارزیابی صورت پذیرفت که این اقدام به نفع سهامداران خرد بوده است.
نادری افزود: به طور قطع در سال جاری نیز به منظور اصلاح ساختار مالی ذوب آهن اصفهان، برنامه افزایش سرمایه در دستور کار شرکت خواهد بود. با توجه به سهامداری مستقیم شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی در “ذوب”، رایزنی هایی نیز در این خصوص در حال انجام است و نتایج متعاقبا اجرایی خواهد شد.
وی تصریح کرد: در صورت اخذ مجوز از سوی شستا، افزایش سرمایه شرکت ذوب آهن اصفهان از محل آورده مطالبات نقدی خواهد بود. با توجه به شرایط شرکت، زمان کنونی بهترین زمان برای این افزایش سرمایه است.
مدیر عامل صدرتامین ادامه داد: البته باید ریسک فزاینده بازار سرمایه را نیز در نظرداشت؛ به ویژه آنکه در سال گذشته بازار سرمایه سال بی رمقی را پشت سر گذاشت. در سال جاری نیز روند نزولی معاملات و شرایط رکودی حاکم بر این بازار، تامین مالی از محل بازار سرمایه را برای شرکت ها به ویژه شرکت هایی که برنامه افزایش سرمایه از محل آورده مطالبات را در دستور کار خود دارند، را سخت تر خواهد کرد .
بهره برداری از معادن طلا
نادری در خصوص برنامه های شرکت سرمایه گذاری صدر تامین (تاصیکو)، به شرکت پارس تامین اشاره کرد.
وی گفت: پروژه تاسیس کارخانه استحصال شمش طلا به بهره برداری رسیده است؛ با بهره برداری این کارخانه در سال گذشته، امسال تولید شمش طلا تا یک تن افزایش خواهد داشت و طرح توسعه در ۱۴۰۳ قابلیت اجرا دارد .
همچنین؛ اولین محصول طلا در کارخانه طلای تفتان تولید شد و پس از رفع لیست نواقص کارخانه، با شروع تدریجی تولید، تلاش داریم تا به ظرفیت اصلی یعنی ۵۰۰ کیلوگرم در سال نزدیک شود.
وی ادامه داد: ظرفیت کارخانه حدود ۵۰۰ کیلوگرم شمش طلا است. در گام بعد با توجه به ظرفیت زیر ساخت ها و تجهیزات در نظر است که با وجود گلوگاه ها ظرفیت را تا دو برابر افزایش دهیم.
مدیرعامل صدر تامین تصریح کرد: ضمن تداوم فعالیت های اکتشافی، کارخانه استحصال طلای سقر با ظرفیت ۵۰۰.۰۰۰ تن خوراک در حال اجرا می باشد اکثر تجهیزات خط فراوری طلا سفارش گذاری شده است. با توجه به تنفیذ قرار داد به پیمانکار در آبان ۱۴۰۱، امیدواریم که در سال جاری شاهد بهره برداری آن باشیم.
به گفته وی؛ با توجه به هموار شدن زیر ساخت های لازم، با سرمایه گذاری مقرون به صرفه تر می توان استحصال شمش طلا را تا یک تن نیز افزایش داد. در این میان تا پایان سال جاری نیز با برگزاری مناقصه ی پروژه ی ۵ تنی معادن پارس تامین، عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
نادری اذعان داشت: در معادن کردستان نیز با توجه به تجربه و دانش حاصله در پلنت پارس تامین، ۵۰۰ کیلوگرم طلای تنفیذ شده از آبان ۱۴۰۱، تا پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید. شرکت درحال حاضر در حال تامین منابع مالی به صورت مداوم به این معادن است تا پروژه بدون تاخیر زمانی به انجام رسد.