افق روشن صنعت فولاد با ورود فولاد مبارکه در صنعت نوآوری
ورود فولاد مبارکه به حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی (CVC) موجب شد تا بتوان شاهد دستاوردهای بسیار بهتری از این شرکت در آینده نزدیک بود. تأسیس «بزرگترین صندوق سرمایهگذاری خطر پذیر کشور» توسط شرکت فولاد مبارکه اصفهان علاوه بر اینکه به تداوم فعالیت این شرکت با بهرهوری بالاتر کمک میکند، در پایداری تولید فولاد کشور نیز نقش مهمی ایفا میکند.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت فولاد مبارکه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد کشور که نقش ویژهای در تأمین محصولات فولادی صنایع پایین دستی همچون خودروسازی و قطعهسازی، صنایع فلزی سبک و سنگین، لولههای انتقال سیالات، صنایع بستهبندی و صنایع لوازم خانگی دارد، در سالهای اخیر به منظور برداشتن گامی دیگر در راستای انجام مأموریت «شرکت مسئولیتپذیر، برای خلق آینده بهتر» به حوزه نوآوری و تکنولوژیهای جدید ورود نمود. پیرو گفته محمدیاسر طیب نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، ورود به حوزه نوآوری و تکنولوژیهای جدید به عنوان یک ضرورت و یک هدف دارای اولویت برای مجموعه فولاد مبارکه تعریف شد. همراستایی شرکت دانشبنیان سرمایهپذیر صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با رویکرد نوآوری موجب تسریع و تقویت حرکت فولاد مبارکه در مسیر توسعه و نوآوری گردید؛ بهطوری که اخذ مجوزهای لازم و تعریف بودجه مناسب برای ورود به جوزه سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی (CVC) در سال گذشته محقق گردید.
این شرکت با پذیرش ریسک سرمایهگذاری در این حوزه، اقدام به تأسیس و پشتیبانی از شرکتهای شتاب دهنده و چابک نمود تا علاوه بر کسب سود، به پایداری تولید و رشد صنعت فولاد کمک نماید. شرکت فولاد مبارکه اصفهان از اسفند ۱۴۰۱ براساس مصوبه کارگروه دائمی شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانش بنیان مجوز تأسیس ۱۸ صندوق پژوهش و فناوری سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی را دریافت نمود که با سرمایه ۳.۸ همتی تأسیس شدند. از میان ۱۸ صندوق تأسیس شده، ۸ صندوق موفق به اخذ مجوز فعالیت از دبیرخانه شدند.
هلدینگ فولاد مبارکه با تأسیس صندوقهای CVC مذکور زمینه همکاری با شرکتهای دانش بنیان را ایجاد کرد تا ضمن جلوگیری از خروج ارز، به خودکفایی تولیدات داخل در صنعت فولاد کمک کند. صندوق CVC فولاد مبارکه «بزرگترین صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی» است که مجوز آن در پانزدهمین جلسه کارگروه دائمی شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانش بنیان در خرداد ۱۴۰۲ دریافت شد. ورود فولاد مبارکه به حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی (CVC) موجب شد تا بتوان شاهد دستاوردهای بسیار بهتری از این شرکت در آینده نزدیک بود. تأسیس «بزرگترین صندوق سرمایهگذاری خطر پذیر کشور» توسط شرکت فولاد مبارکه اصفهان علاوه بر اینکه به تداوم فعالیت این شرکت با بهرهوری بالاتر کمک میکند، در پایداری تولید فولاد کشور نیز نقش مهمی ایفا میکند.
سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی (CVC) به عنوان یک استراژی قدرتمند برای رسیدن به نوآوری بیشتر در حوزههایی همچون صنعت فولاد معرفی میشود که شرکتهای بزرگی همچون فولاد مبارکه اصفهان به منظور رشد کسب و کار خود از این مسیر استفاده میکنند. چنین شرکتهای نوآورانهای طیف گستردهای از شکلهای مختلف سرمایهگذاری مربوط به شرکت مادر را ترسیم میکنند تا با ایجاد پتانسیل بالاتر برای شرکت مادر زمینه رشد و توسعه آن را فراهم نمایند.
هلدینگ فولاد مبارکه با درک مزیتهای مذکور، برنامه توسعه عملکرد خود را با همراهی صندوقهای CVC شکل داد که در حال حاضر برخی از اقدامات این شرکت در این حوزه به نتیجه اولیه رسیده است. اگرچه برنامه شرکت رقابت با شرکتهای حاضر در سطح بینالمللی است که به طور متوسط ۱.۵ درصد و برخی ۳ درصد درآمد خود را در این بخش هزینه میکنند اما دستاوردهای کنونی موجب پیشتازی هلدینگ در صنعت داخل شده است.
طی دو سال گذشته هلدینگ فولاد مبارکه پس از دریافت مجوز صندوقهای CVC، فراز و نشیبهای زیادی را طی نمود تا به جایگاه کنونی دست یابد. باتوجه به پیگیریها و تلاش این هلدینگ در بحثهای فناورانه و توسعه تکنولوژی، شرکت پیشبینی توسعه هرچه بیشتر لوکوموتیو توسعه صنعتی ایران را با پیشتازی هلدینگ فولاد مبارکه نموده است.
دستاوردهای این هلدینگ که نتیجه استراتژیهای صورت گرفته پس از تأسیس صندوقهای CVC بوده است، ناشی از مشارکت با بخش آموزشی دانشگاهی کشور و شرکتهای دانش بنیان بوده است. هلدینگ فولاد مبارکه در ادامه با کسب نظر مثبت هیئت مدیره در خصوص پیشنهاد سه برابر شدن سرمایهگذاری خطرپذیر خود برای سال ۱۴۰۳، گامی دیگر به تقویت حضور خود در حوزه نوآوری کشور برداشت تا به ورود به فرایند انتقال تکنولوژی، الگوی جدیدی در این حوزه باشد.
در حال حاضر صندوق سرمایهگذاری خطر پذیر فولاد مبارکه که مجوز آن با سرمایه ۱۰ هزار میلیارد ریال در اسفند سال گذشته صادر گردید، با سرمایهگذاری در شرکتهای دانش بنیانی همچون فرتاک، چابک، کیمیا، رنگین فلز و پناپ در تحقق برنامه هلدینگ تلاش کرده است. سرمایهگذاریهای صندوق CVC فولاد مبارکه در شرکتهای مذکور سعی در تشکیل اکوسیستم هاردتک داشته تا زیست بوم فناوری کشور را توسعه دهد. طبق گفته یحی پالیزدار مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه شرکت MSTID در خصوص جذب حداکثری نوآوری در گروه فولاد مبارکه نقش مهمی ایفا میکند؛ لذا فولاد مبارکه اصفهان به منظور توسعه کسب و کار و توسعه فناوری در سال گذشته به واسطه شرکت مذکور ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری خطرپذیر انجام داده است. فعالیت این شرکت نوید بخش فردایی روشن برای هلدینگ فولاد مبارکه اصفهان و کشور میباشد.
منبع: شماره ۹۵ نشریه بورس امروز- خرداد ماه ۱۴۰۳