نقدینگی راهی جز بازار سرمایه ندارد
به گزارش روند بورس امروز، محمد مهدی بحرالعلوم با تشریح متغیرهای فعلی تاثیرگذار بر روند بازار سرمایه در خصوص تاثیر تسویه اعتباری کارگزاری ها بر این روند گفت: هرچند که مساله تسویه اعتباری کارگزاری ها در گذشته پررنگ و اثرگذار بود، اما در شرایط کنونی به یُمن افزایش حجم نقدینگی در بازار این مساله بسیار […]
به گزارش روند بورس امروز، محمد مهدی بحرالعلوم با تشریح متغیرهای فعلی تاثیرگذار بر روند بازار سرمایه در خصوص تاثیر تسویه اعتباری کارگزاری ها بر این روند گفت: هرچند که مساله تسویه اعتباری کارگزاری ها در گذشته پررنگ و اثرگذار بود، اما در شرایط کنونی به یُمن افزایش حجم نقدینگی در بازار این مساله بسیار کمرنگ شده است.
وی با تاکید بر رعایت مشتری مداری و حفظ منافع مشتری به عنوان اولویت های کاری کارگزاری ها افزود: این اولویت ها سبب می شود که کارگزاری ها در برخورد با مشتریان اعتباری، آنها را مجبور به تسویه کامل در سررسید اعتباری یا سال مالی خود نکنند. همین موارد تغییر شرایط تسویه اعتباری کارگزاری ها را نسبت به چهار،پنج سال گذشته در پی داشته است. به طوری که این متغیر اکنون دیگر آن قدر پررنگ نیست که بتواند روی روند بازار تاثیر بگذارد.
گزارش های خوب، رشد بنیادی ها را تضمین می کند
نائب رئیس هیئت مدیره کارگزاری بانک مسکن با اشاره به اینکه حدود ۶۰ درصد از ارزش بازار سرمایه در اختیار سهام شرکت های بنیادی است، گفت: این شرکت ها با وجود این که P به E اکثر آنها در حدود ۵ یا حتی زیر ۵ است، در ماههای اخیر رشد قابل قبولی را تجربه نکرده اند. مهمترین دلیل این است که این شرکت ها برای حرکت نیازمند نقدینگی قابل توجهی هستند.
وی متغیرهای فعلی را برای سوق نقدینگی به سمت سهام بنیادی مناسب ارزیابی و خاطرنشان کرد: در حال حاضر روند ورود نقدینگی به بازار خوب است، همچنین گزارش عملکرد این شرکت که بخش بزرگی از ارزش بازار سرمایه را به خود اختصاص داده اند نیز خوب است. این در حالی است که تا حدود یک ماه پیش نقدینگی به میزان معناداری در بازار وجود نداشت تا این سهام بتوانند رشدی را تجربه کنند، اما اکنون حجم بالای ورود نقدینگی به بازار سرمایه می تواند رشد قابل قبولی را با سیگنال گزارش های ۶ ماهه متوجه این شرکت ها کند.
تثبیت ارز،بازارهای موازی را راکد کرد
بحرالعلوم نوسان های کوچک دلار در کانال ۱۱ هزار تومان را برای سفته بازان و صاحبان نقدینگی غیر جذاب خواند و گفت: تثبیت ارز در این محدوده سبب رکود بازار ارز و به تَبع آن برخی دیگر از بازارهای موازی شد. همین امر سبب کاهش تاثیر قیمت روزانه ارز بر بازار سرمایه و از بین رفتن نگرانی های بورسی ها در این باره شد.
وی با اشاره به سایه افکندن رکود ارز بر بازارهای دیگر نیز افزود: از بین رفتن تلاطمات ارزی کاهش قیمت ها را در بازارهای طلا، مسکن و خودرو در پی داشته است که همین مساله تمایل به ورود نقدینگی به این بازارها را به شدت کاهش داده است. از سوی دیگر سپرده های بانکی نیز به دلیل ماه شمار شدن جذابیت خود را از دست داده است.
این فعال بازار سرمایه با بیان این که “بورس از رشد خود در بین سایر بازارها جامانده است” یادآور شد: این جاماندگی اکنون سبب ایجاد جذابیت در بین صاحبان نقدینگی شده است و افزایش کد بورسی و حجم ورود نقدینگی به بازار سرمایه نیز گواه همین مساله است. به نحوی که به خصوص در عرض یک ماه گذشته این نقدینگی اثرات حضور خود در بازار سرمایه را به خوبی به ما نشان داده است.
عبور پرقدرت شاخص از مرز روانی ۳۰۰ هزار واحد
مدیرعامل کارگزاری بانک مسکن با اشاره به صحبت های ریاست جمهوری و وزیر اقتصاد در ماه های اخیر گفت: رشد بازار سرمایه اکنون در توجه دولت نیز هست و بر این اساس سیاست های خود را در جهت حمایت از بورس و به تَبع آن رونق تولید تدوین می کند. همین عامل در کنار سایر عوامل تداوم روند صعودی بازار سرمایه را در پی خواهد داشت.
وی تصریح کرد: نزدیک شدن شاخص به کانال ۳۰۰ هزار و اثرات روانی آن با افزایش عرضه ها نیز همراه بوده است، اما جریان نقدینگی که به سمت بازار در حال آمدن است، روند صعودی شاخص را ادامه می دهد. ضمن این که حمایت از بازار به واسطه انتشار گزارش هایی که از صنایع بنیادی و کمتر رشد یافته بازار نیز صورت خواهد گرفت.
بحرالعلوم در پیش بینی ادامه ورود نقدینگی به بازار سرمایه گفت: این روند ادامه دار است؛ به طوری که اگر وضعیت شرکت های سبدگردان و صدور و ابطال واحدهای صندوق ها رصد کنید، متوجه خواهید شد که تا زمانی که بازارهای موازی ما در رکود باشند و یا بهتر بگویم دلار تثبیت شده باشد، سوق جریان نقدینگی به سمت بازارسرمایه ادامه خواهد یافت.
این فعال بازار سرمایه ادامه دار بودن ورود پول به بازار را نیازمند ثبات شرایط فعلی دانست و خاطرنشان کرد: اگر در وضعیت متغیرهای اقتصاد کلان ما تغییری در وضعیت فروش نفت و درآمدهای نفتی اتفاق نیافتد که باعث افزایش مجدد نرخ ارز شود و وقوع این مساله روند ورود جریان نقدینگی به بازار را با کُندی مواجه نسازد، نقدینگی راهی جز بازار سرمایه و رشد آن نخواهد یافت.
بازار برتر به یاری سهام ارزنده می آید
نائب رئیس هیئت مدیره کارگزاری بانک مسکن درباره هدایت صحیح صورت گرفته پول ورودی به بازار سرمایه به سمت سرمایه گذاری هوشمند و سهام ارزنده بازار گفت: سهام شرکت های کوچک و بزرگ هم اکنون در حال رشد نسبی هستند و باید توجه داشت که برخی از شرکت های با سرمایه اندک ، این مدت رشدهای بالایی داشته اند. در حالی که شرکت های ارزنده و با شرایط بنیادی هنوز هم جای رشد دارند.
وی با اشاره به برنامه های سازمان بورس برای ایجاد شرایط شفاف تر در بین سهام شرکت های بورسی افزود: نهاد ناظر با راه اندازی بازار برتر و اجرای دستورالعمل های جدید بازار پایه به دنبال ایجاد تفاوت بین شرکت های شفاف و با درجه شفافیت کمتر است تا بتواند شرایط را برای ایجاد مسیر درست ورود نقدینگی در بازار سرمایه فراهم کند. در شرایط فعلی اقبال سرمایه به سمت سهام رشد کرده و نکرده برابر است، اما چشم انداز این است که در درازمدت شرکت های بزرگ مورد استقبال بیشتر قرار بگیرند.