نقش آفرینی روابط عمومی در ارتباط سازمان با سهامدار
امروزه داشتن بخش روابط عمومی از ضروریات تداوم فعالیت شرکت به خصوص شرکتهای سهامی عام حاضر در بازار سرمایه است. حضور شرکتها و افشا اطلاعات در سامانه کدال اگرچه بخشی از وظایف روابط عمومی را در بر میگیرد اما به دلیل طرح سوالاتی که سهامداران پس از مشاهده اطلاعات منتشر شده برایشان مطرح می شود و نیازمند به رسیدگی است، حضور بخش روابط عمومی را الزامی میکند.
به گزارش بورس امروز، نقش آفرینی روابط عمومی در جهان امروز بر کسی پوشیده نیست. از آنجا که شرکت های حاضر در بازار سرمایه به دلیل داشتن تعداد سهامدار بسیار، نیازمند شیوه ارتباط گیری مناسب هستند تا با حفظ برند خود، جذابیت فعالیت را برای سرمایه گذاران حفظ نمایند، خلأ بخش روابط عمومی پویا به چشم میخورد. در این گزارش نگاهی به نقش آفرینی روابط عمومی در بهبود روابط شرکت ها با سرمایه گذاران خواهیم داشت.
روابط عمومی (Public Relatios) که با اختصار PR نامیده میشود، به ارتباطات سازمان با جامعه اشاره دارد. به عبارت دیگر روابط عمومی مجموعه ای از تکنیکها و استراتژیهای مربوط به مدیریت نحوه انتشار اطلاعات در مورد یک شرکت به مردم و به ویژه رسانهها است. هدف اصلی انتشار اخبار یا رویدادهای مهم شرکت، حفظ تصویر برند و ایجاد جایگاه خوب در شرایط چالش برانگیز برای به حداقل رساندن پیامدهای آنها است.
روابط عمومی تنها مربوط به ارتباطات سازمان با خارج از سازمان نبوده و در سازمانهای بزرگ که دارای تعداد زیادی کارمند هستند، مدیریت به منظور ایجاد ارتباط و برطرف کردن مشکلات آنها از روابط عمومی استفاده میکند. از دیگر بخشهای مربوط به حوزه روابط عمومی میتوان به برقراری ارتباط با سرمایه گذاران اشاره کرد. سرمایه گذاران باید در جریان فعالیتهای شرکت و گزارشات مالی آن قرار داشته باشند اگرچه سرمایه گذاران کلان میتوانند عضو تیم هیئت مدیره باشند تا مستقیماً گزارشات را دریافت نمایند اما برخی شرکتها که از تعداد سهامداران بالایی برخوردار هستند، باید از شبکه روابط عمومی برای گزارش دهی به سهامدارانشان استفاده کنند.
روابط عمومی در شرکتهای سهامی به طور خاص شرکتهای سهامی عام، به حفظ تصویر شرکتی مثبت در حین رسیدگی به درخواستهای رسانهها و درخواستهای سهامداران تمرکز دارد. این بخش به منظور مقابله با اعتراضات عمومی یا سرمایه گذاران پس از اعلامیههای اخبار منفی مهم، نقش بسیار حساسی را ایفا میکند.
روابط عمومی در این زمینه با استفاده از استراتژیهای مناسب میتواند اثرات رویدادهای منفی را کاهش داده و بر موفقیت شرکت اثر گذارد. پرسنل روابط عمومی علاوه بر رسیدگی به درخواستهای رسانهای، پرسشهای اطلاعاتی و نگرانیهای سهامداران، اغلب مسئول ایجاد و حفظ تصویر شرکت هستند.
امروزه داشتن بخش روابط عمومی از ضروریات تداوم فعالیت شرکت به خصوص شرکتهای سهامی عام حاضر در بازار سرمایه است. حضور شرکتها و افشا اطلاعات در سامانه کدال اگرچه بخشی از وظایف روابط عمومی را در بر میگیرد اما به دلیل طرح سوالاتی که سهامداران پس از مشاهده اطلاعات منتشر شده برایشان مطرح می شود و نیازمند به رسیدگی است، حضور بخش روابط عمومی را الزامی میکند.
به عبارت دیگر روابط عمومی با بررسی واکنش سرمایه گذاران خرد در برابر تغییرات و پیامهای سازمانی همچون افشا اطلاعات در سامانه کدال به شرکت کمک میکند تا تصمیمات نامناسب خود را شناسایی و به بهبود آن مبادرت ورزد. در واقع روابط عمومی با مطالعه مشکلات و مسائل موجود پیرامون شرکت در نقش یک پزشک ظهور کرده و پس از تحقیق در خصوص مشکل و تشخیص عوامل بوجود آورنده، برنامه مناسب و پیشنهادی خود را در اختیار مدیریت قرار میدهد تا مسئله پیش آمده برطرف گردد.
بر این اساس، میتوان نتیجه گرفت که روابط عمومی از نظر اطلاعاتی باید همچون یک مدیر دانش لازم در خصوص فعالیت شرکت را دارا بوده تا تصمیم استراتژیک متناسب با واکنش مخاطبین را به مدیریت پیشنهاد دهد. لذا شرکتهای حاضر در بازار سرمایه به منظور دستیابی به سازمانی پویا و پیشتاز در بازار سرمایه باید با در نظر گرفتن امکانات موجود جهت جذب و به کارگیری سرمایه و نقدینگی بازار و معرفی شرکت خود، از روشهای نوین ارتباطی در قالب فعالیتهای روابط عمومی بهره برند. چراکه برنامههای راهبری روابط عمومی میتواند به همراه طرح نقاط ضعف، قوت، تهدید و فرصت و بهره گیری منسجم و یکپارچه از بازارهای ارتباطی و رسانه ای به انتقال مؤثر و هدفمند پیامهای شرکت به مخاطبان پرداخته و آنها را همراه خود نماید.