رخوت بهاری گریبانگیر بازار سرمایه شد
در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ شاهد تداوم روند نزولی شاخص کل بورس اوراق بهادار بودیم؛ به طوری که میزان شاخص کل بورس اوراق بهادار در یک ماهه مذکور به میزان ۸ درصد افت پیدا کرد.
به گزارش بورس امروز، طی اردیبهشت ماه سال جاری با وجود احتمالاتی از بهبود وضعیت سیاسی، رغبتی برای سرمایه گذاران خرد مشاهده نشد که نتیجه آن در تداوم روند نزولی شاخص کل و همچنین ارزش بازار مشاهده شد. در ادامه وضعیت بازار بورس اوراق بهادار را با بررسی شاخص کل و ارزش بازار بورس اوراق بهادار بررسی خواهیم کرد.
در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ شاهد تداوم روند نزولی شاخص کل بورس اوراق بهادار بودیم؛ به طوری که میزان شاخص کل بورس اوراق بهادار در یک ماهه مذکور به میزان ۸ درصد افت پیدا کرد. در نخستین روز فعالیت بازار سرمایه در اردیبهشت ماه شاخص کل بورس اوراق بهادار با ثبت رقم ۲.۲۸۵.۸۴۳،۶ واحد فعالیت اولین روز خود را در اردیبهشت ماه به پایان رساند تا در ادامه اولین هفته این ماه روند صعودی را تجربه نماید. بازار بورس اوراق بهادار در روزهای دوم و سوم اردیبهشت ماه با رشد ۲ درصدی همراه شد و به رقم ۲،۳۱۶،۸۰۳.۱ واحد رسید.
اگرچه انتظار ادامه رشد طی هفته اول به دلیل کاهش ریسک های سیستماتیک بازار وجود داشت، اما این رشد دوام چندانی نداشت و در روزهای بعد باکاهش یک درصدی همراه شد. با وجود کنترل هایی که بر بازار طلا و ارز به عنوان بازارهای موازی بورس انجام می شد اما خبرهای منفی در زمینه تصمیم گیری های دولت و مجلس در خصوص صنایع مختلف، روند بورس را به سمت پایین سوق داد.
به طوری که با وجود رشد یک درصدی شاخص در ۹ اردیبهشت ماه که به ۲.۲۸۴.۸۳۳،۷ واحد رسید، نسبت به ۴ اردیبهشت ماه که به رقم ۲.۳۰۳.۳۷۸،۲ واحد بوده است، در ادامه هفته دوم شاهد تداوم روند کاهشی شاخص کل بورس اوراق بهادار بودیم. به طور کلی میزان افت شاخص کل بورس اوراق بهادار در آخرین روز معاملاتی هفته دوم نسبت به شروع پر شکوه ابتدای هفته، ۲ درصد بوده است.
در هفته سوم نیز روند نزولی شاخص همچنان ادامه داشت به طوری که تداوم ناامیدی سهامداران از بهبود وضعیت بازار، میزان معاملات خرد را کاهش داد که در نهایت شاخص را طی هفته سوم از رقم ۲.۲۵۹.۷۴۵،۲ واحد در ۱۶ اردیبهشت ماه با کاهش ۲ درصدی به رقم ۲.۲۱۹.۰۹۲،۶ واحد در ۱۹ اردیبهشت ماه رساند. در هفته مذکور بازار سرمایه همچون بازارهای موازی طلا و ارز با بازدهی منفی همراه شد. با وجود فاصله گرفتن از تنش های سیاسی، اخبار مساعد از احتمال مذاکرات هسته ای موجب نزولی شدن نرخ دلار شد که تبعات آن بر بازار سرمایه در کاهش شاخص بورس طی هفته مذکور قابل مشاهده است.
در هفته چهارم اردیبهشت ماه شاخص کل از ۲ میلیون و ۲۰۸ هزار و ۲۸۵ واحد در نخستین روز کاری هفته یعنی شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با افت ۲ درصدی در پایان بازار روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به ۲ میلیون و ۱۶۴ هزار و ۶۹۲ واحد رسید که ناشی از عدم مشارکت معامله گران خرد در بازار بورس دارد. کاهش روزانه شاخص موجب شد تا در روزهای پایانی اردیبهشت ماه نیز شاهد تداوم روند کاهشی شاخص کل باشیم و در نهایت آخرین روز اردیبهشت ماه شاخص کل بورس اوراق بهادار در رقم ۲.۱۱۲.۵۶۰،۳ واحد بسته شد.
وضعیت ارزش بازار بورس اوراق بهادار نیز همچون شاخص کل بورس بوده است به طوری که در سومین روز اردیبهشت ۱۴۰۳ شاهد رشد ۲ درصدی ارزش بازار بورس اوراق بهادار از ۷۹.۰۰۳.۱۷۶،۳۰۷ میلیارد ریالی ۱ اردیبهشت ماه به ۸۰.۰۴۱.۱۸۲،۷۲۷ میلیارد ریال بودیم. با کاهش مشارکت معامله گران خرد در بازار سرمایه، روند کاهشی ارزش بازار طی هفته های متوالی ادامه یافت به طوری که در هفته نخست شاهد کاهش ۱ درصدی، در هفته دوم افت ۲ درصدی بودیم.
در هفته سوم نیز ارزش بازار بورس اوراق بهادار از میزان ۷۸.۰۵۳.۶۰۴،۱۲۹ میلیارد ریالی روز ۱۶ اردیبهشت ماه با کاهش ۲ درصدی به رقم ۷۶.۶۴۹.۳۶۴،۶۱ میلیارد ریال رسید که در هفته چهارم نیز شاهد تداوم این کاهش بودیم به طوری که ارزش بازار در ۲۲ اردیبهشت ماه ۷۶.۲۴۱.۶۷۶،۳۲۳ میلیارد ریال بود که با کاهش ۲ درصدی به رقم ۷۴.۶۶۲.۹۶۰،۸۹۲ در ۲۶ اردیبهشت ماه رسید. در روزهای پایانی این ماه نیز کاهش ۳ درصدی طی ۳ روز پایانی، ارزش بازار بورس اوراق بهادار را به ۷۲.۶۲۸.۸۱۳،۲۰۳ میلیارد ریال کاهش داد.