مسکن میتواند محرک رونق اقتصاد کلان باشد
به گزارش بورس امروز، در خصوص تاثیر مسکن بر اقتصاد کلان ایرج رهبر نایب رئیس انجمن انبوهسازان تهران با اشاره با اوراق مسکن گفت: در حال حاضر وضعیت این اوراق در حد صحبت است. در صورتی که قرار بر عملیاتی شدن باشد، باید جزئیات در آن زمان به اطلاع رسانهها برسد. این امر میتواند کمک […]
به گزارش بورس امروز، در خصوص تاثیر مسکن بر اقتصاد کلان ایرج رهبر نایب رئیس انجمن انبوهسازان تهران با اشاره با اوراق مسکن گفت: در حال حاضر وضعیت این اوراق در حد صحبت است. در صورتی که قرار بر عملیاتی شدن باشد، باید جزئیات در آن زمان به اطلاع رسانهها برسد. این امر میتواند کمک به تولید مسکن داشته باشد. بر اساس اعلام وزیر راه و شهرسازی و بر اساس خواسته انبوهسازان این موضوع مطرح شد که وام را برای خرید ارائه ندهند، بلکه برای تولید مسکن وام مشخص شود. تا زمانی که تولید مسکن وجود نداشته باشد، بخش خرید رونق پیدا نخواهد کرد.
رهبر تأکید کرد: ابتدا باید تولید مسکن را تقویت کنیم و در این صورت خرید رونق پیدا خواهد کرد. در صورتی که تسهیلات را به تولید مسکن بدهند و امکان انتقال تسهیلات به خرید ایجاد شود، طرحهای حوزه مسکن مؤثر خواهد بود.
نایب رئیس انجمن انبوهسازان تهران با اشاره به تأثیر اقتصاد بر بازار مسکن اظهار داشت: بخش مسکن تحت تأثیر اقتصاد کل کشور است. با توجه به این که درصد سهم اقتصاد مسکن در کل اقتصاد کشور خیلی زیاد است. حدود ۳۵ درصد اقتصاد کل کشور بر پایه حوزه مسکن است. کوچکترین تأثیر بر اقتصاد کل کشور، به سرعت بر بخش مسکن نیز منتقل خواهد شد. تأثیر بر عکس هم شاهد هستیم اما چون از کلان به خرد میرسد، تأثیر بیشتر خواهد گرفت.
رهبر در ادامه بیان کرد: برای کسب تأثیر خوب از بخش مسکن بر اقتصاد کشور باید کارشناسی صحیحی بر این حوزه شکل گیرد. مسکن محرک خوبی برای حوزههای دیگر اقتصاد کشور خواهد بود. اقتصاد کشور در بعضی از حوزهها مستقیم با مسکن در ارتباط است و با دیگر حوزه به صورت غیر مستقیم در ارتباط است. به طور مثال لوازم خانگی ارتباط غیر مستقیم دارد که در صورت رونق ازدواج و خرید خانه لوازمخانگی نیز رونق پیدا خواهد کرد. در خصوص ارتباط مستقیم نیز به بخش سیمان و تأمین مصالح باید اشاره کنیم.
وی افزود: در عین حال اهمیت حوزه مسکن به این دلیل است که نیاز واجب خانوادهها است. بدون سرپناه زندگی معنا ندارد. با توجه و برنامه ریزی های منظم به هدف صحیحی خواهیم رسید. نداشتن برنامه و رد طرح های اجرا شده، در کشور نارضایتی عمومی را شکل خواهد داد.
نایب رئیس انجمن انبوهسازان تهران در خصوص احیا بافت فرسوده گفت: کار ما ساخت و ساز است، بعضی ها گلایه دارند گه چرا ساخت و ساز به بافت فرسوده ورود پیدا نمیکند؟ اگر بخواهیم برنامهریزی کنیم، ورود به بافت فرسوده برای احیا و تملک زمین کار مشکلی خواهد بود زیرا این بافتها مالک دارد و تنوع سلیقه و فرهنگ مالکین در این بافتها وجود دارد که همین امر کار را سخت میکند. ایجاد اعتماد میان ساکنین این بافتها برای اجرایی شدن دستورات ساختوساز بسیار مشکل است.
رهبر عنوان کرد: در سالهای اخیر بی اعتمادی بسیاری در میان مردم ساکن در بافتهای فرسوده شکل گرفته است. برای کسب اعتماد نیاز به ترفند و یا طرحهای تازه داریم. پیشنهاد ما طرح کلید به کلید است که بخشی از بافت فرسوده مورد تملک قرار گیرد و ساخت و ساز انجام بگیرد. در مقابل بافت فرسوده به مردم ملک بدهند و کلید به کلید اعتماد مردم را کسب کنیم. طرح های موجود شعارگونه پیش رفته است و اجرای درستی نداشته است.
نایب رئیس انجمن انبوهسازان تهران در پایان بیان کرد: با حفظ آثار باستانی و گردش گری می توان انگیزه سرمایهگذاران را نیز افزایش داد. با ایجاد محیط گردشگری میتوان یک شمال شهر خوب در جنوب شهر ایجاد کنیم. طرحها باید کارشناسی شود. لازم است که مشوقهایی ایجاد شود تا سرمایهگذار انگیزه کار پیدا کند. باید در بخش مسکن به سرمایهگذاری مناسب همراه با بخش خصوصی برسیم. بخش خصوصی در حوزه مسکن توان سرمایهگذاری خوبی دارد. بدون برنامه مشکل بر مشکل اضافه خواهد شد.