بررسی چرایی عدم فروش دارایی ها و املاک بانک ها و شرکت ها؛
گران فروشی دارایی های بانک و شرکت ها
اختلاف بالای ارزش گذاری دارایی ها و املاک بانک ها و شرکت ها با ارزش بازدهی آنها در بازار سرمایه مانع از شکل گیری تقاضای مناسب برای این دارایی ها می شود.
رضا نیازی مدیر تحلیل شرکت سبد گردان کاریزما در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز به معایب روش های قیمت گذاری در معاملات عمده اشاره کرد.
وی با بیان اینکه سه دلیل عمده برای عدم فروش املاک و دارایی های شرکت ها وجود دارد، اظهارداشت: با توجه به رکود اقتصادی حاکم و همچنین ابهامات ناشی از مالیات بر تولید و عایدی سرمایه و …، بازده ناشی از بنگاه های تولید در هاله ای از ابهام قرار دارد. همچنین با توجه به اینکه عمده ی واگذاری شرکت ها و بانک ها، بنگاه های تولیدی و املاک است برای خریداران عدم شفافیت ناشی از تبعات مالیاتیه ریسک انرژی صنایع، همواره وجود دارد.
مدیر تحلیل شرکت سبدگردان کاریزما دلیل مهم دیگر را ارزش گذاری بالای املاک و شرکت ها ذکر کرد و گفت: این ارزش گذاری ها اختلاف فاحشی با ارزش بازدهی آن ها در بازار سرمایه دارد، بر این اساس شرکت ها ترجیح می دهند با قیمت های پایین تری خرید داشته باشند و یا خرید خود را از طریق بازار سرمایه انجام دهند.
از سوی دیگر وی شرایط حاکم در بازار سرمایه و شرکت های موجود مورد تاکید قرار داد که سبب کمبود نقدینگی در این شرکت ها و در نهایت توان مالی لازم جهت خرید املاک و شرکت های تولیدی را از میان برده است.
وی ادامه تصریح کرد: برای فروش املاک و دارایی های شرکت ها باید از یک روش ترکیبی و روش مذاکره ای استفاده شود تا قوانین هم پایمال نگردد.
نیازی در خصوص مجازات جرایم بورسی در بازار سرمایه تصریح کرد: مجازات قانونی که در شرایط فعلی در نظر گرفته شده است موثر است اما کافی و بازدارنده نیست.
مدیر تحلیل شرکت سبدگردان کاریزما اضافه کرد: به نظر میرسد در فرایند های نظارتی هر چه نقش انسانی کم تر و حرکت به سمت الکترونیکی شدن فرایند شناسایی اقتصاد پیش افزایش یابد، قوانین هم به تبع آن موثرتر و بازدارنده تر نمود خواهد داشت.