چگونه ایران خودرو از زیان خارج می شود؟
مدیر عامل شرکت ایران خودرو به تشریح اهکارهای عملیاتی این شرکت به منظور سودآوری و کاهش زیان انباشته در جهت حداکثرسازی سود و تأمین منافع پرداخت.
به گزارش بورس امروز؛ علیمردان عظیمی عضو هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت ایران خودرو با اشاره به راهکارهای عملیاتی شرکت ایران خودرو به منظور خروج از شمولیت مفاد ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت اعلام کرد: به منظور خروج از شمولیت مفاد ماده ۱۴۱قانون تجارت دو بخش راهبردهای سودآوری و تجدید ارزیابی دارایی ها تعریف شده است .
راهبردهای سودآوری
وی در تشریح راهبردهای سودآوری که یکی از استراتژی های این شرکت جهت خروج از ماده مذکور است، گفت: مجموعه اقدامات و راهکارهای عملیاتی در حال انجام این شرکت به منظور سودآوری و کاهش زیان انباشته در جهت حداکثرسازی سود و تأمین منافع در دستور کار این شرکت است.
وی دراین خصوص به روزآوری منصفانه قیمت فروش محصولات تولیدی به منظور برخورداری از حاشیه سود مناسب اشاره کرد که در این راستا؛ اخذ مجوز افزایش مبلغ فروش محصولات پژو پارس در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ از وزارت صنعت معدن و تجارت از جمله نتایج مثبت آن است.
وی در خصوص بهینه سازی ترکیب تولید برنامه ورود خودروهای جدید در سبد محصولات تولیدی شرکت و توسعه محصولات، به افزایش نرخ ۸ خودروی جدید شرکت ایران خودرو اشاره کرد.
عظیمی خاطرنشان ساخت: انجام اقدامات لازم در جهت تولید محصولات صادرات محور و از رده خارج نمودن محصولات با تکنولوژی قدیمی و زیان ده و عرضه خودروهای جدید با فناوری برقی سازی قوای محرکه و همچنین، اصلاح ساختار هزینه اعم از ساختار سازمانی تأمین و تدارکات متناسب با برنامه های عملیاتی تولید از دیگر مواردی است که در خصوص راهبردهای سودآوری انجام شده است.
عظیمی در این راستا بر پیگیری استفاده از ظرفیت بورس کالا در گروه به منظور سودآوری و بهبود شرایط نقدینگی تاکید کرد.
سایر اقدامات و راهکارهای راهبردی جهت سودآور نمودن شرکت
عظیمی اعلام کرد: طراحی و اجرای برنامه های راهبردی مهندسی و مدیریت هزینه صرفه جویی های بسیار قابل ملاحظه ای را در بهای تمام شده و هزینه های شرکت در پی خواهد داشت.
در ادامه؛ ساماندهی شرکت های زیر مجموعه گروه، واگذاری داراییها و اموال غیرمولد گروه و برنامه ریزی عملیاتی جهت واگذاری شرکتها جهت چابک سازی فرایندهای تصمیم گیری در مولدسازی دارایی ها که تاکنون منجر به واگذاری سهام سه شرکت شامل شرکتهای شیشه های ایمنی به نور آزمون جاده ای خودرو و صنایع ریخته گری ایران شده است.
وی تصریح کرد: پیگیری پذیرش شرکت های مستعد غیر بورسی گروه جهت پذیرش در بازار سرمایه به منظور اصلاح ساختار مالی و تأمین مالی انجام شده است که در این راستا سهام شرکت گوهرفام در ۲۶ اردیبشهت ۱۴۰۳ در بازار بورس عرضه شد.
مدیرعامل شرکت ایران خودرو ادامه داد: همچنین؛ فرایند پذیرش شرکت سرمایه گذاری سلیم نیز نهایی و به زودی در بازار بورس قابل معامله خواهد بود. علاوه بر آن نیز شرکت ایمن خودرو شرق کلیه اقدامات اولیه جهت پذیرش را طی نموده است و بزودی این شرکت نیز در فرابورس پذیرش خواهد گردید.
تجدید ارزیابی دارایی ها
عظیمی ضمن تاکید بر تجدید ارزیابی دارایی ها گفت: در راستای اجرای عملیاتی جهت سودآور نمودن عملیات و کاهش زیان انباشته این شرکت موضوع افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها مطرح شد.
وی ادامه داد: از طریق اصلاح ماده ۱۴ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی در انطباق استانداردهای حسابداری همراه با درخواست بهره مندی از این قانون در جهت اصلاح ساختار مالی و سایر اصلاحات مورد لزوم را پیگیری می نماید.
در این راستا؛ پیرو مکاتبات انجام شده با مراجع ذیربط وزارت صمت و دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا درخواست اصلاح ماده یاد شده در ۲ ابان ۱۴۰۲ به استحضار آن هیئت نیز رسید.
مدیرعامل ایران خودرو به مکاتبه این شرکت با معاون فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات کشور وزارت امور اقتصادی و دارایی و ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار به منظور اصلاح مفاد ماده صدرالاشاره نمود.
عظیمی در خصوص فراهم نمودن اجرای فرایند تجدید ارزیابی داراییها برای گروه صنعتی ایران خودرو شرکت و شرکتهای زیر مجموعه، عنوان کرد: کاهش دوره زمانی تجدید ارزیابی دارایی ها از ۵ سال به ۳ سال در جهت انطباق با استانداردهای متداول حسابداری تقلیل پیدا کرد.
همچنین؛ تغییر در روش اصلاح ساختار مالی از طریق تهاتر مبلغ مازاد تجدید ارزیابی داراییها ابتدا با زبان و سپس انتقال مابقی مازاد مبلغ تجدید ارزیابی به حساب سرمایه اسمی انجام پذیرفت.
به گفته وی؛ معافیت مالیاتی هزینه های استهلاک مبتنی بر مبلغ تجدید ارزیابی به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی منظور شده است.
منبع خبر: کدال