در مجمع عمومی عادی سالیانه تجارت الکترونیک پارسیان؛
“رتاپ” به ازای هر سهم ۱۵۰ ریال سود داد
در این مجمع ۱۵۰ میلیارد تومان سود بین سهامداران تقسیم شد که معادل ۶۷ درصد سود خالص شرکت در سال ۱۴۰۲ بوده و به این ترتیب به هر سهم ۱۵۰ ریال سود تعلق گرفت.
به گزارش بورس امروز؛ مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تجارت الکترونیک پارسیان برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ در ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور ۸۳.۳۲ درصد از سهامداران برگزار گردید و در نهایت به ازای هر سهم ۱۵۰ ریال سود تقسیم کرد.
حامد نقشوان مدیر عامل شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ این شرکت به بیان چالش ها و فرصت های صنعت پرداخت.
وی از مهاجرت به عنوان مهمترین چالش های صنایع نام برد.
وی همچنین از تأثیرات محدودیت تخصیص ارز و افزایش نرخ ارز بر تامین و خرید کارتخوان های فروشگاهی و تجهیزات فنی مورد نیاز شرکت ها، عدم توازن بین افزایش هزینه ها و افزایش درآمدها در بین عموم شرکت های صنعت به عنوان دیگر چالش های صنعت پرداخت نام برد که از سالیان دراز وجود داشته است؛ بر این اساس ” رتاپ” در پی آن است که این چالش را با تغییر در نظام کارمزد تا حدودی حل نماید.
نقشوان از اتصال کارتخوان ها به پرونده مالیاتی و پایین آمدن تمایل پذیرندگان به استفاده از کارتخوان ها به عنوان چالش دیگر این صنعت یاد کرد که در دوره ای، ضربه ای را به شرکت های psp وارد ساخت.
به گفته وی؛ تعداد رگولاتورها در صنعت پرداخت و فین تک و محدودیت های ایجاد شده برای کسب و کارها از چالش های دیگر این صنعت است. اگر پوز را به عنوان یک ابزار پذیرش اصلی در نظر بگیریم، هر از گاهی رگولاتورهای متعددی با آیین نامه ها، این ابزار را تحت تأثیر قرار می دادند. همچنین برخی از محدودیت ها نیز مانع از فعالیت درست فین تک ها و رشد لازم آنها می شد.
وی عنوان کرد: ریسک تهدیدهای سایبر احتمالی در صنعت بانکی و پرداخت هم که همیشه وجود داشته است. به گونه ای که این تهدیدهای سایبری به صورت ناخودآگاه سبب افزایش محدودیت های بیشتری می شود.
وی فرسودگی دستگاه های کارتخوان فروشگاهی را نیز مورد اشاره قرار داد.
نقشوان در بیان فرصت های پیش روی این صنعت، اقبال عمومی روز افزون به پرداخت غیرنقدی به خصوص اینترنتی و رشد آن طی سال های اخیر را مورد تاکید قرار داد.
وی پتانسیل بالای نوآوری و ارائه خدمات جدید در صنعت مالی فین تک را مورد اشاره قرار داد که فضای بسیار وسیعی را در این حوزه با فرض تاثیر پذیری آن از رگولاتور فراهم کرده است.
وی با اشاره به تغییر نظام کارمزدی و ایجاد فضای جدید توسعه کسب و کار عنوان کرد: نظام کارمزد متناسب با تراکنش ها بود و با رشد بازار تورم نیز افزایش می یافت. اما ضریب کارمزدها با افزایش تورم همچنان ثابت باقی می ماند و تغییری نمی کرد. این سبب می گردید که شرکت های psp با یک ترند نزولی مواجه شوند.
به گفته وی؛ با اصلاح نظام کارمزد چشم انداز خوبی ایجاد شده است. به گونه ای که در سال های آتی شاهد همراستایی بانک ها و شرکت های پرداخت و رشد میزان کارمزد به نسبت رشد بازار خواهیم بود. این امر فضای بهتری را برای صنعت پرداخت فراهم خواهد ساخت.
وی روندهای جدید تکنولوژی به ویژه هوش مصنوعی را مورد اشاره قرار داد که فرصت های مناسی را جهت هوشمندسازی کسب و کارها فراهم ساخته است.
به گفته وی؛ امروزه حوزه پرداخت با فضای امن و ثابتی مواجه شده است و اضافه کردن هوش مصنوعی و ترندهایی از این قبیل می تواند به رشد این صنعت کمک کند.
جایگاه “رتاپ” در دوره های مختلف
مدیرعامل شرکت تجارت الکترونیک پارسیان از این شرکت به عنوان اولین شرکت خدمات پرداخت ثبت شده در کشور نام برد. همچنین “رتاپ” اولین شرکت ارائه دهنده کارت های اعتباری و پیش پرداخت و اولین شرکت پرداخت الکترونیک پذیرفته شده در سازمان بورس اوراق بهادار است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۲، رتبه نخست را به عنوان پایدارترین شبکه پرداخت، کسب کردیم. نقشوان ادامه داد: یکی ازمزیت های شرکت تجارت الکترونیک پارسیان نسبت به دیگر شرکت های صنعت psp، موضوع پایداری شبکه است. این پایداری سبب افزایش روز افزون اقبال عمومی و وفاداری مشتریانی می شود که با ما کار می کنند.
مدیر عامل “رتاپ” با اعلام برخورداری این شرکت از کمترین میزان خطای پذیرندگی در سال ۱۴۰۲، بیان کرد: در مبلغ ترکنش های پوز از رشد ۲۲.۶ درصدی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ برخوردار شدیم.
نقشوان افزود: در تعداد ترکنش ها نیز در سال ۱۴۰۲ به ۶.۴ میلیارد تراکنش رسیدیم. همچنین ۱۳۲ درصد بهره وری از پوز و ۱۰۹ درصد بهره وری مبلغی را به همراه داشتیم.
وی بهره وری ۱۰۰ را اینگونه توضییح داد: به عنوان مثال پوز به بهترین نحو ممکن در داخل شبکه به فعالیت مشغول است. بهره وری کمتر از ۱۰۰ یعنی به نسبت سرمایه گذاری انجام شده، این دستگاه و یا این شرکت کمتر کار کرده است. اما در شرکت ما در بحث مبلغی ۹ درصد بالاتر از ۱۰۰ و در بحث بهره وری پوز نیز ۳۲ درصد بیشتر از ۱۰۰ عمل کردیم.
نقشوان بااشاره به کاهش اندازه رسید دستگاه های کارتخوان گفت: این کاهش سبب صرفه جویی حدود ۴.۸۶۰ قطعه درخت و حدود ۱۲.۱۴۹ متر مکعب در آب شده است.
وی سود خالص سال مالی ۱۴۰۲ شرکت تجارت الکترونیک پارسیان را ۲۲۴ میلیارد تومان ذکر کرد.
سود تقسیمی سال مالی ۱۴۰۲
در این مجمع ۱۵۰ میلیارد تومان سود بین سهامداران تقسیم شد که معادل ۶۷ درصد سود خالص شرکت در سال ۱۴۰۲ بوده و به این ترتیب به هر سهم ۱۵۰ ریال سود تعلق گرفت.
مجمع عمومی فوق العاده “رتاپ”
مجمع عمومی فوق العاده این شرکت در ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ پس از اتمام مجمع عمومی عادی سالیانه آن برگزار گردید. در این مجمع اعضای هیئت مدیره این شرکت مانند سال گذشته مجدد انتخاب شدند.
اعضای هیئت مدیره این شرکت عبارتند از: بانک پارسیان، تجارت الکترونیک پارسیان کیش، شرکت گروه داده پردازی بانک پارسیان، بانک تجارت و تامین خدمات سیستم های کاربردی کاسپین.