توسعه ۴,۲۶۹ درصدی «رتاپ» از بدو ورود به بازار سرمایه
شرکت تجارت الکترونیک پارسیان از بدو ورود خود به بازار سرمایه تاکنون با توسعه ۴ هزار و ۲۶۹ درصدی همراه شد.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت تجارت الکترونیک پارسیان سهام خود را برای اولین بار در ۱۳۸۹ در فرابورس عرضه کرد.
تاپ در بدو تأسیس، فعالیت خود را با سرمایه یک میلیون ریالی آغاز کرد. این شرکت سرمایه خود را تا قبل از ورود به بازار سرمایه، ۲۰۵ میلیارد و ۹۹۹ میلیون ریال طی ۴ مرحله افزایش داد و نهایتاً آن را در سال ۱۳۸۷ به رقم ۲۰۶ میلیارد ریال رساند. تا قبل از ورود به بازار سرمایه تمامی افزایش سرمایههای شرکت تجارت الکترونیک پارسیان از محل مطالبات و آورده نقدی، انجام گرفت.
شرکت تجارت الکترونیک پارسیان پس از ورود به بازار سرمایه تا قبل از سال ۱۴۰۳ سرمایه خود را ۸ هزار و ۷۹۴ میلیارد ریال افزایش داد. بر این اساس، این شرکت سرمایه خود را در حال حاضر نسبت به بدو ورود به بازار سرمایه با رشدی ۴۲۶۹ درصدی همراه کرد.
همانطور که در نمودار بالا میبینیم از مجموع افزایش سرمایههای شرکت تجارت الکترونیک پارسیان پس از ورود آن به بازار سرمایه و تا قبل از سال ۱۴۰۳، ۵۳ درصد از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی و ۴۷ درصد از محل سود انباشته انجام شده است.
اولویت افزایش سرمایه این شرکت پس از ورود به بازار سرمایه در سال ۱۳۹۰ از محل مطالبات و آورده نقدی انجام شد. شرکت تجارت الکترونیک پارسیان پس از ورود به بازار فرابورس سرمایه خود را ۱۴۶ درصد افزایش داد و بر این اساس سرمایه این شرکت از ۲۰۶ میلیارد ریال به ۵۰۶ هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرد.
دو سال بعد از انجام اولین افزایش سرمایه «رتاپ» پس از ورود آن به بازار سرمایه دومین افزایش سرمایه این شرکت انجام شد و سرمایه شرکت از محل مطالبات و آورده نقدی ۸۰ درصد افزایش داد و به ۹۱۰ میلیارد و ۸۵۲ میلیون ریال رسید.
سال ۱۳۹۴ این شرکت سرمایه خود را ۱۰۰ درصد از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی افزایش داد. بر این اساس سرمایه شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در سال ۱۳۹۴ به یک هزار و ۸۲۱ میلیارد و ۷۰۴ میلیون ریال رسید.
دو سال بعد در سال ۱۳۹۶، این شرکت چهارمین افزایش سرمایه خود را پس از ورود به بازار سرمایه به ثبت رساند. نهایتاً سرمایه این شرکت در سال ۱۳۹۶ از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی ۵۰ درصد دیگر افزایش یافت و به ۲ هزار و ۷۳۲ میلیارد و ۵۵۶ میلیون ریال رسید.
یک سال پس از افزایش سرمایه ۵۰ درصدی، «رتاپ» مجدداً افزایش سرمایه ۳۴ درصدی از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی انجام داد. در سال ۱۴۰۰ نیز، این شرکت به عنوان ششمین افزایش سرمایه خود، ۵۱ درصد از محل مطالبات و آورده نقدی و ۴۹ درصد از محل سود انباشته انجام داد.
شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در افزایش سرمایه ۱۴۰۲ خود که از محل سود انباشته انجام داد، برنامه افزایش سرمایه خود را به میزان ۵۰ درصد صورت گرفت.
و اما آخرین افزایش سرمایهای که از این شرکت به ثبت رسید در اسفند سال ۱۴۰۲ رخ داد و سرمایه شرکت را ۱۰ درصد از محل سود انباشته افزایش داد. در نتیجه سرمایهای که در حال حاضر از تجارت الکترونیک پارسیان به ثبت رسیده است معادل ۱۰ هزار میلیارد ریال است. همانطور که در نمودار زیر مشاهده میشود، شرکت در طی سالهای گذشته، موفق به انباشت بخشی از سود عملیاتی خود شده که طی سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و در ادامه ۱۴۰۲ منبعی برای افزایش سرمایه جهت اجرای طرحهای توسعه شرکت اعلام شد.
شرکت با استفاده از سود انباشته پایان سال ۱۳۹۹ اقدام به افزایش سرمایه در سال ۱۴۰۰ نمود که به دلیل عملکرد مدیریت در یک سال مذکور، روند افزایشی این سود تداوم یافت و هیئتمدیره بخشی برنامه افزایش سرمایه سال ۱۴۰۱ را مجدداً از محل سود انباشته انجام داد. با وجود استفاده بیش از نیمی از سود انباشته در افزایش سرمایه سال ۱۴۰۱، میزان سود انباشته در پایان سال ۱۴۰۱ همچنان بیش از ۲ هزار میلیارد ریال بوده است؛ لذا شرکت در افزایش سرمایه اخیر خود مجدداً از محل سود انباشته برنامه افزایش سرمایه ۱ هزار میلیارد ریالی را انجام داد.
تجارت الکترونیک پارسیان پس از ورود به بازار سرمایه در سال ۱۳۹۹ با افزایش ۶۴ درصدی، میزان سود انباشته خود را به ۳ هزار و ۹۳۷ میلیارد و ۳۷۳ میلیون ریال رساند. این سود در سال ۱۴۰۰ پیش از افزایش سرمایه با رشد ۲۱ درصدی به رقم ۴ هزار و ۷۵۱ میلیارد و ۶۴۴ میلیون ریال رسید. در سال ۱۴۰۱ ارزش سود انباشته ۲ هزار و ۴۸۴ میلیارد و ۸۳۴ میلیون ریال بود که شرکت مجدداً برنامه افزایش سرمایه از محل سود انباشته را ارائه کرد.