عرضه lab در بورس کالا برای شفافیت در عرصه بازرگانی
به گزارش روند بورس امروز، امیر رحیمی مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران(شیران) گفت: پیرامون بحث تأثیر افزایش قیمت بر قیمت تمام شده محصولات شوینده باید اشاره شود که میزان مصرف LAB در محصولات مختلف شوینده شامل پودرهای شوینده است که عمده مصرف در کشور را دارد، در مایعات شوینده نیز میزان مصرف lab […]
به گزارش روند بورس امروز، امیر رحیمی مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران(شیران) گفت: پیرامون بحث تأثیر افزایش قیمت بر قیمت تمام شده محصولات شوینده باید اشاره شود که میزان مصرف LAB در محصولات مختلف شوینده شامل پودرهای شوینده است که عمده مصرف در کشور را دارد، در مایعات شوینده نیز میزان مصرف lab در محدوده ۵ تا ۱۵ درصد وزنی است. این بدین معنی است که حداکثر تأثیری که افزایش قیمت LAB بر قیمت محصولات شوینده دارد، در محدوده ۳۰۰ تومان تا ۹۰۰ تومان برای هر کیلو از محصولات شوینده است. حال سوال بنده این است که آیا مسئول افزایش قیمت بی رویه محصولات شوینده در کشور LAB ما هستیم ؟!! قطعاً اینطور نیست. البته بنده در مقام قضاوت در خصوص این قیمتگذاری نیستم اما میتوان تائید کرد که بخش عمده این تغییر قیمت مربوط به دیگر مواد مصرفی در تولید شویندهها و افزایش شدید هزینههای بستهبندی این محصولات است. لذا منصفانه نبوده و نیست که این شرکت را که با نگاه ملی با لحاظ کمترین حاشیه سود برای بقاء و ادامه تولید در خدمت کشور است، را بهدروغ آماج حمله قرار دهیم.
عرضه شیران در بورس برای شفافیت قیمت ها
رحیمی خاطرنشان کرد: بنا بر تصمیم دیگر هیئتمدیره شرکت مبنی بر لزوم شفافیت در عرصه بازرگانی که البته مورد تأکید مراجع نظارتی منجمله سازمان بازرسی هم بود، مقرر گردید این محصول در بورس کالا عرضه گردد. اقدامات قانونی و رایزنیها انجام شد و علیرغم مقاومتهایی که بود، برای شفافیت موضوع عرضه در بورس را اجرایی کردیم. قیمتگذاری بعد از این بحث به عهده ما نبود.
افزایش قیمت مواد شوینده ناشی از افزایش قیمت lab نیست
مدیرعامل صنایع شیمیایی ایران اظهار داشت: علیرغم ظاهر موضوع که نشان میدهد گله دوستان در انجمن صنایع شوینده افزایش قیمت LAB و تأثیرش بر قیمت شویندهها است، موضوع این است که این دوستان در سال گذشته LAB یارانهای را بیش از حد مورد نیاز از ما خرید میکردند و مازاد آن را تبدیل به مادهای به نام لبسا میکردند و این ماده را صادر میکردند. به طور طبیعی سودی که سال گذشته در این حوزه نصیب این سرکت ها میشد، در سال ۹۸ و با توجه به واقعی شدن قیمت LAB فراهم نبود. در نتیجه و البته با آدرسدهی غلط معترض شدهاند. لذا اینجانب به عنوان مدیرعامل شیران افزایش قیمت مواد شوینده در کشور را که ناشی از افزایش قیمت lab میدانند، را بشدت تکذیب میکنم.
به دلیل شانتاژ تبدیل به عمله بخش خصوصی شدهایم
مدیرعامل شیران تأکید کرد: بحث انحصاری بودن شرکت ما و سوءاستفاده از این وضعیت توسط ما ابداً مطرح نیست. ما دو شرکت در کشور هستیم که تولید این ماده را انجام میدهیم. در حال حاضر بیستون در مدار قرار دارد. به نسبت تقریبی ۴۰ به ۶۰ هم عرضه میکنیم. در خصوص عرضه هم تا این لحظه هیچ مشکلی نداشتهایم. درصورتیکه بدانیم کشور تمام تولید ما را نیاز دارد، همه محصول خود را عرضه میکنیم و در این رابطه هیچ مشکلی وجود ندارد. از این بابت متأسف هستم که به دلیل عدم آگاهی و شانتاژ شرکتی مثل ما که کماکان دولتی است و ارگانهای دولتی دیگر که اجازه دهید نام نبرم عملاً تبدیل به عمله یک بخش خصوصی شدهایم تا سود حداکثری را نصیب آنها نماییم.
مذاکره برای اخذ لاینسس کامل بخش مهندسی
رحیمی در ادامه با اشاره به تأثیر شرایط اقتصادی و بحث تحریمها، بر طرحهای توسعهای خاطرنشان کرد: واقعیت این است که طرح توسعه دوم شیران حتی قبل از تشدید تحریمها پیشرفت کلیاش به شدت پایین بوده است. میانگین پیشرفت بخش مهندسی بیش از ۲۰ درصد نیست. در حالی که نزدیک به ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است. مسئله ما این است که بخشی از لاینسس این طرح که پایه آمریکایی دارد، در اختیار ما قرار نگرفته است. بنا بر تکلیف مجمع پیگیر این موضوع بودهایم با شرکت لایسنسور مذاکره داشتهایم. حاضر نیستند بخش باقی مانده لاینسس را که متأسفانه بخش اصلی و اطلاعات قلب این واحد است را در اختیار ما قرار دهند. تکلیف مجمع و سهامدار عمده هم این است که تا زمانی که این دانش فنی را تکمیل نکردهایم، حق انجام طرح را نداریم.
کسب ارزش افزوده بیشتر با محصول نرمال پارافین مازاد
مدیرعامل شیران بیان کرد: ما بنا بر تکلیف مجمع پیگیر هستیم اما کماکان مشکل نقص بخش فنی را داریم که مجبور به توقف طرح شدهایم. البته از نظر بنده از پایه اجرای این طرح غلط بوده است و اگر بهجای طرح توسعه برای تولید LAB را که دو رقیب منطقهای جدی بدون نگرانی از تحریمها دارد، به سراغ بحث تکمیل زنجیره ارزش محصولات این واحد میرفتیم سود بیشتری نصیب کشور میشد. اما متأسفانه طرحی که شروع شده است و ۶۰۰ میلیارد تومان هم هزینه شده است، در صورت رفع نواقص لایسنس ناچار به ادامهاش هستم.
رحیمی در پایان گفت: اگر از ابتدا بنده و تیم مدیریتی جدید تصمیم میگرفتم، هیچ زمانی چنین تصمیمی را نمیگرفتیم. باید به سمت تکمیل زنجیره ارزش میرفتیم. از محصول نرمال پارافین مازاد موجود میتوانستیم ارزشافزوده بیشتری تولید کنیم. نه اینکه محصول LAB ی را تولید کنیم که همینالان هم ظرفیت مازادش را به سختی صادر میکنیم.