تاثیر شرکتهای سیمانی بر بازار سرمایه
به گزارش روند بورس امروز،محمدعلی احمدزاده اصل قائممقام شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنایع سیمان(سیدکو) در خصوص تاثیر قیمت سیمان بر بخش عمران کشور عنوان کرد : در حال حاضر افزایش قیمت سیمان با توجه به کاهش بودجه عمرانی کشور و پایین آمدن میزان ساخت و ساز در کشور، منجر به کاهش فروش طی ماههای آینده […]
به گزارش روند بورس امروز،محمدعلی احمدزاده اصل قائممقام شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنایع سیمان(سیدکو) در خصوص تاثیر قیمت سیمان بر بخش عمران کشور عنوان کرد : در حال حاضر افزایش قیمت سیمان با توجه به کاهش بودجه عمرانی کشور و پایین آمدن میزان ساخت و ساز در کشور، منجر به کاهش فروش طی ماههای آینده نخواهد شد. سطح پایین ما همین شرایط امروز خواهد بود. شرایط نمیتواند بدتر بشود. همچنین در شرایطی که نسبت سیمان به فولاد را هفت به یک بگیریم، هنوز استفاده از سیمان به جای فولاد در بخشهای عمرانی، ساخت و ساز توجیح دارد. میتواند جذابیت خوبی نیز برای صنعت سیمان به واسطه رشد تقاضا داشته باشد. به شرط این که بودجهای هم توسط سازمانهای بزرگ و وزارتخانه های مرتبط که تکالیف در این رابطه دارند، اختصاص بدهند.
بستر افزایش تولید سیمان وجود دارد
احمدزاده اصل اظهار داشت: در حال حاضر جا دارد که شرکتها بیش از تولید فعلی تولید سیمان داشته باشد. حدود ۹۰ میلیون تن ظرفیت قابل بهره برداری به روز داریم که متأسفانه از این ۹۰ میلیون تن حدود ۶۰ تا ۶۵ میلیون تن قابلتولید است. مابقی این ظرفیت خالی است که درگذشتهای هزینهای برای شرکتها داشت و مالیات بر آنها تعلق میگرفت. در حال حاضر این هزینه و مالیات برداشته شده است. به لحاظ ریالی فروش اینها شرکتها بیشتر شده است. درآمد هم بیشتر شده است. لذا به خاطر استفاده از موجودی مواد و قطعات و تجهیزات هنوز اثر افزایشی را در صنعت به طور کامل شاهد نبودیم.
رشد ریالی درآمدها متناسب با افزایش قیمت سیمان
قائممقام شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنایع سیمان تاکید کرد: اگر بخواهیم در شرکتی تجهیزات بزرگ و قطعاتی را جا به جا کنیم، آن زمان هزینه بیشتری بر ما تحمیل خواهد شد. هنوز ما هزینه های سرمایهگذاری را در واقع لحاظ نکردهایم. بلکه هزینههای جاری را مدنظر قرار دادهایم. اکنون بخش لوازم مصرفی، نیروی انسانی و حمل و نقل بیشتر گران شده است. این سه مورد بیشتر خودشان را نشان دادهاند و در موارد دیگر نیز افزایش شکل گرفته است. هزینه سرمایه هنوز اثر خود را نشان نداده است. این امر موجب شده است که متناسب با افزایش قیمت سیمان ما شاهد رشد ریالی درآمد نیز باشیم. از یکسو برای صادراتیها ارزآوری داشته است، این ارزآوری به لحاظ ریالی با صرفه است. اقدامات دلاری نیز تا ۵۰ درصد پایینتر آمده است. افزایش ۳٫۵ برابری نرخ تبدیل وقتی انجام شد، به لحاظ ریالی سود ما را بیشتر نشان میدهد.
آینده شرکتهای سیمانی در بازار سرمایه
احمدزاده اصل در نهایت بیان کرد: در خصوص جذابیتی که سهام شرکتهای سیمانی در بازار سرمایه پیدا کرده است، بخشی از آن به خاطر سودآوری است. شرکتهایی که صادرات محور هستند، سودآوری بالایی دارند. شرکتهایی که هزینههایی به واسطه دریافت تسهیلات ارزی چه از صندوق توسعه ملی و چه از بخشهای دیگر گرفته بودند، پوشش بهتری خواهند داشت. نکته بعدی ارزش جایگزینی است که ارزش جایگزینی شرکتها بسیار بالا رفته است. این امر جذابیت خوبی ایجاد کرده است. فعالان بازار نیز از این فرصت استفاده کردهاند و در واقع هجمهای بر سهام قیمتها به صورت عمومی راه انداختهاند. بعضی از این اقدامات منطقی است و بعضی از آنها بر اساس منطق نیست. تنها به ارزش ذاتی نباید اکتفا کرد. بلکه به توان سودآوری شرکتها و آینده شرکتها نیز باید توجه شود. ریسک فعالیت و ریسک حضور در سرمایهگذاری شرکتها بسیار پایین خواهد بود.