کدام بانک بیشترین تاثیر را از نرخ تسعیر ارز می پذیرد؟
با توجه به بخشنامه ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ بانک مرکزی با موضوع اعلام نرخ تسعیر اقلام پولی داراییها و بدهیهای ارزی در بخشنامه مذکور بانک های حاضر در بازار سرمایه به شفاف سازی در خصوص تاثیر تغییر نرخ ارز پرداختند که در گزارش حاضر به اعلام این سود پردخته شده است.
به گزارش بورس امروز؛ با توجه به آخرین بخشنامه بانک مرکزی در ۱۸ فروردین ماه امسال در خصوص ابلاغ نرخ و نحوه تسعیر اقلام پولی داراییها و بدهیهای ارزی در شبکه بانکی بانک های صادرات، سرمایه، خاورمیان، شهر، سامان، اقتصاد نوین، کارآفرین، پاسارگاد، به بیان تاثیر تغییرات نرخ ارز در صورت های مالی خود پرداختتند.
در اعلام نرخ تسعیر اقلام پولی داراییها و بدهیهای ارزی برای گزارشگری مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه سال ۱۴۰۲، نرخ خرید حواله ETS مرکز مبادله ارز و طلای ایران در ۲۸ اسفند۱۴۰۲ و با رعایت استانداردهای حسابداری و سایر شرایط اعلامی در بخشنامه مذکور تعیین گردیده است.
در این راستا سید مجتبی صالحی معاون مالی بانک صادرات اظهار داشت: با در نظر گرفتن نرخ تسعیر ارز اعمال شده در آخرین صورتهای مالی انتشار یافته (مبلغ ۲۶۵.۰۰۰ ریال برای هر یورو و مبلغ ۲۵۰.۰۰۰ ریال برای هر دلار و سایر اسعار به نرخ برابری آنها به یورو و با توجه به وضعیت باز ارزی مثبت این بانک به مبلغ حدود ۴۵۵ میلیون یورو منظور نمودند.
وی ادامه داد: همچنین، سپرده های ارزی مرتبط با اعتبارات اسنادی ریفاینانس شعب خارج از کشور در عملیات ارز خارجی اعمال نرخ جدید تسعیر ارز ابلاغی بانک مرکزی منجر به شناسایی سود تسعیر ارز به مبلغ تقریبی ۷۰ هزار میلیارد شده که پس از کسر مالیات بطور خالص حدود ۵۶ هزار میلیارد ریال در گزارشهای مالی قابل شناسایی است.
محمد باقر محمدزاده مقدم نائب رییس هیات مدیره و معاون مالی بانک اقتصادنوین نیز اعلام کرد: اعمال نرخ های جدید تسعیر برای این بانک منجر به شناسایی مبلغ تقریبی ۲۹ هزار میلیارد ریال سود تسعیر ارز شده که پس از کسر مالیات ابرازی به طور خالص در حدود ۲۳ هزار میلیارد ریال درآمد خالص تسعیر ارز در گزارشات مالی قابل شناسایی است.
بنا به گفته ذبیح اله خزایی مدیرعامل بانک پاسارگاد؛ با توجه به وضعیت مثبت باز ارزی بانک و همچنین با اعمال نرخ های قید شده در بخشنامه بانک مرکزی منجر به شناسایی مبلغ تقریبی ۱۸۶,۰۰۰ میلیارد ریال سود ناشی از تسعیر ارز خواهد شد.
سید محمد مهدی احمدی مدیر عامل و عضو هیأت مدیره بانک شهر نیز تصریح کرد: با عنایت به نرخ تسعیر ارز اعمال شده در آخرین صورتهای مالی انتشار یافته و با توجه به به میزان خالص داراییهای ارزی این بانک به مبلغ حدود ۱۴۱ میلیون یورو اعمال نرخ تسعیر ارز ابلاغی بانک مرکزی منجر به شناسایی مبلغ تقریبی ۲۴ هزار میلیارد ریال سود تسعیر ارز خواهد شد.
علیرضا معرفت مدیرعامل بانک سامان نیز با لحاظ وضعیت باز ارزی مثبت این بانک که حدود ۱۰۶ میلیون دلار است، شناسایی سوود تسعیر ارز در این بانک را مبلغ تقریبی ۱۶،۰۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد.
وی تصریح کرد: همچنین، پس از کسر مالیات ابرازی بطور خالص در حدود ۱۲۰۰۰۰ میلیارد ریال درآمد خالص ناشی از تسعیر ارز در گزارشات مالی قابل شناسایی خواهد بود.
جواد جوادی عضو هیات مدیره و مدیرعامل بانک خاورمیانه نیز وضعیت باز ارزی مثبت بانک خاورمیانه را حدوداً معادل ۹۵ میلیون یورو در پایان اسفند سال ۱۴۰۲ کرد که اعمال نرخ های جدید تسعیر ارز ابلاغی بانک مرکزی، منجر به شناسایی مبلغ تقریبی ۱۵,۷۲۳ میلیارد ریال سود تسعیر ارز شده است.
وی ادامه داد: پس از کسر آثار تغییر نرخ ارز بر مالیات ابرازی و ذخیره مطالبات مشکوک الوصول تسهیلات و مطالبات ارزی، به طور خالص حدود ۱۱,۷۲۵ میلیارد ریال سود تسعیر ارز در گزارشات مالی این بانک قابل شناسایی می باشد.
سید محمد مهدی احمدی عضو هیات مدیره و مدیرعامل بانک شهر نیز ابراز داشت: با توجه به میزان خالص دارایی های ارزی این بانک به مبلغ حدد ۱۴۱ میلیون یورو، اعمال نرخ تسعیر ارز ابلاغی بانک مرکزی منجر به شناسایی مبلغ تقریبی ۲۴ هزار میلیارد ریال سود تسعیرارز خواهد شد.
فرج اله قدمی عضو هیات مدیره و مدیرعامل بانک سرمایه وضعیت ارزی این بانک را مورد اشاره قرار داد که بنا بر آن، افزایش نرخ جدید تسعیر ارز در دوره مالی مذکور در عملکرد این بانک بسیار کم اهمیت است.
با این حال قدمی تصریح کرد: در صورت وقوع هر گونه رویداد با اهمیت مراتب مطابق با مفاد ۱۳ دستورالعمل اجرای افشای اطلاعات شرکت های ثبت شده نزد آن سازمان افشا خواهد شد.
رضا راضی زاده معاون مالی امور مجامع بانک کارآفرین نیز میزان خالص داراییهای ارزی این بانک را حدود ۲۵ میلیون یورو اعلام کرد که اعمال نرخ تسعیر ارز ابلاغی بانک مرکزی منجر به شناسایی مبلغ تقریبی ۴.۱۹۵ میلیارد ریال سود تسعیر ارز در بانک کارآفرین شده است.
وی تصریح کرد: پس از کسر مالیات ابرازی بطور خالص حدود ۳.۳۵۶ میلیارد ریال درآمد خالص تسعیر ارز در این بانک قابل شناسایی می باشد.
این گزارش می افزاید: البته تمامی این بانک ها تعیین آثار دقیق و کامل این نرخ بر سود و زیان بانک های مذکور را منوط به تکمیل فرآیند تهیه صورت های مالی سال ۱۴۰۲ دانسته اند.
منبع خبر: کدال