برای پیشی گرفتن از تورم در کدام بازار سرمایه گذاری کنیم؟
با توجه به پیش بینی تورم در سال ۱۴۰۳، بازارهای مالی کشور برای پیشی گرفتن از تورم مورد بررسی قرار گرفتند.
امیر حسین راقمی تحلیلگر شرکت سبدگردان فارابی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز با اشاره به تورم سال ۱۴۰۳، امسال را سال سختی از نظر تورم و بحث اقتصادی دانست که ناشی از برنامه های سخت گیرانه دولت در دریافت مالیات و درآمدهای کمتر از تورم آحاد جامعه است.
وی با اشاره به تورم ۴۰.۷ درصدی اسفندماه ۱۴۰۲، تورم نقطه به نقطه ۳۲.۳ درصدی و ماهانه ۲ درصدی اظهارداشت: با توجه به اعمال سیاست های انقباضی دولت بر نرخ بهره و تورم سال ۱۴۰۲، میانگین تورم برای سال ۱۴۰۳ هم ۳۵ تا ۴۰ درصدی خواهد بود.
راقمی از سرمایه گذاری در املاک به عنوان یک دارایی امن به عنوان اقدامی نام برد که با توجه به رشد املاک در کنار رشد دلار می تواند منجر به پیشی گرفتن از تورم سال ۱۴۰۳ شود.
وی از سرمایه گذاری در طلا به عنوان پیشنهاد بعدی خود نام برد و تصریح کرد: با توجه به برخورداری سکه از حباب قیمتی، پیشنهاد سرمایه گذاری در سکه را ندارم.
این کارشناس بازار سرمایه جذابیت طلای آب شده و صندوق های طلا در بازار سرمایه را مورد تاکید قرار داد که طی دو- سه ماهه اخیر نسبت به بازار سرمایه و سایر بازارهای موازی از رشد بالایی برخوردار شده اند.
وی پیشنهاد داد که سرمایه گذاران می توانند بر اساس نوع پرتفوی این صندوق ها، دارایی خود را در صندوق های طلا سرمایه گذاری کنند.
راقمی از سهامداران و سرمایه گذاران خواست که برای انتخاب صندوق مناسب از میان دو نوع صندوق سکه و شمش، به NAV (ارزش ذاتی) و قیمت تابلو این صندوق ها توجه کنند.
وی در ادامه توضیحات خود، دلار را نیز مورد اشاره قرار داد که با توجه به رشد قیمت دلار، سرمایه گذاری در آن به عنوان یکی از راه های پیشی گرفتن از تورم در مقابل سرمایه گذاران قرار دارد. اما وی خرید دلار را به سرمایه گذاران توصیه نکرد و سرمایه گذاری در بازار سرمایه را پیشنهاد بهتری عنوان کرد که به شدت مستعد رشد است.
تحلیلگر شرکت سبدگردان فارابی تصریح کرد: با توجه به اختلاف حدود ۵۰ درصدی دلار نیمایی و دلار آزاد، بازار سرمایه کشور ۴۰ تا ۵۰ درصد از بازار ارز عقب است و این امر امکان رشد مناسبی را برای بازار سرمایه رقم خواهد زد.
وی افزود: با سیاست های انقباضی دولت، شاید سرمایه گذاری در بازار سرمایه برای افراد ناملموس باشد اما با توجه به فاصله دلار نیما و بازار آزاد از یک سو و وابستگی بازار سرمایه کشور به دلار از سوی دیگر می توان گفت که بازار سرمایه یکی از بدون ادیت ترین حالت های ممکن خود را تجربه خواهد کرد.
سرمایه گذاری در رمز ارزها پیشنهاد دیگر این تحلیلگر بازار سرمایه بود که با توجه قرار گرفتن رمز ارزها می توان یک پرتفوی کوچک ۱۰ تا ۱۵ درصدی از سرمایه خود را در رمز ارز ها قرار داد.
راقمی با اشاره به برنامه تجدید ارزیابی صنعت خودرو، عنوان کرد که این نوع افزایش سرمایه در صنعت خودروسازی کشور می تواند با ایجاد شفافیت بیشتری در صورت مالی های شرکت های خودروسازی منجر به کاهش شکاف بین ارزش دفتری و ذاتی قیمت سهام این شرکت ها در بازار سرمایه شود.
وی از افزایش کیفت سود و شفافیت این شرکت ها و به تبع آن رشد قیمت سهام این شرکت ها به عنوان مزایای تجدید ارزیابی دارایی های شرکت های خودروسازی نام برد اما با این حال عنوان کرد: اگرچه در این میان هزینه های این شرکت ها نیز به روز می شود.
این کارشناس بازار سرمایه در این میان تجدید ارزیابی دارایی های خودروسازان را فاقد اثرگذاری مثبتی بر رونق بازار سرمایه دانست و یادآور شد: یکی از مزایای تجدید ارزیابی دارایی های شرکت ها، موضوع معافیت مالیات آنهاست که شرکت های زیان ده خودرو سازی از مالیات معاف هستند.
وی در این میان شرکت های پتروشیمی را مورد اشاره قرار داد که از موضوع تجدید ارزیابی دارایی ها نسبت به دیگر صنایع منتفع خواهند شد.
به گفته تحلیلگر شرکت سبدگردان فارابی؛ شرکت های پتروشیمی به واسطه تجدید ارزیابی دارایی ها مالیات کمتری پرداخت خواهند کرد.
وی از تغییر قیمت گذاری دستوری در صنعت خودروسازی به عنوان مهمترین موضوعی نام برد که می تواند موتور محرکه رشد بازار سرمایه باشد.