ظرفیت اسمی نیروگاههای پراکنده به ۲۳۴۲ مگاوات رسید
یک مقام مسوول گفت:۳۱۳ نیروگاه مولد مقیاس کوچک با ظرفیت اسمی ۲۳۴۲ مگاوات در کشور به بهرهبرداری رسید که با توجه به نزدیکی به محل مصرف،علاوه برتامین برق کاهش تلفات و بهبود کیفیت توان را دارند.
به گزارش بورس امروز؛ به نقل از وزارت نیرو، زهرا اسماعیل زاده” درباره نیروگاههای مولد مقیاس کوچک حرارتی گفت: پیرو ابلاغ دستورالعمل توسعه مولد مقیاس کوچک در سال ۱۳۸۷ توسعه مولدین مقیاس کوچک در دستور وزارت نیرو و شرکت توانیر قرار گرفت.
سرپرست مجری طرح تولید پراکنده و انرژیهای نو ادامه داد: از ابتدای توسعه نیروگاههای مولد مقیاس کوچک، تعداد ۳۱۳ نیروگاه با ظرفیت نامی ۲۳۴۲ مگاوات در سطح کشور به بهرهبرداری رسید. این نیروگاهها با توجه به نزدیک بودن به محل مصرف، علاوه برتامین برق، مزایایی از جمله کاهش تلفات و بهبود کیفیت توان را دارند.
وی افزود: در سال گذشته تولید نیروگاههای مولد مقیاس کوچک حرارتی در پیک تابستان به ۱۲۵۰ مگاوات رسید. توان تأمین شده در لحظه پیک سال ۱۴۰۲ نیز برابر ۱۱۲۵ مگاوات بوده است.
سرپرست مجری طرح تولید پراکنده و انرژیهای نو تشریح کرد: اغلب نیروگاههای مولد مقیاس کوچک با مشوق دولت برای سرمایهگذاری بخش خصوصی از طریق سازوکار عقد قرارداد خرید تضمینی بلندمدت با شرکتهای برق منطقهای، تولید برق را به عهده داشتهاند. علاوه براین، تسهیلاتی همچون در اختیار قراردادن زمین در شهرکهای صنعتی و ساختگاههای قابل استفاده در صنعت برق (زمین پستها)، تعرفه سوخت نیروگاهی و تضمین آن و معرفی به نهادهای تأمین مالی برای اخذ تسهیلات نیز از جمله راهکارهای افزایش مشوقهای توسعه سرمایهگذاری در این حوزه بوده است.
اسماعیل زاده در بخش دیگر سخنان خود عنوان کرد: در جهت توسعه هدفمند این مولدها در برنامه ششم توسعه، نقاط حائز اولویت احداث نیروگاه در کشور احصاء شده و جلب مشارکت سرمایهگذاران در این نقاط توسط شرکتهای برق منطقهای و توزیع نیروی برق در دست اقدام است.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیز با ابلاغ “مصوبه مقررات (نرخ و ضوابط) عرضه برق نیروگاههای مقیاس کوچک” توسط وزیر محترم نیرو، توسعه مولدهای مقیاس کوچک حرارتی دارای توجیه فنی و اقتصادی با امکان ترانزیت برق تولیدی از طریق قراردادهای دوجانبه این نیروگاهها با صنایع از سوی دولت دنبال میشود.
این مقام مسئول در پایان افزود: در این سازوکار سرمایهگذار احداث نیروگاه مجاز است نسبت به انعقاد قرارداد دوجانبه با مصرفکنندگان اقدام کند و مصرفکننده طرف قرارداد دوجانبه در صورت تولید نیروگاه، به همان میزان مشمول برنامههای مدیریت مصرف در دوره اوج بار نمیشود.
منبع خبر: خبرگزاری مهر