قائممقام سیدکو:افزایش قیمت سیمان یک الزام بود
به گزارش بورس امروز، در هفتههای اخیر در بازار معاملات افزایش قیمت سیمان ثبت شده است که با توجه به شرایط اقتصادی در خصوص تأثیرات مثبت و منفی این افزایش قیمت در کوتاه مدت و بلندمدت، وضعیت تولید سیمان و وضعیت شرکتهای سیمان در بورس با محمدعلی احمدزاده اصل قائممقام شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنایع […]
به گزارش بورس امروز، در هفتههای اخیر در بازار معاملات افزایش قیمت سیمان ثبت شده است که با توجه به شرایط اقتصادی در خصوص تأثیرات مثبت و منفی این افزایش قیمت در کوتاه مدت و بلندمدت، وضعیت تولید سیمان و وضعیت شرکتهای سیمان در بورس با محمدعلی احمدزاده اصل قائممقام شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنایع سیمان(سیدکو) گفتگو داشتیم که در ادامه مشروح صحبتهای محمدعلی احمدزاده اصل ذکر شده است.
احمد زاده اصل اظهارداشت: افزایش قیمت سیمان به تبع شرایط اقتصادی و افزایش سطح عمومی قیمتها یک الزام بود که بخشی از آن تحقق پیدا کرده است. قیمت سیمان برای این که با ارزش واقعی معامله شود، هنوز جای زیادی برای افزایش دارد. اکثراً مجموعهها از یارانه استفاده میکنند، در نتیجه قیمت تمام شده به واسطه یارانهها پایین نشان داده میشود. به دلیل مازاد تولیدی که داریم، عموم کارخانه جات ما با ۶۰ تا ۶۵ درصد ظرفیت خود کار میکنند، عرضه آنها بیش از تقاضا شده است . صادرات در این سالها رونق چشمگیری نداشته است. تقریباً قیمتهای سیمان قیمتهای واقعی نبوده است. خصوصاً قیمتها در بخش صادرات واقعی نبوده است. با در نظر گرفتن افزایش نرخ ارز در کشور، قیمت سیمان به لحاظ ارزش دلاری تقریباً کاهش پیدا کرده است. قیمتهای صادراتی ما بسیار جذاب است و هنوز جای رشد بسیار فراوانی دارد.
مقایسه افزایش نرخ سیمان با افزایش نهادهای تولیدی
قیمتهای داخلی با توجه به کشش تقاضا باید ارزیابی شود. نرخهای سیمان به اندازه افزایش نهادهای تولیدی رشد نداشته است. به طور مثال قیمت سنگ آهن، قیمت آهک، افزایش هزینه نیروی انسانی و خصوصاً تجهیزات بیش از ۴ برابر شده است. تجهیزات مورد نیاز کارخانه جات نیز در حوزه تأمین و تدارک بیش از ۴ برابر به طور متوسط رشد داشته است. قیمت کیسه نزدیک ۳٫۵ برابر شده است. قیمت حمل و نقل بیش از سه برابر شده است. این موارد نشان میدهد که اگر به تناسب رشد داشته باشیم، هنوز افزایش هزینههای ما را این افزایش قیمت سیمان نتوانسته پوشش دهد. این مورد یک مطالبه عمومی در صنعت تلقی میشود.
لازم به ذکر است که با توجه به رکود در صادرات سیمان، واقعی نبودن قیمتهای صادراتی و جذابیت قیمتهای صادراتی نیازمند اخذ بازارهای منطقهای هستیم. در این راستا از جمله این بازارهای منطقهای در افغانستان و پاکستان است که با توجه به افزایش قیمت سوخت در کشور پاکستان و بالا رفتن ۲۰۰ درصدی میانگین قیمت گاز در این کشور، صنعت سیمان پاکستان به شدت با افزایش قیمت مواجه خواهد شد(در صورتی که دولت این کشور از صنایع وابسته به قیمت سوخت و انرژی حمایت نکند)، لذا پیشبینی میشود، در صورتی که این شرایط ادامه داشته باشد، بازار افغانستان نصیب شرکتهای سیمانی ایرانی شود. فرصتی بسیار مناسب برای افزایش صادرات شرکتهای سیمانی و نیز برای سودآوری سهامداران سیمانی بازار سرمایه است.