نگاهی به صنعت شیمیایی با ارزش بازار ۰.۳ درصدی
در بین شرکتهای صنعت شیمیایی، “شکلر”، “کلر” و “شاملا” به دلیل استخراج از معدن و داشتن هزینههای ریالی و فروش دلاری حاشیه سودهای بین ۵۰ تا ۶۰ درصدی را دارند و هر سه شرکت به دلیل داشتن طرحهای توسعهای قطعاً سودآوری مناسبی در سالهای آتی برای سهامداران رقم خواهند زد.
به گزارش بورس امروز، ایران به دلیل برخورداری از منابع عظیم نفت و گاز در محدوده جغرافیایی خود، همواره در حوزه تولید محصولات شیمیایی و پتروشیمی فعال بوده است؛ همچنین به دلیل سرمایهگذاریهای گستردهای که در سالیان گذشته در بخش پتروشیمی و صنایع مرتبط با آن صورت گرفت، شرکتهای پتروشیمی و به تبع شرکتهای شیمیایی متعددی در سراسر ایران تاسیس شد.
از میان شرکتهای فعال در صنعت شیمیایی، ۹ شرکت در بازار سرمایه پذیرش شدهاند که در جدول شماره۱، اطلاعات قابل توجه متعلق به شرکتهای فعال پذیرششده در بازار سرمایه را مشاهده میکنید. ارزش بازار شرکتهای صنعت در حدود ۰.۳ درصد ارزش بازار سرمایه را تشکیل میدهد که حاکی از کوچک مقیاس بودن صنعت است.
برای داشتن دید بهتر نسبت به سود و زیان، آیتمهای مهم و اثرگذار بر صنعت را بررسی خواهیم کرد. مطابق با نمودار ۱ مبلغ فروش این صنعت در چهار فصل اخیر نوسان بالایی نداشته و در کانال ۲ تا ۲.۵ همتی نوسان کرده است که نسبت به مدت مشابه رشد ۴۰ درصدی نشان میدهد. از لحاظ فروش دلاری تقریباً صنعت رشد خاصی نداشته است.
همچنین حاشیه سود صنعت نوسان بالایی نداشته و شرکتها با توجه به اینکه کمتر مشغول قیمتگذاری دستوری بودهاند توانسته است همپای هزینهها رشد درآمد را داشته باشند.
در بین شرکتهای صنعت شکلر، کلر و شاملا به دلیل استخراج از معدن و داشتن هزینههای ریالی و فروش دلاری حاشیه سودهای بین ۵۰ تا ۶۰ درصدی را دارند و هر سه شرکت به دلیل داشتن طرحهای توسعهای قطعاً سودآوری مناسبی در سالهای آتی برای سهامداران رقم خواهند زد. از طرفی شملی تازه وارد نیز با توجه به فروشهای مناسب و ظرفیتهای ایجاد شده در شرکت زیر مجموعه میتواند گزینه مناسبی از لحاظ بنیادی قلمداد شود. همچنین شکام نیز به دلیل رویکرد حضور در صنعت دارو در مدت اخیر سرمایهگذاریهای مناسبی داشته است که میتواند در سالهای پیش رو سود خوبی را محقق سازد.
نویسنده: علی اسکینی – تحلیلگر کارگزاری بانک صنعت و معدن
منبع: شماره ۹۳ ماهنامه بورس امروز