استارت افزایش نرخ “صنعت دارو” قبل از شروع سال
در اسفند ماه سال جاری شرکتهای فرابورسی افشائیههای مختلفی را ارائه کردند که اکثر این افشائیهها مربوط به برگزاری مزایده بوده است. ۱۳ افشائیه منتشر شده مربوط به برگزاری مزایده، ۳ افشائیه مربوط به نمادهای انبوهسازی، ۳ افشائیه از صنعت بانک داری و مؤسسات اعتباری و سایر افشائیههای مزایده مربوط به صنایع بیمه، خودرو، حمل و نقل، محصولات کانی غیر فلزی و دارو میشود.
به گزارش بورس امروز؛ در اسفند ماه سال جاری شرکتهای فرابورس افشائیههای مختلفی را ارائه کردند که اکثر این افشائیهها مربوط به برگزاری مزایده بوده است. ۱۳ افشائیه منتشر شده مربوط به برگزاری مزایده بوده است که شامل نمادهای ثپردیس، وملل، کی بی سی، ولبهمن، سامان، خدیزل، کرمان، ومعلم، توریل، کمرجان و کایزد میشود. ۳ افشائیه مربوط به نمادهای انبوهسازی، ۳ افشائیه از صنعت بانک و مؤسسات اعتباری و سایر افشائیههای مزایده مربوط به صنایع بیمه، خودرو، حمل و نقل، محصولات کانی غیر فلزی و دارو میشود.
شرکت کی بی سی در افشائیه خود از نتیجه مزایده فروش و واگذاری یک قطعه زمین در کرج برگزار شده خبر داد که به دلیل مزایده فاقد متقاضی بیحاصل ماند. شرکت سرمایهگذاری توسعه و عمران استان کرمان نیز در اسفند ماه به دلیل عدم حصول نتیجه از برگزاری مزایده دو مرتبه مزایده خود را برگزار نمود تا ۳.۵ دانگ از ۲۶ قطعه زمین را به فروش برساند.
تعداد افشائیههای افزایش نرخ نیز در این ماه جایگاه دوم قرار دارد که عمدتاً مربوط به صنعت دارو بوده است. نمادهای داوه، دتولید، دقاضی و دبالک منتشرکنندگان افشائیه افزایش نرخ فروش بودهاند. شرکت دتولید در طی مجوز دریافتی از سوی سازمان غذا و دارو به جهت پوشش هزینههای ناشی از افزایش قیمت مواد اولیه نرخ فروش دو محصول خود را افزایش داد.
دقاضی نیز بر اساس مجوز سازمان غذا و دارو و سندیکای داروی انسانی، نرخ فروش ۴ محصول سرم خود را به میزان ۳۵ درصد افزایش داد. شرکت داروسازی آوه سینا نیز نرخ فروش ۳ قلم از سبد دارویی خود را از طرف سازمان غذا و دارو افزایش داد که از نرخ ۲۳ هزار و ۵۰۰ ریال به ۳۰ هزار ریال رسید. شرکت داروسازی تولید دارو نیز گزارش تغییر نرخ ۸ محصول خود را و شرکت تولید مواد اولیه دارویی البرز بالک نیز گزارش افزایش نرخ ۳ محصول خود را منتشر کرد.
شرکت گسترش سرمایهگذاری ایرانیان نیز از تشکیل جلسه هیئت مدیره در اسفند ماه خبر داد که پیشنهاد افزایش سرمایه از مبلغ ۸۰۰ میلیارد ریال به ۵ هزار میلیارد ریال از محل آورده نقدی با سلب حق تقدم را مطرح کردهاند. طبق افشائیه منتشر شده این افزایش سرمایه جهت اظهارنظر به حسابرس و بازرس قانون ارسال گردیده است. هدف از اجرای افزایش سرمایه استفاده از تمامی ظرفیتهای متصور مالی است که منوط به موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار خواهد بود.
شرکت سیمان لار سبزوار نیز دومین شرکت فرابورسی بود که در افشائیه اسفند خود از برنامه هیئت مدیره برای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییهای ثابت مشهود (شامل زمین، ماشین آلات، تجهیزات و تاسیسات) خبر داد که هنوز گزارش توجیهی جهت ارائه مجمع عمومی فوق العاده تنظیم نگردیده است.
شرکت نخریسی و نساجی خسروی خراسان نیز در اسفند ماه امسال از طرح تولید انواع پارچه خود بهرهبرداری نمود. این طرح که از بهای تمام شده ۳۷۰ میلیارد ریالی برخوردار بوده و ظرفیت تولید ۲ میلیون و ۵۷۳ هزار متر مربع پارچه به صورت سالانه را دارد. شرکت طرح مذکور را در ۹ اسفند ماه امسال به بهرهبرداری رساند اما تاثیر آن بر درآمد سال جاری ناچیز خواهد بود و بر درآمد سال آینده اثر خواهد داشت.
شرکت فرانسوز یزد نیز از طرح بازیافت ضایعات مواد نسوز خود در ۹ اسفند ماه بهرهبرداری کرد. این طرح از ظرفیت ۵۰ هزار تن برخوردار بوده که از ۱۰۰ درصد آن بهرهبرداری شده است. طرح مذکور در شرکت تحقیقات فراوری تولید بازآفرین ایمن اجرا شده است که محصول نهایی این شرکت و فرانسوز یزد میباشد.
شرکت توسعه مسیر برق گیلان نیز خبر از کسب سود غیرعملیاتی از افزایش نرخ ارز داد. طبق گزارش منتشر شده، شرکت مدیریت شبکه برق ایران طی اعلامیه از تخصیص ارز برای گروه مپنا با حوالههای شرکت بگیلان خبر داده است که مبلغ ۱ هزار و ۴۸۸ میلیارد و ۶۴۳ میلیون ریال به عنوان درآمد غیر عملیاتی بگیلان ناشی از تسعیر ارز شناسایی شده است.
از میان افشائیههای این ماه تنها یک گزارش از خرید سهام منتشر شد و در مقابل ۵ گزارش از واگذاری سهام منتشر شده است. شرکت صنایع فولاد آلیاژی یزد در اسفند ماه ۶ میلیون و ۱۵۸ هزار و ۲۱۲ سهم شرکت نیرو سرمایه را خریداری کرد. شرکت سرمایهگذاری گروه مالی سپهر صادرات نیز ۹ میلیارد و ۷۳۸ میلیون سهم بانک صادرات را به فروش رساند که ۳ میلیارد و ۶۲۱ میلیون ریال آن سود محقق شده بوده است.
شرکت فرابورس از دیگر شرکتهای عرضه کننده سهام تحت مالکیت خود بوده است که در اسفند ماه امسال گزارش خود را منتشر کرده است. این شرکت ۹۱ درصد سهام شرکت بورس انرژی را واگذار کرد که قیمت هر سهم ۲۳ هزار و ۸۶۱ ریال بوده است. شرکت بیمه کوثر نیز در اسفند ماه سال جاری ۱۱ درصد سهام تحت مالکیت خود از شرکت آپادانا ایساتیس را با قیمت هر سهم ۲ هزار و ۳۷ ریال واگذار نمود به صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح و صندوق بیمه نیروهای مسلح به فروش رسیده است.
منبع: شماره ۹۳ ماهنامه بورس امروز