آخرین برنامههای شبریز اعلام شد
شرکت پالایشگاه نفت تبریز به منظور کاهش میزان مطالبات، حداکثر تلاش خود را برای تولید فرآوردههای غیر اصلی (فرآوردههای ویژه) و تنوع در محصولات خود از جمله افزایش تنوع روغن خواهد کرد.
به گزارش بورس امروز؛ غلامرضا باقری دیزج مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز، الزام شرکتهای پالایشی برای ذخیره سود قابل تقسیم خود را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: شرکتهای پالایشی موظفاند ۴۰ درصد از سود قابل تقسیم خود را برای اجرای طرح جامع ذخیره کنند. شرکت پالایش نفت تبریز هم از این موضوع مستثنا نیست و این کار را خواهد کرد.
وی در خصوص طرح ایزومریزاسیون به منظور تولید بنزین بر اساس استاندارد یورو ۵، گفت: بر اساس فرمولاسیونهای ارائه شده اخیر و قبلی در دستور العمل تعیین خوراک نفت خام و محصولات اختلاف قیمت قابل توجه بین محصولات بنزین یورو۵ و محصولات بنزین معمولی وجود دارد.
باقری گامهای پالایشگاه تبریز در راستای مسئولیتهای اجتماعی و کمک به دولت به منظور تولید سوخت پاک و با کیفیت بسیار بالا را مورد تاکید قرار داد که بر این اساس شرکت پالایش نفت تبریز با رویکرد اقتصادی و اجتماعی و زیست محیطی تولید بنزین خود را به صورت کامل به یورو ۵ تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: اما با توجه به مصرف روز افزون بنزین و ناترازی بنزین، صادرات بنزین بدون اجرای برنامههایی از جمله بهینهسازی و برقی کردن خودروها در سالهای آتی از طریق هیچ کدام از پالایشگاهها و دولت امکان پذیر نیست.
مدیرعامل “شبریز” در خصوص آخرین وضعیت طرحهای مکمل کیفیسازی از جمله واحد گوگردسازی واحد تصفیه گازهای انتهای گوگرد و واحد خالصسازی هیدروژن و تاثیر آن در افزایش تولید فرآوردههای کیفی عنوان کرد: دو واحد از این واحدها در شهریور ماه امسال به بهرهبرداری رسیده است و سبب افزایش تولید گازوئیل یورو ۵ از ۵۳ درصد گازوئیل تولید شده به ۸۰ درصد کل گازوئیل تولید شده، گردیده است.
وی اظهار امیداوری کرد که با بهرهبرداری از واحد تولید گازهای هیدروژن این میزان بعد از راهاندازی psa به بالای ۹۰ درصد برسد.
باقری در خصوص مطالبات پالایش نفت تبریز از دولت، عنوان کرد: شرکت پالایشگاه نفت تبریز به منظور کاهش میزان مطالبات، حداکثر تلاش خود را برای تولید فرآوردههای غیر اصلی (فرآوردههای ویژه) و تنوع در محصولات خود از جمله افزایش تنوع روغن خواهد کرد.
وی تصریح کرد: شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با پیگیریهای موثر از طریق مدیریت برنامهریزی نفت و وزارت نفت مساعدتهایی را در خصوص صدور مجوز برای صادرات برخی از فرآوردهها مثل گاز مایع صادر نموده است که این موضوع در کاهش و یا ثابت ماندن میزان مطالبات بیتاثیر نیست.
این مقام مسوول در شرکت پالایش نفت تبریز ادامه داد: شرکتهای پالایشی به رغم مساعدتهای بسیار از سوی معاونت وزیر نفت و مدیرعامل شرکت پالایش و پخش برای کاهش یا ثابت نگهداشتن آن با توجه به افزایش نرخ تسعیر نفت و افزایش قیمت فرآوردهها و نفت خام همچنان ناتراز است.
وی همچنین در خصوص تاثیر آخرین دستورالعمل قیمتگذاری نفت خام و فرآوردههای نفتی بیان داشت: فرمولهای جدید از اختلافاتی به خصوص در قیمت بنزین و سایر فرآوردهها نسبت به سال گذشته برخوردارند که تاثیر بسزایی در پالایشگاهها به خصوص پالایشگاهی که تولید محصولات یورو کمتری دارند، داشته است.
مدیرعامل “شبریز” تصریح کرد: اما با تاثیر این موضوع بر روی بازار سرمایه و پیگیریهای انجام شده از طرف شرکتهای پالایشی موضوع از طرف معاونت اول رئیس جمهور جهت برسی مجدد به وزارت نفت ارجاع گردیده است و امید است با تعدیل این موضوع شاهد شکوفایی و رونق هر چه بیشتر سرمایهگذاری در شرکتهای پالایشی باشیم.
منبع: شماره ۹۳ نشریه بورس امروز