هفته پرتنش ولی کم نوسان
رضا اسماعیل زاده کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: در میان نام کشورهایی که در هفته های اخیر در بازار نفت بسیار به گوش می خورد علاوه بر نام دو کشور آمریکا و چین این هفته نام ایران هم به گوش می رسد. این هفته با وجود خبرهای زیادی که […]
رضا اسماعیل زاده کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: در میان نام کشورهایی که در هفته های اخیر در بازار نفت بسیار به گوش می خورد علاوه بر نام دو کشور آمریکا و چین این هفته نام ایران هم به گوش می رسد. این هفته با وجود خبرهای زیادی که به بازار نفت مخابره شد، هفته کم نوسانی را به سر بردیم، به طوری که شاخص نفت برنت دریای شمال با حداکثر نوسان ۲ درصدی در محدوده قیمت ۶۰ دلار و شاخص وست تگزاس اینترمدی ایت با حداکثر نوسان ۲ درصدی در محدوده قیمت ۵۵ دلار به کار خود پایان دادند.
در میان تمامی خبرهای ریز و درشتی که این هفته به بازار مخابره شد، یک مورد خاص بیشتر از همه به چشم می خورد. یک استراتژیست نظامی چین باستان به نام سون ژو می گوید، مهم ترین عامل پیروزی در جنگ استفاده از ” عنصر غافلگیری ” است و ژی جینپینگ ثابت کرد به خوبی استراتژی های قدیمی را فرا گرفته است. روز جمعه دولت چین اعلام کرد از ابتدای سپتامبر بر ۷۵ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی آمریکا تعرفه اعمال خواهد کرد که در لیست کالاهای اعلام شده برای تعرفههای جدید، نام نفت برای نخستین بار مشاهده میشود.
۵ درصد تعرفه اعلام شده از سوی دولت چین بر روی واردات نفت از ایالات متحده خواه به مرحله اجرا برسد یا نرسد، باز هم در کنار تصمیمات اخیر رئیس فدرال رزرو در مورد برنامه های وی برای نرخ بهره می تواند دردسرهای مرد اول ایالات متحده را بیشتر از پیش کند. همه موارد ذکر شده در کنار زمزمه های توافق نصف و نیمه از اجازه نسبی صادرات نفت ایران همچنان فشار عرضه بر بازار نفت را سنگین کرده است.
آمار هفتگی موسسه نفت ایالات متحده در مورد میزان عرضه این کشور در روز ۲۷ آگوست، آمار هفتگی اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده در مورد میزان ذخایر نفت این کشور در روز ۲۸ آگوست و همچنین آمار هفتگی موسسه بیکر هیوز از تعداد چاه های فعال در روز جمعه از جمله آمار های کلیدی هستند که این هفته نیز طبق معمول به بازار ارائه خواهند شد.