۸۷ هزار قرارداد الکترونیک اجاره مسکن ثبت شد
معاون راه و مسکن وزیر راه و شهرسازی خبر داد که با راه اندازی سامانه خودنویس املاک تا کنون ۸۷ هزار و ۶۸ فقره قرارداد اجاره مسکن به شکل الکترونیکی ثبت شد.
به گزارش بورس امروز؛ هادی عباسی معاون مسکن وزیر راه در نشست خبری در محل وزارتخانه اعلام کرد: از خرداد امسال که سامانه املاک و اسکان( خودنویس) اجاره راه افتاد تا کنون ۸۷ هزار و ۷۸ فقره قرارداد اجاره مسکن به صورت الکترونیکی ثبت شد.عباسی این را هم گفت: تا آخرسال همه استانها به سامانه املاک و اسکان خود نویس برای قرارداد اجاره متصل می شوند و برای سال آینده مبایعه نامه هم از طریق این سامانه ثبت خواهد شد.وی گفت مشاوران املاک در این سامانه حذف نمی شوند، بلکه باید آنها هم مجوز از سامانه ملی مجوزها داشته باشند. بنگاههای غیر مجاز امکان استفاده ار سامانه خودنویس نخواهند داشت.
به گفته معاون وزیر خدمات سامانه خود نویس برای مردم رایگان است اما اگر از طریق مشاوران املاک وارد شدند باید حق بنگاه به قدر یک چهارم اجاره ماهانه از طرفین قرارداد اجاره اخذ می شود.معاون وزیر راه و شهر سازی خاطرنشان کرد:طرفین قرارداد اجاره باید دارای خط تلفن همراه به نام خود داشته باشند و نیز مالک و موجر و دو شاهد با موبایل خود از طریق سامانه احراز هویت شوند. رمز یکبار مصرف به تلفن همراه ارسال می شود . به گفته عباسی قرارداد اجاره الان بر اساس توافق است اما هر قانونی وضع شود تابع خواهیم بود. مسکن اجاره هم عموما از مالیات بر ارزش افزوده معاف است، اما از یک متراژی بالاتر مشمول مالیات بر ارزش افزوده است.عباسی با بیان این که مردم برای دریافت وام ودیعه مسکن نیاز به قرارداد اجاره رسمی دارند که از طریق سامانه خودنویس می توانند قرارداد اجاره رسمی دریافت و وام ودیعه دریافت کنند.وی گفت ۱۵۰ هزار مشاور رسمی در کشور داریم حدود ۱۵۰ هزار بنگاه املاک غیررسمی و در مجموع ۳۰۰ هزار بنگاه املاک در کشور هستند.
وی گفت : عملکرد سامانه خودنویس را ماهانه گزارش می دهیم.به گفته عباسی قرارداد اجاره یکساله برای اولین بار به شکل کاملا الکترونیکی ثبت می شود. این سامانه خود نویس ۲۴ ساعته است.وی گفت: احراز هویت موجر و مستاجر در قرارداد اجاره از طریق سامانه دولتی sso انجام می شود.عباسی با بیان این که سیاست دولت مسکن کالای مصرفی بادوام است ،یادآورشد کسانی که مسکن به انگیزه احتکار می سازند و عرضه در بازار ندارند مالیات بر آن وضع می کند. در مورد زمین احتکاری شهر هم اول اخطار داده می شود اگر ساخت و ساز نشد ،تغییر کاربری به خدماتی انجام می شود.معاون وزیر راه و شهرسازی این خبر را هم داد که مردم ۲۰۰ همت و بانکها ۱۰۰ همت منابع دادند.عباسی گفت: وام ساخت مسکن در شهرها ۵۵۰ ملیون تومان و نرخ سود در زمینهای دولتی از ۲۳ درصد به ۱۸ درصد رسید و قسط وام دو سال اول ۵.۹ میلیون تومان رسید.به گفته عباسی در روستاها یک میلیون زمین برای ساخت مسکن دادیم.
منبع: خبرگزاری فارس