دستاورد جدید مپنا در صنعت برق کشور
به گزارش روند بورس امروز،در مجمع رمپنا عنوان شد: تکمیل فاز اول نیروگاه رمیله عراق با درآمد سالانه ۱۸۰ میلیون دلاری برای شرکت ایجاد خواهد شد که فقط از این محل به ازای هر سهم ۶۶ تومن سود شناسائی شده است. فاز دوم این نیروگاه با پیشرفت ۵۰ درصدی و فاز سوم این نیروگاه با […]
به گزارش روند بورس امروز،در مجمع رمپنا عنوان شد: تکمیل فاز اول نیروگاه رمیله عراق با درآمد سالانه ۱۸۰ میلیون دلاری برای شرکت ایجاد خواهد شد که فقط از این محل به ازای هر سهم ۶۶ تومن سود شناسائی شده است.
فاز دوم این نیروگاه با پیشرفت ۵۰ درصدی و فاز سوم این نیروگاه با پیشرفت ۲۰ درصد همراه بوده است که در صورت تکمیل هر دو فاز،درآمد شرکت از این محل سه برابر خواهد شد. یعنی به ازای هر سهم حدود ۲۰۰ تومان.
مجتمع عظیم آب شیرین کن قشم که صادرات آب را به کشورهای همسایه و حاشیه خلیج فارس در دستور کار داشته و دارد.
مپنا تاکنون ۱۵۰ دستگاه لوکوموتیو ساخته و به فروش رسانده است که البته تا سال قبل تولید این شرکت به صورت تحت لیسانس بوده است، ولی نکته قابل توجه این است که تولید لوکوموتیو از سال قبل شرکت از حالت لایسنسی به حالت تولید کامل توسط شرکت(صاحب تکنولوژی) ارتقاء پیدا کرده است. و اما از همه مهم تر قرارداد تولید ۷۰ دستگاه لوکوموتیو برای ناوگان حمل نقل ریلی کشور در حال رایزنی است که در صورت انعقاد درآمد بسیار زیادی نصیب شرکت خواهد کرد. این شرکت ماهانه ۳ دستگاه لوکوموتیو تولید می کند که هم اکنون از محل هر لوکوموتیو ۴ میلیارد تومان درآمد دارد.
تولید خودروی برقی با همکاری سایر شرکت ها در دستور کار قرار دارد
نیروگاه غرب کارون سنکرون شده و آماده بهره برداری است و واحد دوم این نیروگاه در دست اقدام است همچنین نیروگاه های عسلویه؛ پرند، و طوس در حال تکمیل هستند.
مدیرعامل شرکت اظهار داشت که به زودی صاحب ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه خواهیم بود و بحث خوداتکایی نیروی برق کشور فقط وابسته به شرکت مپنا بوده و توسط این شرکت انجام شده است.
لازم به ذکر است که صفر تا صد کلیه ی ملزومات و ابزارهای لازم جهت تولید انرژی برق توسط خود شرکت تولید و نصب می شود.شرکت، امسال مبلغ ۲۹۰ میلیون یورو از محل مطالبات از دولت دریافت کرده است(به اندازه اعداد توجه شود).
با خرید آلومنیوم المهدی و طرح هرمزال تبدیل نیروی برق به کالا پیگیری شده است و تولید آلومنیوم به میزان ۲۸۰ تن در سال. بحث صادرات برق در نیروگاه هایی که بدون سوخت، برق تولید می کنند در دستور کار شرکت قرار دارد و کلیه کشورهای همسایه خریدار این انرژی هستند.تولید لوازم لوازم پزشکی برای بیمارستان های تابعه و سایر بیمارستان ها در حال انجام است.بحث تبدیل انرژی برق مازاد به ارزهای دیجیتال در حال پیگیری و اقدام است.و اما افزایش سرمایه ۵۰ درصدی از محل سود انباشته در دستور کار قرار دارد.
برخی بحث هایی که محل اختلاف حسابرس و سهامدارن بود از این قرار است: شرکت اصلی جهت بیمه و گارانتی ملزومات خود و سایر زیرمجموعه هایش و نیروگاه ها حدود ۲۸۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته است(تقریبا به ازای هر سهم ۱۰۵ تومان). به نظر سهامداران این مبلغ زیاد بوده و باعث راکد ماندن سرمایه سهامداران می شود. مدیرعامل جناب علی آبادی اعتقاد داشتند که با این مقدار جهش ارز، این فقط پول ۱۰ عدد توربین است در حالی که هم اکنون ما ۲۰۰ توربین را تحت کنترل داریم. البته لازم به ذکر است که وی اشاره ای به افزایش درآمدها به واسطه جهش ارز نداشت که به نظر می رسد با رشد اسمی ارقام مبالغ درآمد نیز بسیار بیشتر باشد.
بحث مطالبات ارزی از دولت که همیشه شرکت مپنا با آن درگیر بوده است و هم اکنون این مبلغ حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان است. بحث دیگری که مطرح شد این بود که مارکت شرکت (۲۴ هزارمیلیارد تومان)، بسیار کمتر از حتی مطالبات و درآمدها و سایر درآمدهای شرکت هست که اصلا با هم مطابقت ندارند.
مورد دیگری که مطرح شد این بود که حدود ۲ میلیارد دلار درآمد مپنا بین الملل فعلا سودی به حال سهامداران فعلی شرکت نداشته است.
علی آبادی؛ بحث در مورد افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی و سایر موارد مورد اختلاف را به یک جلسه خصوصی در یکشنبه هفته بعد با برخی سهامداران موکول کرد.در نهایت هم مبلغ ۱۲ تومان سود نقدی به ازای هر سهم تقسیم شد.