رقابت آلومینیوم جاجرم با بازارهای جهانی
به گزارش بورس امروز، فلز آلومینیوم کالایی استراتژیک در دنیا است که نیاز بازار جهانی به مصرف این فلز افزایش چشمگیری یافته است. در خصوص این فلز باید اشاره شود که ماده اولیه و اصلی جهت تولید این فلز، اکسید آلومینیوم Al3o2)) با درصد خلوص بالا بوده و تنها تولیدکننده پودر آلومینا در کشور، شرکت […]
به گزارش بورس امروز، فلز آلومینیوم کالایی استراتژیک در دنیا است که نیاز بازار جهانی به مصرف این فلز افزایش چشمگیری یافته است. در خصوص این فلز باید اشاره شود که ماده اولیه و اصلی جهت تولید این فلز، اکسید آلومینیوم Al3o2)) با درصد خلوص بالا بوده و تنها تولیدکننده پودر آلومینا در کشور، شرکت آلومینای ایران (مجتمع جاجرم) میباشد. شمش آلومینیوم چه از نظر کیفیت و چه از نظر ارزش، آلومینیوم کاربردیترین فلز بعد از آهن است و تقریبأ در تمامی بخشهای صنعت دارای اهمیت میباشد. این آلیاژها اجزای مهم هواپیماها و راکتها را میسازند.
در راستای اهمیت این فلز پر اهمیت کارخانه آلومینیوم جاجرم با فرمان رییس جمهور و توسط وزیر صنعت معدن و تجارت در تیر ماه افتتاح شد. رحمانی با ارائه گزارشی از صنعت، معدن و تجارت و به ویژه توانمندی های معدن و صنایع معدنی پرداخت. در ادامه به صحبت های رضا رحمانی وزیر صمت در آیین افتتاح این کارخانه می پردازیم.
رحمانی ارزش سالانه تولیدات معدنی ایران را ۲۰ میلیارد دلار اعلام کرد و در این جلسه ذکر گفت: حدود ۱۰ میلیارد دلار از این رقم، به خارج صادر می شود. فاز نخست کارخانه آلومینیوم جاجرم با ظرفیت تولید ۴۰ هزار تن وارد مدار تولید شده است. وزیر صنعت معدن و تجارت، ارزش کل پروژه آلومینیوم جنوب را ۱٫۲ میلیارد دلار اعلام کرد.
رحمانی گفت: ظرفیت تولید آلومینیوم به عنوان فلزی استراتژیک ظرفیت قابل توجهی می یابد.
ایمیدرو آماده دوبرابر کردن ظرفیت تولید آلومینای ایران است
خداداد غریب پور رییس هیات عامل ایمیدرو در خصوص این کارخانه تصریح کرد: ایمیدرو آماده دو برابر کردن ظرفیت تولید در شرکت آلومینای ایران است به طوری که ظرفیت سالانه از ۲۵۰هزار تنی فعلی به ۵۰۰هزار تن افزایش یابد.
وی ادامه داد: در صورت کشف ذخایر جدید بوکسیت می توان خوراک جدیدی برای پروژه توسعه تامین و پروژه دوبرابر شدن ظرفیت را عملی کرد.
غریب پور از توسعه اکتشاف به عنوان یکی از اولویت های ایمیدرو یاد کرد و گفت: برنامه ای برای اجرای ۳۰۰هزار کیلومتر مربع به وزارت صنعت معدن و تجارت ارائه کرده ایم و موافقت اولیه هم کسب شده است.
رییس هیات عامل ایمیدرو با تاکید بر بهره گیری از توان بخش خصوصی در اکتشاف اظهار داشت: پیش بینی کرده ایم که ۱۰۰هزار کیلومتر مربع با مشارکت کنسرسیوم های بزرگ معدنی و ۲۰۰هزار کیلومتر مربع توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران اجرا شود.
وی اظهار امیدواری کرد که با انجام اکتشافات جدید بتوان ذخایر بوکسیت در کشور را افزایش داد.
غریب پور به فعال سازی طرح آلومینیوم جاجرم اشاره کرد و گفت: کارخانه ای که هم اکنون افتتاح شد تا سال ۹۴ به عنوان پروژه ای نیمه تمام معرفی شده بود اما با کمک تمامی مدیران و کارشناسان فعلی و گذشته، طرح مجددا فعال شد و مسیر راه اندازی را طی کرد.
وی با یادآوری پیشرفت ۶۵درصد طرح از سال ۹۴ تا پایان ۹۷ افزود: در دوره دکتر کرباسیان، این طرح مشکلات را پشت سرگذاشت و مدیریت مهندس زارع نیز سبب ایجاد تحول در پروژه و راه اندازی آن شد.
کاهش مصارف ارز، نمونه بهره وری است
رییس هیات عامل ایمیدرو در بخش دیگری از سخنانش رشد بهره وری را مورد تاکید قرار داد و گفت: کاهش مصرف ارزی با اجرای سیاست های بومی سازی یکی از روش های موثر در رشد بهره وری است.
وی خواستار مستقر کردن تیمی برای تعیین نیازهای ارزی و برطرف شدن آن ها از طریق بومی سازی در شرکت آلومینای ایران شد.
غریب پور در عین حال توجه به رشد بهره وری تولید در این شرکت را مورد تقدیر قرار داد و گفت: به رغم پایین آمدن عیار مواد معدنی بوکسیت و کیفیت پایین آن، شاهد رشد و تثبیت تولید در این شرکت شده ایم.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: مسئولیت های اجتماعی و منظور کردن استانداردهای زیست محیطی از سیاست های اصلی ایمیدرو است که توسط شرکت آلومینای ایران نیز پیگیری و اجرا می شود.
غریب پور افزود: امور رفاهی و ورزش و همچنین درمانی در جاجرم مورد توجه بیشتری قرار می گیرد.
توسعه متوازن، کشف ذخایر جدید
پیش از وی، تورج زارع مدیر عامل آلومینای ایران نیز اظهار داشت: طرح آلومینیوم جاجرم دارای بیشترین نسبت بومی سازی در صنعت آلومینیوم نسبت به کارخانه های مشابه است.
وی ادامه داد: تجهیزات به کار رفته در ساخت کارخانه آلومینیوم نیز از بهترین شرکت ها تامین شده است. زارع به توسعه متوازن در این شرکت اشاره کرد و گفت: با انجام حفاری های
اکتشافی میزان ذخائر بوکسیت کشور افزایش دوبرابری یافت و اکنون به ذخایر ۳۸ میلیون تنی دست یافته ایم.
مدیر عامل شرکت آلومینای ایران یادآور شد: ذخایر پایین به عنوان پاشنه آشیل این کارخانه بود که خوشبختانه با انجام ۵۰هزار متر اکتشاف، از آن مرحله عبور کردیم.
وی درباره نیروهای شاغل در کارخانه آلومینیوم جاجرم گفت: ۴۰۰ نفر از این رقم به صورت مستقیم و ۱۶۰۰ نفر نیز به صورت غیر مستقیم مشغول به کار شده اند.
زارع همچنین گفت: در شرکت آلومینای ایران نیز همزمان با بازنشستگی برخی از کارکنان اقدام به برگزاری آزمون و جذب نیرو کرده ایم که فرایند آن تا پایان سال به پایان می رسد و ۳۶۰ نیروی جدید جذب شرکت می شوند.
تورج زارع تصریح کرد: میزان اشتغال مستقیم کارخانه آلومینیوم جاجرم به ۴۰۰ نفر و اشتغال غیرمستقیم آن به ۱۶۰۰ نفر می رسد.
ظرفیت تولید این کارخانه در فاز نخست ۴۰هزار تن در سال است که با اجرای فازهای تکمیلی به ۱۱۰هزار تن خواهد رسید. سرمایه گذاری بخش ارزی این پروژه به ۹۴ میلیون یورو و در بخش ریالی به ۲۲۷ میلیارد تومان رسید.