کاهش ۸ درصدی حاشیه سود ناخالص در “فسرب”
مدیر عامل شرکت ملی سرب روی ایران اعلام کرد: از دلایل کاهش سود (زیان) عملیاتی شرکت در ۹ ماهه ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه سال قبل نقش افزایش قیمت دستمزد و سربار تولید و همچنین افزایش نرخ حاملهای انرژی مصرفی واحدهای فلزی را نمی توان نادیده گرفت.
به گزارش بورس امروز؛ یاسر دهقان، مدیر عامل شرکت ملی سرب روی ایران، به تغییرات صورتهای مالی میاندورهای ۹ ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۲ در این شرکت اشاره کرد.
وی اظهار داشت: در کاهش سود (زیان) عملیاتی شرکت در ۹ ماهه ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه سال قبل، کاهش تعداد فروش شمش سرب ۷۷ درصد، شمش روی ۴۷ درصد، شمش سرب خدماتی ۹۳ درصد، پودر روی ۸۴ درصد و شمش نقره ۹۲ درصد مؤثر بوده است.
از سوی دیگر؛ افزایش نرخ بهای تمام شده کالای ساخته و فروش رفته ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه قبل بدلیل افزایش نرخ خرید ماده معدنی با توجه به نوسانات قیمت جهانی فلزات بوده است.
لازم به ذکر است؛ افزایش قیمت دستمزد و سربار تولید و همچنین افزایش نرخ حاملهای انرژی مصرفی واحدهای فلزی نیز در این تغییر نقش داشته است.
وی دلیل کاهش درصد حاشیه سود ناخالص شرکت از ۱۷ درصد در شش ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ به ۹ درصد در دوره مذکور را این گونه عنوان کرد: عمده خرید مواد اولیه شرکت در سه ماهه سوم از طریق شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بوده است.
همچنین؛ این شرکت خاک را از طریق بورس کالا عرضه نموده، (این نرخ بصورت رقابتی و تابعی از نرخ ارز آزاد و با نرخ LME) است.
در ادامه؛ این در حالی است که کلیه فروشهای شرکت از طریق بورس کالا با نرخ ارز نیمایی بوده است که نرخ فروش بهای تمام شده و ساخت محصول این شرکت را پوشش نداده است.
از طرف دیگر؛ کارخانه سرب بدلیل اجرای ماده ۵۲ بر اساس ابلاغ اداره کار فعالیتی نداشته و شرکت بدون اینکه هیچ گونه تعدیل نیرویی داشته باشد کلیه هزینههای آن منجمله حقوق و دستمزد پرسنل را متقبل شده است.
در ادامه؛ هر چند در صورتحساب سود (زیان) عملیات در حال تداوم سود را نشان میدهد ولی با توجه به بالا بودن زیان حاصل از عملیات متوقف شده، در عمل زیان اتفاق افتاده است.
همچنین؛ نقدینگی شرکت جهت خرید مواد اولیه اصلی مورد نیاز وارداتی به میزان ۷ هزار تن و خرید سایر مواد اولیه کمکی و هزینههای تعمیرات و نگهداری مصرف گردیده تا بتواند برنامه و پیشبینی خود را محقق نماید.
دهقان افزود: شرکت در دی ماه سال جاری مقدار ۸۰۳ تن شمش روی صادراتی به مبلغ ۷۳۲.۳۹۴ میلیون ریال و همچنین ۱۵۰ تن فروش داخلی به مبلغ ۱۶۰.۱۱۱ میلیون ریال داشته است.
در ادامه؛ با این حساب ۶۷ درصد بودجه خود را پوشش داده است که برای ۳۳ درصد باقی مانده امید است در فروش بهمن و اسفند ماه بودجه خود را پوشش دهد.
شایان ذکر است؛ شرکت باتوجه به اینکه کارخانه سرب متوقف گردیده است هیچ گونه تناژ تولیدی و فروش برای سه ماهه چهارم برای شمش سرب و نقره نداشته است و تعدیلات لازم از این بابت در پیشبینی خود انجام داده است.
وی افزود: کارخانه سرب تا پایان سال به دلیل اجرای ماده ۵۲ بر اساس ابلاغ اداره کار فعالیتی نداشته و امکان بهرهبرداری مجدد از خطوط متوقف شده وجود نخواهد داشت.
دهقان تصریح کرد: پیشبینی و برآورد صورت پذیرفته بر این اساس استوار است که در سال ۱۴۰۳ کلیه مبالغ بدهی ارزی مندرج در جدول سال ۱۴۰۲ تسویه گردد و در صورت عدم تسویه اصلاحات لازم در صورتهای مالی پایان سال منتهی به اسفند ۱۴۰۲ اطلاعرسانی گردد.