بررسی ارزش ذاتی هر سهم "تکادو"؛
گامهای “تکادو ” برای سود سازی در سال مالی ۱۴۰۳
عمده درآمد شرکت “وکادو” از محل سود سهام دریافتی از شرکت های سرمایه پذیر به خصوص شرکت ها با نماد بورسی “کپرور” ، “کطبس”، “کمنگنز” و “فافزا” می باشد. با بررسی های انجام شده انتظار می رود شرکت وکادو در سال مالی ۱۴۰۳/۰۳ بتواند ۱،۱۴۲ ریال (با احتساب سرمایه جدید) به ازای هر سهم سود محقق نماید که بیش از دو برابر دوره گذشته می باشد.
به گزارش بورس امروز، شرکت تکادو در سال ۱۳۶۹ به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس شد و طی شماره ۷۸۱۸ مورخ ۱۸ اسفند ۱۳۶۹ در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی اصفهان به ثبت رسیده است. شرکت به موجب صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده اول مهر ماه ۱۳۷۵ به شرکت سهامی عام تبدیل شد. در حال حاضر شرکت تکادو جزء شرکت های فرعی شرکت مجتمع صنایع ومعادن احیاء سپاهان است. شرکت در ۲۱ شهریور ۱۳۹۱ در بورس اوراق بهادار تهران در گروه “واسطه گری مالی” با نماد “وکادو” درج شده و سهام آن برای اولین بار در تاریخ ۲۳ آبان ۱۳۹۱در بازار پایه فرابورس مورد معامله قرار گرفته است.
موضوع فعالیت شرکت تکادو طبق ماده ۳ اساسنامه به صورت خلاصه عبارت از سرمایه گذاری در سهام، سهم الشرکه، واحدهای سرمایه گذاری صندوق ها یا سایر اوراق بهادار دارای حق رای با هدف کسب انتفاع و نفوذ قابل ملاحظه در آنها که در زمینه تولید، استخراج، تهیه و توزیع انواع مواد معدنی و محصولات مورد نیاز صنایع فلزی و غیر فلزی، کانی های فلزی و غیر فلزی وسایر مواد و محصولاتی که از فراوری مواد معدنی اعم از خام و نیمه خام بدست می آید و یا ارائه خدمات اجرایی، فنی، مهندسی و بازرگانی مورد نیاز صنایع مزبور فعالیت می کنند، می باشد.
سرمایه شرکت در بدو تأسیس مبلغ ۸۰ میلیون ریال (شامل تعداد ۸۰۰،۰۰۰ سهم، به ارزش اسمی هر سهم ۱۰۰ ریال) بوده که طی چند مرحله افزایش سرمایه به مبلغ ۳،۹۸۶،۴۰۰ میلیون ریال (شامل تعداد ۳،۹۸۶،۴۰۰،۰۰۰ سهم، به ارزش اسمی هرسهم ۱۰۰۰ریال) افزایش یافته است.
“وکادو” یکی از بزرگترین تامین کنندگان زغال سنگ خام تولیدی کشور است. این شرکت علاوه بر تامین زغال سنگ یکی از بزرگترین تولید کنندگان کنسانتره زغال سنگ و سنگ منگنز کشور نیز به شمار می آید. همچنین این شرکت از بزرگترین شرکت های کشور در زمینه ریخته گری قطعات سنگین می باشد.
“وکادو” یک هلدینگ سرمایه گذاری می باشد که منابع خود را عمدتا در حوزه های استخراج زغال سنگ، استخراج کانه های فلزی، واسطه گری های پولی و مالی و … سرمایه گذاری کرده است؛ به طوری که حوزه استخراج زغال سنگ ۴۸.۵۸ درصد، استخراج کانه های فلزی ۲۲.۹۴ درصد و واسطه گری های مالی و پولی ۱۳.۰۵ درصد از سرمایه گذاری های شرکت را به خود اختصاص داده اند.
شرکت “وکادو” در تاریخ ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۲ دارای پرتفوی بورسی با بهای تمام شده ۱.۷۳۸.۵۳۰ میلیون ریال و پرتفوی غیربورسی با بهای تمام شده ۱.۰۹۹.۵۶۱ میلیون ریال بوده است.
مهم ترین شرکت های پرتفوی بورسی شامل شرکت های معادن منگنز ایران، زغال سنگ نگین طبس و شرکت فراوری زغال سنگ پروده طبس می باشد که ۸۵% از بهای تمام شده پرتفوی بورسی را به خود اختصاص داده اند.
از مهم ترین شرکت های پرتفوی غیربورسی نیز شرکت های احداث معدن تکافر سپاهان، سرمایه گذاری آتیه تکادو، کارگزاری آرمان تدبیر نقش جهان، زغال سنگ طبس احیا سپاهان و شرکت فولاد افزا سپاهان را می توان نام برد که ۸۴% از بهای تمام شده پرتفوی غیر بورسی را به خود اختصاص داده اند.
عمده درآمد شرکت “وکادو” از محل سود سهام دریافتی از شرکت های سرمایه پذیر به خصوص شرکت ها با نماد بورسی “کپرور” ، “کطبس”، “کمنگنز” و “فافزا” می باشد. با بررسی های انجام شده انتظار می رود شرکت وکادو در سال مالی ۱۴۰۳/۰۳ بتواند ۱،۱۴۲ ریال (با احتساب سرمایه جدید) به ازای هر سهم سود محقق نماید که بیش از دو برابر دوره گذشته می باشد.
به منظور محاسبه ان ای وی (NAV) شرکت “وکادو” ، ارزش روز پرتفوی بورسی براساس ارزش ذاتی شرکت های “کطبس”، “کپرور” و “کمنگنز” و سایر شرکت ها براساس قیمت تابلو محاسبه شده است. ارزش روز پرتفوی غیربورسی نیز براساس ارزش ذاتی و قیمت تابلو شرکت ها مشابه محاسبه شده است؛ براین اساس ان ای وی (NAV) شرکت با درنظر گرفتن ارزش افزوده املاک در محدوده ۱۹،۴۹۸ ریال برآورد شده است. شایان ذکر است در حال حاضر سهام شرکت تقریباً ۳۰ درصد ان ای وی (NAV) در حال معامله می باشد.
منبع: ماهنامه بورس امروز شماره ۹۱، بهمن ماه ۱۴۰۲